Translate

vrijdag 13 augustus 2021

DE REIS NAAR NERGENS

DE REIS NAAR NERGENS

Men moet zeker niet strak vasthouden aan de algemene mening over de toekomst. De algemene mening heeft een geschiedenis van de ene misser na de andere. Dus het wordt echt oppassen geblazen, als bijna iedereen gelooft in dezelfde toekomst. Een grote mate van consensus is een reis naar nergens. 

Elke bubbel barst. Ook de huidige bubbel! Maar niemand kan voorspellen, hoe groot die bubbel wordt. Markten zijn tot alles in staat. Menselijke hebzucht en dwaasheid kennen nu eenmaal geen grenzen, als men eenmaal de angst heeft om de boot te missen. Gezond verstand is bij een kuddegeest immers ver te zoeken. Daarom is het steeds weer terug bij af, zodra de pudding in elkaar zakt. Ook de reden, waarom de muziek opeens stopt, is bijna niet te voorspellen. Maar vertrouwen in de voortzetting van de trend kan onverwachts omslaan. Zonder vertrouwen, wordt het weer een reis naar nergens. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden:

(MasterTrader): WERELDAANDELENKOERSEN SINDS 1500! MAAR DE STIJGENDE WIG ('RISING WEDGE') VAN DE LAATSTE 90 JAAR, ZIET ER WEINIG HOOPVOL UIT. UITEINDELIJK BREKEN DE KOERSEN NEERWAARTS UIT DE WEDGE, WAARNA DE DALING WORDT DOORGEZET. STAAT HET ONDENKBARE IN DE HUIDIGE WINTER VAN KONDRATIEFF TE GEBEUREN?

Zonder een enorme hausse, volgt er geen Crash van 90%. Zo'n hausse vond o.a. plaats in Japan van 1975 tot 1990, met een hoogtepunt in December, 1989. De Japanse aandelenindex (Nikkei 225) steeg in die 15 jaar met 1000%, oftewel tienmaal. Japan werd destijds beschouwd als de voornaamste mededinger en uitdager van Amerika. China stond toen nauwelijks op de radar van internationale beleggers. Slechts een enkeling zag de daarop volgende Crash in Japan aankomen:



'ECONOMISTS BELIEVE THE COMING DECADE WILL BE A GOLDEN ERA' (26 December, 1989).

Maar in de daarop volgende 10 jaar, daalden de Japanse beurskoersen met 90%. Ondertussen zijn die beurskoersen in de afgelopen 20 jaar weer bijna omhoog gekrabbeld naar het niveau van 30 jaar geleden. Dat niveau is, na aftrek van inflatie, toch nog veel lager dan 30 jaar geleden. Bovendien is er al decennialang sprake van onafgebroken, weliswaar milde, deflatie, ondanks gigantische monetaire superstimuleringen. Tegelijkertijd staan de gemiddelde Japanse huizenprijzen, na aftrek van inflatie, nog steeds bijna 50% lager dan 30 jaar geleden. Dat was nog eens een reis naar nergens!



(WIKIPEDIA): NIKKEI 225 BEURSINDEX


(CEICDATA): THE REAL JAPANESE RESIDENTIAL PROPERTY INDEX

Na de gigantische beurshausse in Wall Street tussen 1921 en 1929, zag bijna niemand de Crash en de daarop volgende economische depressie aankomen. De irrationaliteit van de gemiddelde belegger was er de oorzaak van, dat men blind was voor de ongelofelijke risico's van hefboomfinanciering. Zelfs Professor Irving Fisher van Yale University stelde in de New York Times van 16 October, 1929, een week voor de Grote Crash, dat de beurskoersen een permanent hoog niveau hadden bereikt:

https://www.nytimes.com/1929/10/16/archives/fisher-sees-stocks-permanently-high-yale-economist-tells-purchasing.html


Maar opeens, schijnbaar uit het niets, schudde de wereld op zijn grondvesten: op 24 October, 28 October en 29 October, 1929, volgden respectievelijk Black Thursday, Black Monday en Black Tuesday. De ellende bleef voortduren tot 8 Juli, 1932, toen de Dow Jones Index liefst 89.2% was gedaald! Het torenhoge effectenkrediet deed de bezittende klasse helemaal de das om. Bijna iedereen moest toen opnieuw beginnen. De zogenaamd almachtige bankiers, met hun aandelenaankopen, en de Federal Reserve, konden deze ramp toch niet voorkomen. De Amerikaanse economische groei stortte in met ruim 50%, de werkloosheid steeg tot katastrofale proporties (25%+), de lonen liepen 42% terug en de wereldhandel zakte 65% in elkaar.





(STOCKCHARTS)(DOW JONES INDEX: 1920 - 1940): TIJDENS DE PERIODE VAN 1921 - 1929, SCHOTEN DE BEURSKOERSEN IN WALL STREET OMHOOG MET 600%. HET LIEP DESTIJDS HELEMAAL UIT DE HAND, OMDAT DE FEDERAL RESERVE DE MONETAIRE TEUGELS NIET TIJDIG DURFDE AAN TE HALEN.

Als de FEDERAL RESERVE in 1927 al de monetaire teugels geleidelijk had aangehaald, dan hadden de Crash van 1929 en de daarop volgende economische depressie van de jaren '30, waarschijnlijk voorkomen kunnen worden. In de praktijk echter, is een zachte landing, na zo'n 'Coup de Whiskey' , oftewel extra monetaire verruiming, (Benjamin Strong, FED of New York, 1914 - 1928) 'wishful thinking'.

Een exponentieele, parabolische, nominale trend omhoog in activa, zoals beurskoersen en prijzen van grondstoffen en onroerend goed, is angstaanjagend. Die angst kan enigszins worden getempered, door de prijzen af te zetten in de logarithmische schaal of zelfs de trend ongedaan te maken ('detrending') om andere patronen te ontdekken. Maar het is duidelijk, dat de excessieve totale schuld, als percentage van de economie, die nu hoger is dan in 1929, zonder meer een tijdbom is, die geduldig wacht om ontploft te worden.

Na de onvermijdelijke ontploffing, volgt DEFLATIE. Alleen de Amerikaanse Dollar (80% van de wereldschuld is in Dollars, wat dus een baisse-positie inhoudt op de Dollar, omdat men erop speculeert, dat de Dollar zal dalen) en Amerikaanse Treasuries (lagere rendementen met een dienovereenkomstige waardestijging) zullen dan in deze ernstigste crisis ooit, als 'veilige havens', kunnen overleven. Amerikaanse Treasuries zijn het voornaamste onderpand voor het wereldkredietsysteem. De recente cijfers van 'forse' inflatie, waar men zich nu zo druk over maakt, en ook die van 'forse' economische groei, zullen het hoogst blijken voor de komende decennia. U mag nu even ademhalen!

Ook Fysiek Goud zal niet ongehavend blijven, omdat er een totale uitverkoop van alles zal plaatsvinden door alle debiteuren. Maar Goud is een essentieel onderdeel van de reserves van de Centrale Banken en haar rol in het financieele systeem kan later alleen maar groter worden. Dat appeltje voor de dorst is een verzekering, zolang het nog legaal is. In het verleden was het bezit van Goud, het ultieme geld, vaak strafbaar. Er stond soms de doodstraf op, wat vroeger werd beschouwd als goedkoper dan een langdurige gevangenisstraf. Overigens komt de doodstraf, ook voor minderjarigen, nog steeds regelmatig voor in talloze landen, voor talloze misdaden (Human Rights Watch).


(NORTHMANTRADER.COM)(JULI, 2021): DE WILSHIRE 5000 TOTAL MARKET INDEX BEVAT 3,492 AANDELEN (2019), OP BASIS VAN HUN MARKTKAPITALISATIE (BEURSWAARDE). DEZE RAKET OMHOOG KEERT STRAKS WEER TERUG OP AARDE. REKEN MAAR!


(GALACTRIC TRADER): S&P 500 AANDELENINDEX (NOMINAAL)


DE S&P 500 AANDELENINDEX (LOGARITHMISCH)


DE S&P 500 AANDELENINDEX ('DETRENDED'): ONLANGS UITGEBROKEN BOVEN DE STAND VAN 10 JAAR GELEDEN...

DE S&P 500 AANDELENINDEX, GECORRIGEERD VOOR INFLATIE, MAAR MET 'EXPONENTIAL REGRESSION', DIE DE NON-LINEAIRE, ACCELERERENDE TREND LAAT ZIEN. EEN TREND, DIE STEEDS SNELLER TOENEEMT IS ONHOUDBAAR EN LEGT DE KIEM VOOR EEN DIEPE CRISIS: EEN REIS NAAR NERGENS!

Bijna iedereen heeft tegenwoordig de illusie, dat een economische recessie onmogelijk is geworden, dat elke beurscorrectie tijdelijk zou zijn en dat waarderingen er niet meer toe doen in een tijd van lage of negatieve rente en schijnbaar eindeloze liquiditeiten, dankzij een extreem soepel monetair beleid. De geschiedenis leert ons, dat speculatieve beleggers wel degelijk opeens de kous op de kop krijgen en dat het dit keer niet anders zal zijn, wat de reden daarvan ook is.

De beursveteraan, Jeremy Grantham (GMO) slaat de spijker op zijn kop met 'THE LAST DANCE':


Overdreven hefboomfinanciering geeft menige belegger de nekslag. De 'family office' ARCHEGOS, met activa ter waarde van $ 20 miljard, maar met een hefboom van minstens 5 maal, vanwege talloze derivaten, die minder marge-storting vereisen, was eerder dit jaar, als sneeuw voor de zon, in slechts 2 dagen, verdwenen, toen de markt draaide. Enkele 'prime brokers', die krediet hadden verstrekt, verloren $ 10 miljard. Maar de sector 'family offices' van vermogende families bezitten, naar schatting, $ 6000 miljard aan activa, waarvan de hefboomfinanciering vrij onzichtbaar is. Dat laatste is nu overal het geval, omdat discipline ver is te zoeken in deze tijd van teugelloze speculatie: 'only when the tide goes out, do you discover who's been swimming naked' (Warren Buffett).

Peperdure waarderingen zijn uiteindelijk funest voor beleggingsresultaten. Het totale rendement, inclusief dividenden, van de S&P 500 index, de belangrijkste aandelenindex ter wereld, was minder dan dat van risicoloze Amerikaanse Treasuries van 1929 - 1947, van 1966 - 1985, en van 2000 - 2013. De reis naar nergens voor riskante en speculatieve activa, die geen vaste coupon of vaste afloopdatum genieten! De typische speculant boekt nu eenmaal tijdelijke winst en eindigt op verlies. Een langdurige beurshausse wordt altijd gevolgd door een frustrerende en grote neergaande markt. Er is nooit een 'free lunch'! Er is ook nooit een 'nieuw tijdperk' ('new era'). De uitvindingen van de jaren '20, zoals televisies en scheerapparaten, voorkwamen niet de economische malaise van de jaren '30.

De huidige aandelenwaarderingen zijn het hoogst ooit. Mochten die waarderingen onverhoopt dalen naar hun hoogtepunt van de bubbel in 2000, dan zouden de komende 10 jaren geen enkele winst opleveren! Lage of negatieve rente kan torenhoge waarderingen niet rechtvaardigen, want het onnatuurlijke renteklimaat is juist een weergave van de bange tijden, die in het verschiet liggen. Als de rente laag of negatief is, vanwege lage economische groei, dan is een hogere beurswaardering niets anders dan zout in de wonden strooien. De algemene mening oftewel de kuddegeest zit op het verkeerde spoor en zal straks van een koude kermis thuiskomen, want overwaardering wreekt zich altijd.

De economische groei is in de laatste 20 jaar veel minder geweest dan de voorafgaande 20 jaar, laat staan die van de jaren '50 en '60. Dus de opkrikking van de beurswaarderingen door middel van 'financieele engineering', zoals inkoop van eigen aandelen of fusies en overnames, betekent gewoon dat de beleggingsresultaten in de toekomst enorm zullen tegenvallen. De waarderingen zijn gebouwd op drijfzand.

De duizenden miljarden, die te danken zijn aan de tijdelijke monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen, moeten niet beschouwd worden als kasgeld, dat de beurs omhoog zal blijven stuwen. Die gigantische liquiditeiten moeten worden afgezet tegen de kolossale overheidstekorten, die door de COVID-epidemie zijn ontstaan en zullen moeten worden weggewerkt. Er bestaat een natuurwet, dat 'evenwicht' altijd terugkeert, ook al ziet men daar tegenop.

Bovendien is er, bij peperdure beurskoersen, geen ruimte voor teleurstelling, als kasstromen en winsten onverhoopt zouden tegenvallen. Slechts een handjevol aandelen van de S&P 500 index maken tegenwoordig de dienst uit, net zoals in 1929, net voor de Grote Crash. Een 'geconcentreerde', in tegenstelling tot een 'brede', marktbeweging is altijd een rood licht voor ervaren beleggers: het is een duidelijk teken van kruipende risico-aversie. Maar als er twijfels beginnen te rijzen, als bijna iedereen al 'in de markt zit', dan zijn er bijna geen potentieele kopers meer over! Wil men opeens misschien andere potentieele verkopers voor zijn? Als de kopers zouden wegvallen, dan komt men in de kou te staan.

De huidige Amerikaanse beurswaarderingen stellen die van 1929 en ook die van 2000 in de schaduw. Zodra dat doordringt tot de kritiekloze massa oftewel de goegemeente, dan zakken de aandelenkoersen als een baksteen in elkaar. Een historische verticale instorting zal dan plaats vinden, die, zoals gewoonlijk, tijdelijk wordt opgevangen door degenen, die het vangen van vallende messen niet schuwen. Maar dit keer zal het verlies niet meer automatisch worden goedgemaakt, want de reis naar nergens is dan in volle gang.

Na de Grote Financieele Crisis van 2008, begonnen de 'geniale' Centrale Bankiers te experimenten met een gestoord monetair stimuleringsbeleid van nul- en negatieve rente. Elke natuurlijke prijsstelling in de markt werd toen uitgeschakeld. Denk nu maar niet, dat zo'n beleid nooit meer kan worden teruggedraaid. Dat laatste is, voor ingewijden, 'stiekem' al begonnen. Dat was de reden van de recente 'onverwachte' daling in rendementen van U.S. Treasuries, met een dienovereenkomstige waardestijging. De slimme markt van Treasuries laat doorschemeren, dat de economische groei in de komende 6 maanden zo'n 75% lager zal uitvallen dan verwacht!

Het voornaamste gevolg van de monetaire stimulering van Centrale Banken, door middel van kwantitative verruiming ('quantitative easing' - QE), is, dat er een stapel geld is ontstaan, die niets oplevert (nul-rente) en een 'hete aardappel' is geworden voor degene, die dat in handen krijgt. Deze stapel geld hangt niet zomaar 'boven de markt', maar doet meteen mee, zodra een Centrale Bank die beschikbaar stelt, en iemand moet die vasthouden. Men kan blijven zitten op die hete aardappel of men kan ermee speculeren. Mocht die speculatie opeens niet meer winstgevend zijn, dan wil niemand meer zo'n 'hete aardappel' en heeft de voortzetting van die QE geen zin meer. Daarom kan QE tot een abrupt einde komen en is een historische Crash een feit. Het was weer een reis naar nergens. Bent u er nog?


(StLouisFED): De explosie in de Monetaire Basis (Monetary Base), die, vroeg of laat, aan banden moet worden gelegd. Als dat niet geleidelijk gebeurt, dan volgt er vanzelf, zomaar uit het niets, een geweldige aardbeving.




(HERBLOCK)(5 December, 1930): THE PHILANTROPIST

MEDEDELING: Het Blog SCHMULLADDERTJEONDERHETGRAS heeft thans 6 soorten van lidmaatschap. Word lid! U bent van harte welkom. Uw lidmaatschap geeft recht op persoonlijk advies, regelmatige Pamfletten, lunches, borrels en belangrijke artikelen.  Zie voor nadere gegevens onderaan het Blog.

Hopelijk vindt er binnenkort een Webinar plaats. De volgende Lunch/Borrel zal hoogstwaarschijnlijk moeten wachten tot 2022 of later. Een epidemie duurt meestal 2 of 3 jaar, ondanks eventuele en al of niet gedwongen massa-vaccinatie.

Aan een ieder een goede gezondheid en een goede zomer toegewenst!

DIEDERIK SCHMULL, 13 Augustus, 2021, Westcliff-On-Sea, ESSEX, U.K.

255 opmerkingen:

  1. hadewych von mises13 augustus 2021 om 08:48

    En het is allemaal nog waar ook. Top blogpost, heer Schmull!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heer Schmull, lock-downs blijken zeer bullish voor de huizenprijzen. Is dit de ultieme troef namens de wereldwijde onroerend-goed lobby?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      De stijging van huizenprijzen, wereldwijd, heeft vele
      verschillende redenen. In Nederland spelen de tophypotheken
      en de aftrekbaarheid van de hypotheekrente (hoelang nog?)
      een rol. Overigens daalden de Nederlandse huizenprijzen
      in 2009 en 2012, terwijl 1 miljoen huishoudens met hun
      hypotheek 'onder water' stonden. Bovendien is niet elke
      regio 'bullish'. Alles hangt af van de ligging en de
      werkgelegenheid. Maar tegenwoordig staan de huizenprijzen,
      wereldwijd, in geen verhouding tot het gemiddelde inkomen
      of de gemiddelde huur. De beste strategie blijft om zo
      spoedig mogelijk hypotheekvrij te wonen, want dan is het
      rustiger slapen. In Nederland is slechts 10% hypotheekvrij
      tegenover 30% in Amerika en Engeland. Ik heb de tijd nog
      meegemaakt, dat Nederlandse huizenprijzen, tussen 1978 en
      1982, met 50% daalden. 't kan verkeren!

      DS

      Verwijderen
    2. Hypotheek vrij wonen is de bedoeling van de staat, doe het niet, ze zullen de WOZ waarde gaan belasten in box3 Het eerste wapenfeit van de nieuwe regering Rutte, Klaver Wopke en Kaag!!!

      Verwijderen
  3. Beste heer Schmull. Wat een dijk van een blog weer, waarvoor hartelijk dank. U spreekt in dit blog met geen woord over de hype van deze tijd: Bitcoin. Is het niet zo dat, wat u verwoord in dit blog, de Centrale Banken wereldwijd die crash ook met angst en beven zien aankomen en nu allemaal beginnen met digitale munten?

    En proberen de Centrale Banken, na de "Green deal" van Fransje Timmermans, de crash misschien nog 10 jaar uit te stellen door de afgifte van Millieu-obligaties (Network for Greening the Financial System)?

    Met vriendelijke groet,
    Willem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @WILLEM:

      Er is een groot verschil tussen Bitcoin en een CBDC van een
      Centrale Bank. 98% van Bitcoin is in handen van 2% van de
      wallets. Dus de prijs wordt niet bepaald door vraag en aanbod,
      maar door aan en van elkaar te kopen/verkopen: dat heet
      'self-dealing'. wat in geen andere markt is toegestaan en
      strafbaar is. Maar Cryptos zijn niet gereguleerd.

      Centrale Banken zijn nog steeds bezig met CBDC's, maar
      er zijn vele potentieele complicaties. Als iedereen
      een rekening kan hebben bij de Centrale Bank, dan
      moet het bankwezen, dat 95% van de geldschepping voor
      zijn rekening neemt via krediet, worden veilig gesteld.
      Belangrijker nog, alles is met elkaar verbonden in de
      wereld. Dus als een CBDC opeens een onverwachte
      duikeling maakt, dan zou de rest van de wereld dat
      kunnen voelen. Centrale Banken zijn al tijden bezig
      om Deflatie buiten de deur te houden en om daardoor
      een Crash te voorkomen, maar de Natuur is veel sterker.
      Zij hebben nog nooit een recessie/depressie kunnen
      voorkomen.

      DS

      Verwijderen
  4. Beste heer Schmull, bedankt voor uw wederom interessante bijdrage!

    Dus begrijp ik het goed dat de enige vluchthaven de 20 jaar Treasury Bond in dollar is? Eft dtla in usd?

    Dus ver wegblijven van de euro?

    Wanneer voorziet u het klappen van de bubble?

    Gekker kan nog gekker worden?

    Wat zal volgens u de tricker zijn voor klappen van de bubble? Echt benieuwd...

    Een 80 % crash acht u dus zeer reëel?

    Alvast bedankt.

    Mvg,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @GREGORY:

      De meest aantrekkelijke veilige haven is de 30-jarige
      US Treasury Bond. In mijn lange termijn scenario,
      stort de wereld zich op deze Treasury, waardoor het
      rendement (wat nu nog positief is, in tegenstelling tot
      dat van vele andere staatsleningen) scherp daalt met
      een dienovereenkomstige waardestijging van tegen de
      40%.

      Maar voor kleinere beleggers zijn de UCITS ETF's van
      20+jarige Treasuries (IDTL of DTLA) geschikt. De TLT
      kan door EU-ingezetenen niet meer gekocht worden.

      Let wel, Treasuries zijn, ondanks hun fantastische
      resultaten, nog steeds de meest 'gehate' beleggings-
      klasse, net zoals de Dollar, waar iedereen 'short' zit.
      Dus als men gelijk krijgt, tel uit je winst. De Dollar
      is al sinds 2008 omhoog aan het klimmen. Men moet altijd
      rekening houden met onderbrekingen van dit proces.

      Het is niet een kwestie van of de Euro valt, maar wanneer.
      De Euro overleeft de volgende echte crisis niet.
      De Eurozone wordt (weer) geconfronteerd met kapitaal-
      controles en misschien wel BAIL-INS (confiscatie van
      spaartegoeden: omdat de ECB dat toestaat!).

      De trigger? Geen idee. Als opeens het vertrouwen
      vervliegt, net zoals de val van KABUL nu: alle
      kopstukken hadden de illusie, dat de Taliban open
      stond voor een compromis. Dat dacht men destijds
      van Hitler ook, na Sudetenland.

      DS

      Verwijderen
    2. Bedankt voor uw uitleg.
      Ik volg uw redenering over de dollar.
      Maar stel me de vraag waarom staat Amerikaans schuldpapier en dollar en dus etf Dtla er zoveel beter voor dan euro?

      De Amerikaanse staatsschuld is gigantisch.

      Als de zeepbel klapt waarom gaat iedereen vluchten in 20 jaars is obligaties?

      Alvast bedankt.
      Mvg,

      Verwijderen
  5. Beste heer Schmull wat is nu precies de bedoeling van het imf met de SDR.

    Gaat de SDR het dollar systeem

    vervangen?


    https://epochtimes.nl/bezorgdheid-over-imf-plan-om-de-wereld-met-liquiditeiten-te-overspoelen/

    Grt Kobus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @KOBUS:

      De Speciale Trekkingsrechten(SDR's) zijn girale tegoeden bij
      het IMF van Centrale Banken, die elkaar daarmee kunnen
      betalen. SDR's bestaan al zo'n 60 jaar, als een vorm
      van extra liquiditeit, naast de Dollar. De waarde van
      een SDR is het gewogen gemiddelde van een mandje van
      16 belangrijke valuta's. Sommige bureaucraten droomden
      ervan, dat de rol zou kunnen worden uitgebreid, maar
      vergaten, dat de burgers, niet bureaucraten, uiteindelijk
      beslissen, wat een valuta zou kunnen worden. Niemand
      valt voor een journaalpost, waar geen machtig land en
      geen rechtstaatachter staat. Daarom heeft de Dollar
      niets te vrezen als wereldvaluta (80% van de wereldschuld,
      60% van de internationale transacties en 60% van de
      internationale reserves.) Het Chinese RMB is 2% van de
      internationale valutareserves, minder dan de helft van
      die van het Pond Sterling. Bovendien heeft China nog
      kapitaalcontroles. Daarom zal het huidige Dollarsysteem
      juist veel belangrijker worden na de volgende crisis,
      omdat alleen Amerika in staat is om zoiets op te vangen.

      Amerika financiert grotendeels het IMF, dat voortdurend
      geldgebrek heeft. Maar het kan ook de stekker eruit
      trekken.

      DS

      Verwijderen
    2. Bedankt voor u uitgebreide uitleg.

      Grt Kobus

      Verwijderen
  6. Heer Schmull, u bent positief over de VS (relatief gezien dan ) en positief op de dollar en 30Y T-bond. Maar als we nu zien hoe na 20 jaar aanwezigheid van de de VS and Allies in Afghanistan, de Taliban in no time het hele land weer heroverd hebben.Hoe Biden, Covid en de Woke cultuur de VS veroverd hebben.....De Taliban door President Xi persoonlijk ontvangen zijn.... Hoe kan ik dan nog vertrouwen houden
    in Amerika ??

    mvg//Harold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @HAROLD:

      Ik blijf positief op Amerika, omdat het wel tegen een stootje
      kan. Natuurlijk was Afghanistan een blamage, maar dat geldt
      ook voor al die andere oorlogen. Dit keer kan men vooral
      de kring rond Biden verantwoordelijk stellen, die maar
      bleef geloven in een coalitie met de Taliban, terwijl
      allang duidelijk was, dat zij uit waren op totale macht
      om hun paradijs te herbouwen. Biden zelf weet nauwelijks,
      wat er aan de hand is. Hij is voortdurend onsamenhangend
      en lijkt toe aan een verzorgingstehuis. Ondertussen is
      het duidelijk, dat de vlieger van democratie in dat
      soort landen ooit opgaat. Triest maar waar. Tenslotte
      had de Taliban nooit zonder de steun van Pakistan en
      andere landen, kunnen winnen. De Russische ambassade
      in Kabul functioneert normaal. Verder zou het geen
      verrassing hebben moeten zijn, dat het Afghaanse leger
      vaak weigerde te vechten: in dit soort corrupte landen
      is er nooit solidariteit en het is ieder voor zich.
      Het ergste komt nog, want het land wordt nu teruggezet
      naar de 13de eeuw. In die tijd waren de 'beschaafde'
      landen bezig met slavenhandel en prijkten de hoofden
      van misdadigers op London Bridge.

      DS

      Verwijderen
    2. @HAROLD:

      vlieger ... NOOIT opgaat.

      DS

      Verwijderen
    3. Dank voor uw antwoord,hoewel .."het wel tegen een stootje kan"...mij niet overtuigt,integendeel.

      mvg//Harold

      Verwijderen
  7. Heer Schmull, deze week wordt waarschijnlijk het voorlopige rapport van de audit in Arizona gepresenteerd.
    De resultaten zouden wel eens behoorlijk kunnen afwijken van de uitslag op 3 november. Ondertussen wordt ook op andere plekken de roep om een audit steeds luider, en als gevolg van Arizona zou dat maar zo eens een vlucht kunnen nemen. De gouveneur van Texas heeft al aangegeven voorstander te zijn van een audit.
    Waar gaat dit toe leiden als bv Arizona de uitslag decertificeert, en hun mensen terughaalt uit Washington?
    Een nieuwe Trump regering zou ook Twitter, FB en Google kunnen nationaliseren als blijkt dat zij ook bij de verkiezingsfraude betrokken zijn. (Ik zou dat iig doen)
    Of loopt het allemaal niet zo'n vaart?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @aNoniem:

      Het lijkt onwaarschijnlijk, dat de verkiezingsuitslag kan
      worden veranderd, ondanks mogelijke fraude. Fraude heeft
      altijd bestaan, vooral in bepaalde staten. Hopelijk
      zullen de fraudeurs zich uiteindelijk moeten verantwoorden.
      Ondertussen bereidt Trump zich voor op 2024. Als ik hem was,
      zou ik gaan genieten van de oude dag.

      Verhelderend:

      https://kunstler.com/clusterfuck-nation/brace-for-impact/



      DS

      Verwijderen
  8. https://www.zerohedge.com/markets/rabobank-when-penny-drops-it-will-be-you-and-your-portfolio-kabul-tarmac
    Mijn vertrouwen in de VS was al en is nu definitief verdwenen. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar met vaccineren heb je geen probleem. Merkwaardig.

      Verwijderen
    2. @MARCJA:

      Bedankt! EVERY is weer de moeite waard. Bijzondere tijden.

      President's BIDEN's zoon Beau, stierf in 2015 aan kanker,
      welke in verband zou kunnen worden gebracht met zijn
      militaire dienst in Iraq en Kosovo. Dit verklaart
      enigszins Biden's houding tegenover Afghanistan's exit:

      https://ana-neurosurgery.com/biden-brain-cancer/

      De vraag is, wat nu? Helaas komt het ergste nog,
      zowel in Afghanistan als daarbuiten. De bezetting
      van Taiwan is nu eerder dan men denkt, want Amerika
      zal geen hand uitsteken.

      Het grootste risico blijven riskante activa, zonder
      enige afloopdatum en zonder een vaste coupon, zoals
      aandelen, grondstoffen en krediet-gedreven onroerend goed.

      Voorlopig: Game over. Zet het op een lopen, voordat het te laat is.

      DS

      Verwijderen
  9. DS,
    Als Taiwan valt zonder een schot gelost door de "vrije" wereld. Zou het dan kunnen betekenen dat het westen samen met China en Rusland op een akkoord hebben hebben geregeld? Aanpak van de pandemie loopt ook synchroon bij allen en een agenda punt van WEF is dat op 2030 usa niet de enige macht zal zijn. Toevallig?
    Mvg, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @KEES:

      Er is nu inderdaad een fundamentele verandering aan de gang.
      Tot nu toe behield Amerika zich het recht voor om in te
      grijpen in regio's, die door Amerika bevrijd werden na
      de Tweede wereldoorlog. Dat betekende, dat Amerika de
      hegemonie opeiste in Zuid-Oost Azie en Europa. Amerika
      was er trots op, dat Japan en Duitsland tot een democratie
      konden worden omgebouwd. Maar dat model is helemaal
      niet van toepassing op landen, die als het ware het
      stenen tijdperk pas hadden verlaten. Daarom is 'nation
      building' mislukt in Iraq, Afghanistan, Syrie, Yemen
      en zelfs Egypte, waar de Muslim Brotherhood in 2012
      slechts 1 jaar aan de macht bleef, voordat er een
      staatsgreep plaatsvond. De droom van de naieve liberale
      democraten, overal, en vooral van de Amerikanen, om
      'democratie' op te leggen, heeft geleid tot miljoenen
      doden. Beschamend. Het is niet aan ons om onze waarden
      en principes op te leggen aan mensen, die daar nog niet
      aan toe zijn. Lees de geschiedenis van het feodale en
      ondemocratische Westen er maar op na. Daarom had Trump
      gelijk: laat iedereen zich bemoeien met hun eigen zaken
      en zeker geen verre oorlogen voeren om ijzer met
      handen te breken. Er zijn al genoeg problemen in het
      eigen land. Steek je neus niet in andermans zaken.
      Als je in Amerika gewoond hebt, zoals ik, is dat
      een van de eerste dingen die men leert. Maar Amerikanen
      moeten in het buitenland altijd eerst hun vingers branden,
      voordat zij weer isolationistisch worden, zoals in de jaren
      '20 en '30. Het had niet veel gescheeld of Amerika
      had niet deelgenomen aan de Tweede Wereldoorlog. Wij
      hebben onze vrijheid te danken aan de 'warmonger' Churchill.
      De establishment destijds wilde tot elke prijs een oorlog
      vermijden. Hitler wist dat, maar hij had gelukkig pech.

      Vergeet de WEF. Dat is geen wereldregering. Die pretendeert iets te zijn, wat zij niet is. Vooral Amerika zal zich NOOIT
      de wet laten voorschrijven door zo'n stelletje wargeesten.

      DS

      Verwijderen
    2. Ik heb zo mijn twijfels. Biden doet wel mee met Build Back Better en is voor lockdowns ..

      Jan

      Verwijderen
    3. De regering in de USA is de FED, niets meer en minder, en wie heeft de FED in handen? Juist het WEF

      Verwijderen
  10. DS, bedankt, niet om de discussie aan te gaan maar gewone vragen.

    En zou het in al die landen die u noemt daadwerkelijk om 'nation building' zijn gaan?
    Regime change door China ging vorig jaar vrij makkelijk in Hong Kong, het westen klaagde een beetje over de mensen rechten daar maar ging verder snel op de orde van de dag.
    Ik hoop dat u gelijk hebt maar ik maak me toch een beetje zorgen over de WEF agenda. Er is ook subtiel oorlog begonnen tegen vlees eten en dat is er ook een punt van.
    Ik wil graag WEF vergeten maar vergeten ze ons ook:-)?
    Mvg, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @KEES:

      De oorlogen in Iraq, doorgedrukt door de Republikeinen,
      en Afghanistan, doorgedrukt door de Democraten, hebben
      miljoenen slachtoffers gekost en niets opgeleverd.

      De Amerikaanse reputatie kreeg een gevoelige deuk, omdat
      zij die landen dachten te kunnen omvormen tot een
      democratie. Hetzelfde geldt voor Libie. Maar de
      kolonialen van Europa hadden destijds hetzelfde idee
      met hun tijdelijke veroveringen in Azie en Afrika.
      Nederlands Oost Indie (Indonesie) kwam onder Nederlands
      'bestuur' sinds de 16de eeuw, voordat zij eruit
      werden gegooid na 1945.

      De onzin van de WEF wordt voorlopig veel ernstiger, maar
      zal uiteindelijk helemaal niets uithalen. Ondertussen
      heeft iedereen wel angst en dat is ook de bedoeling.

      DS

      Verwijderen
  11. Vanaf minuut 7, WEF is de echte baas in de USA....https://www.youtube.com/watch?v=S1ZWcqYYjLA

    BeantwoordenVerwijderen
  12. https://www.zerohedge.com/crypto/ferguson-50-years-after-going-gold-dollar-must-go-crypto
    Niall Ferguson is altijd goed! Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
  13. https://goldseek.com/article/market-about-crash-part-xxiii-time-we-mean-it
    Dit is een arrogante man maar hij heeft wel degelijk vaak gelijk. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
  14. https://www.zerohedge.com/markets/rabobank-us-liberal-neocon-imperialist-nation-building-over
    Wanneer Europa zich niet heel snel bewapent, praten we over 10 jaar russisch. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Beste Heer Schmull"

    Zerohedge is toch een hoax site?
    Iedereen neemt zeker de berichten van die site klakkeloos over. Of vergis ik me?

    Met vriendelijke groet'

    Stefan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @STEFAN:

      ZERO HEDGE begon in 2009 en is controversieel, omdat het vaak ingaat op onderwerpen, die de gevestigde media mijden. Het lijkt, dat hier de onzichtbare hand van Rusland bezig is:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Zero_Hedge

      DS

      Verwijderen
  16. Zerohedge is vaak een hoax site maar zeker niet alles, beste Stefan. Gewoon goed opletten. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Geachte heer Schmull, zou u uw opmerking dat de VS wel tegen een stootje kan , nader toelichten. Mij zou het niet verbazen dat er een opstand komt of dat generaals zich tegen Biden keren of dat hij afgezet wordt.
    Wat nu in Afghanistan is gebeurd met achterlating van zoveel Amerikanen,militair materieel, zonder overleg met bondgenoten etc etc. Met een Anthony Blinken Min Buitenlandse Zaken die al in 2014 door senator McCain als zeer onervaren en ongekwalificeerd werd betiteld. is dit niet de zwarte zwaan, na alle ellende(verkiezingen,BLM,Woke,Covid etc)die de VS de afgelopen jaren hebben ervaren, die het tij echt wezenlijk doen keren ?
    Ook dat de retoriek uit China sterker wordt en Taiwan nu moet gaan vrezen voor zn onafhankelijkheid, wat een enorme klap zal betekenen voor de invloed van de VS in Azie oa mbt Z. Korea en Japan(die zich nu ook sterker zal gaan bewapenen)

    Graag uw visie.

    mvg//Harold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @HAROLD:

      De demente Joe BIDEN en zijn eeuwige afwezige VP, KAMALA
      HARRIS, doen precies, wat de bedoeling is van de elite,
      die hen aan de macht bracht door een gestolen
      Presidentsverkiezing. De fraude was dit keer open en
      bloot en Biden zei, tijdens de campagne, dat hij
      de stem van de kiezer niet nodig had om te winnen.
      Te vinden op YouTube.

      Inderdaad is het nu America First, wat de klok slaat.
      Dat begon onder Trump. Amerika heeft 800 militaire
      basissen in 70 landen en reken maar, dat de een na
      de ander sluit, net zoals Soesterberg in 2008.
      Bovendien wil/kan Europa niet genoeg betalen.
      Rusland wacht geduldig af op het uiteenvallen van
      Europa. China helpt een handje mee. Chinese
      investeringen zijn overal zichtbaar en onzichtbaar.

      Groot-Brittannie is de nieuwe vluchthaven voor het
      nerveuze geld, want Brexit is een succes. GB heeft
      de EU helemaal niet nodig. De EU-bureaucraten, die
      nog nooit verantwoordelijk zijn geweest voor enige
      bedrijfsvoering en alle risico's van dien, hebben
      Europa uitgeleverd aan externe krachten met dingen,
      als Nordstream, etc.

      Maar Noord-Amerika, incl Canada, wordt straks alleen
      maar sterker, want het gebied is zelf-voorzienend in
      energie, voedsel en technologie. Europa wordt steeds
      meer een museum met de oude cyclische industrie,
      weinig grondstoffen, en een speelbal van de groot-
      machten. Bovendien zal de komende crisis in de
      wereldhandel Europa extra treffen.

      TAIWAN is 'toast'.

      DS

      Verwijderen
    2. Beste DS, ik geloof er niets van dat de verkiezing van Biden fraude was. In mijn ogen volstrekte onzin. Marcja

      Verwijderen
    3. @MARCJA:

      Mogelijke fraude bij Amerikaanse verkiezingen is kennelijk
      zeldzaam, ondanks stemmachines, die aangesloten zijn op het
      Internet, ondanks de tellingen, die zomaar 's nachts
      urenlang werden gestopt, en ondanks stapels van mail-in
      ballots, die zomaar 'uit het niets' tevoorschijn kwamen.

      Erger nog, je moet in Amerika geregistreerd zijn om
      te kunnen stemmen. Biden zou 13 miljoen stemmen teveel
      hebben gekregen. In ieder geval geloven 51% van de
      Amerikanen, dat er fraude is gepleegd, ook al omdat
      een foto ID vaak niet verplicht is:

      https://justthenews.com/politics-policy/polling/over-half-voters-new-poll-say-they-believe-cheating-affected-2020-election

      https://www.usa.gov/who-can-vote

      Maar de goedpraters, zoals Reuters, stellen, dat je alleen
      maar 'eligible' moet zijn. Dus dat vereist nadere studie:

      https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-13-million-votes-idUSKBN2970JQ

      Maar vergeten moet niet worden, dat de verkiezings-
      campagne van zowel Biden als Harris een absolute
      mislukking was, totdat die, om onduidelijke redenen,
      plotseling verbeterde. Overigens zou Trump momenteel
      gemakkelijk winnen:

      https://www.dailymail.co.uk/news/article-9905801/Trump-WIN-election-against-Biden-today-increased-black-female-support-new-poll-says.html

      DS

      Verwijderen
  18. Sassen van Elsloo
    @sassenvanelsloo
    ·
    5h
    BOE indicating that Fort Knox might be "empty" despite what official records say. 1968.

    Dat zou wat zijn !! En waardeloos alle dollars!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Censuur die steeds dieper ingrijpt en noodwetten die permanent worden maken zichtbaar wat er gaande en aanstaande is: overheden, de mainstream media (MSM), Big Tech en Big Pharma werken samen in een allesomvattend wereldwijd crimineel netwerk: Big Mafia. Dit is de nieuwe wereldorde. Die belooft gelijkheid allereerst, zoals ook het communisme deed. Ouderen hebben nog gezien of gehoord hoe fijn het leven toen was in de communistische dictaturen. Niets geleerd. Bijna iedereen marcheert mee naar het paradijs aan de horizon. Onderwijs en vormingswerk zijn al druk bezig de mensen om te scholen. Nieuwe modewoorden zijn inclusiviteit en diversiteit. De woorden die ten grondslag liggen aan onze beschaving raken in onbruik. Ik bedoel vrijheid en individu. Bezit en vermogen worden voorrechten van de kleine elite. Van ons wordt alles afgepakt. Diederik Schmull kan ook niet toveren, maar misschien wel een antwoord geven op de vraag: hoe kan je je hierop voorbereiden en redden wat er te redden valt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @CORNELIS VAN DEN BERG:

      Er is een troost: de droom van een kleine elite zal
      uiteindelijk stuklopen. Maar het betekent wel, dat
      de wereld net zo onrustig wordt als tussen 1929 - 1945.
      Dit is een ideaal moment, omdat negatieve rente
      (confiscatie), 'bailin' van banken (EU!), digitale
      munten (CBDC: de overheid ziet al je transacties en
      kan negatieve rente toepassen), allemaal tekenen
      zijn van het 'oude' monetaire systeem. Het systeem
      is en gaat failliet: de vraag is, welk systeem kan
      ervoor in de plaats komen en wie maakt de dienst uit.

      Ondertussen staat vrijheid op de laatste plaats en
      vrijheid is belangrijker dan brood. Echt waar!

      De 'collectivistische' maatschappij, die op ons afkomt,
      is een mengeling van communisme, socialisme, fascisme
      en staatskapitalisme, al naar gelang de aard van de
      bevolking.

      Het begon o.a. onder Mayer Rothschild in de 18de eeuw en
      de Rockefellers in de 19de eeuw. Enkelen onder de machtige
      elite hebben nooit onder stoelen en banken gestoken, dat
      zij vonden, dat pure democratie een onding is, dat
      echt bestuur belemmert; dat de aarde overbevolkt is en dat
      eugenetica (daling van de bevolking door sterilisatie of
      door een 'vaccin'(!), nog zo gek niet is, en dat
      er een New World Order erdoor kan worden gedrukt,
      als er maar genoeg angst kan worden gewekt.

      Er is nog een andere troost: vele oude globalisten
      zijn nu stokoud. David Rockefeller stierf in 2017, op
      102-jarige leeftijd (liefhebber van eugenetica),
      Soros is 90, Klaus Schwab is 83, Baron Rothschild is 85.

      Het is dus zaak, dat men zich als mens o.a. minder bemoeit met
      politiek en de corona-hype, en meer met het eigen leven,
      dat toch al zo kort is.Doe uw best om voor uw naasten
      te zorgen en om te voorkomen, dat men elkaar pijn doet.

      DS

      Verwijderen
  20. Heer Schmull, u ziet het aan de prachtige post hierboven, de mensen maken zich zorgen.

    Tergelijkertijd werkt het WEF in rap tempo aan een nieuwe samenleving. Kijk vooral dit filmpje. Hoe kunnen wij ons hiertegen verdedigden?

    https://www.geenstijl.nl/5160635/wat-vindt-u-van-dit-nieuwe-wef-filmpje/

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Interessant!


    Catherine Austin Fitts Unravels The Major Truth Behind COVID 19

    https://thetruedefender.com/catherine-austin-fitts-unravels-the-major-truth-behind-covid-19/

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  22. En nog een dokter die zijn carrière op het spel zet!

    https://twitter.com/June_1108/status/1428395916877254656?s=20

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Geen cent aan big pharma willen betalen, maar wel allerlei vage wondermiddeltjes aanschaffen. Zelf niet uitgesloten willen worden van het openbare leven, maar prima om kwetsbaren te isoleren. Corona niet als doodsoorzaak zien, maar vaccinaties wel. De kans op ernstige covid of long covid verwaarloosbaar achten, maar wel bang zijn voor langetermijneneffecten, of om het loodje te leggen na een prik.

    De precies omgekeerde denkwijze van veel vaccinweigeraars heeft een naam: neglect of probablility. Het beschrijft de menselijke neiging om kleine kansen te over- of onderschatten naar gelang het jou het beste uitkomt. Misschien de weigeraars eens wijzen op hun kromme logica ?
    Uit FD van Bouman/ Dijkman. Helemaal mee eens. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. een kogel door je hoofd en toch gestorven aan corona.
      Denk zelf eens goed na en hou op met deze simpele argumentatie.

      Verwijderen
    2. Het jammere van dit artikel in het FD is, dat het werkelijk waar geen enkel percentage noemt. Ik ben al een tijd op zoek naar goede informatie met kansen, die open en volledig zijn. Die informatie is niet te vinden. Ik wil graag zien wat leeftijd, onderliggend lijden en bmi zijn, maar de meeste studies zijn Woke.

      We vinden het tegenwoordig het toppunt van gezondheid als je een bmi van 30 hebt en een spuit in je arm.
      Leef je gezond, heb je een normaal bmi maar geen spuit, dan ben je een paria.

      Aan overgewicht en hart en vaatziektes sterft jaarlijks een veelvoud t.o.v. mogelijke corona slachtoffers, maar daar wordt niets aan gedaan. Geen lockdown van een mc Donald, geen lockdown van de kentucky Fried chicken...

      De Ifr is door cdc bijgesteld naar 0,15%, maar je hoort daar niemand over. Kom maar op met die kansen, ... vooral de inschatting van de kans van lange termijn onderzoek... Daar is namelijk geen kans van te berekenen, omdat er per definitie geen onderzoek mogelijk is.

      Verwijderen
  24. AUSTRALIA: 2 KIDS CONFIRMED DEAD AFTER 24,000 CHILDREN HERDED INTO STADIUM FOR JAB!

    https://www.bitchute.com/video/QZOWAyDegOPp/

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  25. vage wondermiddeltjes aanschaffen.Deze zijn gratis in de natuur te verkrijgen zonder bijwerkingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik begrijp niet waarom mensen het vaccin NIET willen, jij?

    https://twitter.com/SpunkyStrings/status/1428072612731707394?s=20

    Gerard

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarom zou je grafeenoxide in je lijf laten spuiten?
      Lees de risico's op www.frontnieuws.com

      MHG, Johan

      Verwijderen
  27. Nee hoor, het virus is veel dodelijker dan het vaccin:

    https://twitter.com/Riga75050534/status/1428609536068399106?s=20

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. https://www.telegraaf.nl/nieuws/852411451/verpleegkundige-ziet-haar-antivaxx-moeder-sterven-in-eigen-ziekenhuis

      Verwijderen
  28. https://www.blckbx.tv/videos/premire-world-war-c-de-big-picture-in-90-min

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben het zojuist aan het bekijken. Zeer interessant!

      Verwijderen
    2. Steeds meer mensen worden wakker en zien het wereldwijde bedrog. Als je het tegenovergestelde van de beweringen van NOS, NU.nl en de kranten voor waar aanneemt, zit je dicht bij de waarheid. Nu ineens een aardige Taliban volgens de pers? Kijk naar de realiteit: https://www.xandernieuws.net/algemeen/gruwelvideos-van-taliban-die-kinderen-afslachten-voor-ogen-van-hun-ouders/
      Dit gaat nog een flinke staart krijgen - ook voor de beurzen!
      MvG, Johan

      Verwijderen
  29. Afgaand op de reacties mist ook dit forum de uitwerking van de stemmingmakerij door politici en door de rondom het vaccineren versus het niet-vaccineren niet. Iets om je zorgen over te maken.

    De geschiedenis heeft ons geleerd dat stemmingmakerij een geleidelijk proces is richting de afgrond. Drie voorbeelden:

    Na jaren Joden weggezet te hebben als minderwaardig vaardigden de Nazis in 1933 de eerste wet uit om Joden te bannen uit het openbare leven, te beginnen met horecagelegenheden (herkenbaar?). Na vele andere uitsluitingswetten werd op 1 jan 1939 het dragen van de gele Davidster verplicht gesteld. Wat daarna gebeurde met de Joden, weten we inmiddels maar al te goed. Ze gingen in ieder geval niet naar Madagaskar.

    In 1950, 2 jaar na de startdatum van wat apartheid werd genoemd, voerden Witte Zuid-Afrikanen de pasjeswet in met als doel de bewegingsvrijheid van niet-witte landgenoten die zij als het "swarte gevaar" beschouwden, te controleren en in te beperken (herkenbaar?). Deze politiek van uitsluiting heeft tot grote rampzalige gevolgen geleid. Tot op de dag van vandaag ondervinden zowel het land als de bevolking de gevolgen ervan.

    In 1994 volgde na een maandenlange radiocampagne waarin Tutsi's werden uitgemaakt voor kakkerlakken een massaslachting op hen door de Hutu's. Inmiddels kennen we deze slachting als de Rwanda genocide met honderdduizenden doden als resultaat.

    Gelukkig is het bij ons bij lange na (nog) niet zo ver, maar de drie voorbeelden hebben iets gemeen wat ik politici en media steeds meer zie doen en dat is stemmingmakerij tegen een groep van mensen die niet kunnen of willen vaccineren. Laten wij als burgers daar niet in meegaan en ons hoofd koel houden.

    Ik gun een ieder zijn vaccin als hij/zij daarvoor kiest. Elkaar overtuigen om het een dan wel het ander te doen, is niet nodig. Ivm een hersenbloeding (oorzaak onbekend, maar er goed van af gekomen) maak ik vanwege de onduidelijke bloedstollingsproblematiek van de vaccins een andere keuze. En zo heeft een ieder zijn eigen redenen.

    Wat je keuze ook is, van belang is dat we niet tegenover elkaar gaan staan en de ander als "minder" gaan zien. De argumenten die politici en de media gebruiken om de een tegen de ander op te zetten zijn veelal vals dan wel niet bestaand.

    Bijvoorbeeld het argument dat niet-gevaccineerden een gevaar zijn en dat uitsluitend zij gevaccineerden besmetten is na meerdere onderzoeken (zie ook Israël en IJsland)onjuist. Gebleken is dat gevaccineerden anderen incl. de mensen met een dubbele vaccinatie ook kunnen besmetten. Daarom is de tegenstelling dat de vrijheid van de niet-gevaccineerde ten kosten gaat van die van de gevaccineerde een valse. We zitten in hetzelfde schuitje.

    Als we ons hiervan bewust zijn, voorkomen we dat we dezelfde historische fouten maken als de Duitsers, de Zuid-Afrikanen en de Hutu's. Zij zijn namelijk wel in de val van stemmingmakerij getrapt. Stemmingmakerij lijkt onschuldig, maar is een sluipend proces, in feite een ramp in slow-motion met catastrofale gevolgen.

    Fijne avond en veel wijsheid toegewenst!

    Dutchcaesar



    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @DUTCHCAESAR:

      Het volgende van Dr. Brooks (Oxford) geeft te denken:'DEATH SHOT'?

      "No one should ever take these jabs ever. The people who've taken them are going to die in the next 6 months to 3 to 5 years for 3 reasons. 1. You've dramatically decreased your own immune system by 35%. 2. Antibody Dependent Enhancement. 3. Blood clotting." Dr. Shawn Brooks, PHD

      https://heightzone.com/who-is-dr-shaun-brooks-oxford-doctor-calling-mrna-covid-vaccines-a-death-shot-in-viral-video/

      DS

      Verwijderen
    2. Voor Nederland :

      meldpuntvaccinatie.nl

      Verwijderen
    3. @DUTCHCAESAR:

      (Bloomberg): THE VACCINATED ARE WORRIED

      DIT BETEKENT, DAT MEN TOCH NIET NAAR KANTOOR KAN, BEHALVE
      1 OF 2 DAGEN PER WEEK. VERDER BLIJFT ELK EVENEMENT EEN
      RISIKO. PLUS DE DELTA IS SLECHTS 1 VAN DE 4000 MOGELIJKE
      VARIANTEN. KORTOM, HET MONDKAPJE BLIJFT NOG JAREN.

      Anecdotes tell us what the data can’t: Vaccinated people appear to be getting the coronavirus at a surprisingly high rate. But exactly how often isn’t clear, nor is it certain how likely they are to spread the virus to others. And now, there’s growing concern that vaccinated people may be more vulnerable to serious illness than previously thought.

      There’s a dearth of scientific studies with concrete answers, leaving public policy makers and corporate executives to formulate plans based on fragmented information. While some are renewing mask mandates or delaying office reopenings, others cite the lack of clarity to justify staying the course. It can all feel like a mess.

      Authors of a CDC case study said this might mean that they were just as likely to transmit Covid-19 as the unvaccinated. Even so, they cautioned, as more people are vaccinated, it’s natural that they would also account for a larger share of Covid-19 infections and this one study was not sufficient to draw any conclusions. The incident prompted the CDC to reverse a recommendation it had issued just a few weeks earlier and once again urge the vaccinated to mask up in certain settings.

      https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-08-21/science-can-t-keep-up-with-virus-creating-worry-for-vaccinated

      DS

      Verwijderen
    4. Nav mr Brooks: het belangrijkste dat ik op de (technische) uni leerde was dat er profs waren die excellent waren in een deelvakgebied en idioten in al het overige. Marcja

      Verwijderen
    5. @DS

      Stemmingmakerij van de kant van vaccin-critici vind ik net zo gevaarlijk en afkeurenswaardig.

      Obv logica, data en feiten de mensen informeren en discussieren ipv obv een glazen bol, laat staan obv onderbuikgevoelens.

      Ik merk overigens wel uit de reacties van enkelen dat ze niet lastiggevallen willen worden over het virusonderwerp. Ze hebben het liever over hun vakantie. Hun vorm van escapisme, of kop in het zand steken zoals je wilt? Deze onverschilligheid, blijkt ook uit de geschiedenis weer, maakt juist dat je gevoelig bent voor de stemmingmakerij waar ik eerder voor waarschuwde.

      Terug naar het onderwerp. Wat ik me wel afvraag:

      Als X in het virus (long) covid19 veroorzaakt waarom dan mensen inenten met een vloeistof die de opdracht geeft aan je cel om X te produceren om een immuunrespons op te roepen? Die logica ontgaat mij. X is toch de boosdoener?
      X = spike-eiwit

      Chanté! Dutchcaesar

      Verwijderen
    6. Gevaccineerd bloed vertoont ‘stapeling’, kenmerkend voor bloedkanker .

      https://rumble.com/vldaex-vaxxed-patients-blood-examined-horrific-findings-revealed-by-german-physici.html

      Verwijderen
  30. Ik krijg net bericht uit Surabaya / Indonesië

    Je komt Pakuwon City Mall/ shopping mall niet binnen zonder je vaccinatiecertificaat te tonen.


    Let maar op: dat komt hier straks ook, net als in Frankrijk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vroeg net bij het betreden van de bakker of ik nog naar binnen mocht als ongevaccineerde. Ze keken wel raar, maar was geen probleem.

      Verwijderen
    2. Moet natuurlijk bakkerij zijn. (Voordat mensen rare ideeën krijgen)

      Verwijderen
    3. Zoals genoegzaam bekend kan in Indonesië elk "officieel" document gekocht worden, net als een vrijspraak bij de rechtbank of een toestemming door te rijden na een ongeluk door de politie.

      Verwijderen
  31. En ondertussen wordt de beul van de toeslagenaffaire alvast op VWS gezet:

    frans weisglas
    @fransweisglas
    · 9h
    Bizar : een van de ambtelijke hoofdrolspelers in de toeslagenaffaire wordt nu de hoogste ambtenaar van @MinVWS . cc @EricChrSmit @RenskeLeijten @hugodejonge twitter.com/minvws/status/…

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Beste heer Schmull,

    wat te denken van dit verhaal?
    https://finance.yahoo.com/news/michael-burry-pretty-big-short-200000129.html

    the big short on TLT!

    Is de tapering een risico voor de lange Treasry's?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijnheer Schmull, in aanvulling op het bovenstaande:
      "Nobel laureate and long-time bear Robert Shiller – who correctly and bravely called the 2000 and 2007 bubbles and who is one of the very few economists I respect – is hedging his bets this time, recently making the point that his legendary CAPE asset-pricing indicator (which suggests stocks are nearly as overpriced as at the 2000 bubble peak) shows less impressive overvaluation when compared to bonds. Bonds, however, are even more spectacularly expensive by historical comparison than stocks. Oh my!"

      Dat staat ook in het artikel van Jeremy Grantham, die de spijker op de kop slaat volgens u?

      Verwijderen
    2. @STREETRUNNER:

      Ik ben het totaal niet eens met Burry en zijn Put op TLT.
      Dat is nu precies de algemene mening in Wall Street, die
      het voortdurend mis heeft gehad. Ik geloof helemaal niet
      in inflatie en economische groei, integendeel. Mijn
      ervaring is, dat de Treasuries, waarvan het rendement
      al 6 maanden dalende is, met een dienovereenkomstige
      waardestijging, correct voorspellen, dat de economie
      zwaar weer tegemoet gaat, wat de reden ook is. Als
      men de boodschap van het veiligste papier ter wereld
      in de wind slaat, dan kan dat ernstige gevolgen hebben.

      Hier is een reden: de terugkeer naar kantoor vindt
      niet plaats in September, maar wordt weer uitgesteld,
      soms wel tot 2023! Nu blijkt, dat je je niet uit
      deze epidemie kan prikken en natuurlijke immuniteit
      duurt nog jaren. Dus voorlopig afstand blijven houden
      en evenementen blijven mijden.

      Ik blijf dus geloven, dat de rendementen van Treasuries
      zullen instorten, met een dieovereenkomstige
      waardestijging. De 30-jarige Treasury kan 40% stijgen,
      zodra dat rendement daalt van 1.87% naar 0% (Nederlandse 30-jarige staatslening: rendement is in de laatste 4 maanden
      ingestort van 0.54% naar 0.06%).

      DS

      Verwijderen
  33. Tjonge jonge wat een hoop vaccin gezeur hier. Laten we erover ophouden. Kies gewoon wat je wil en leef verder. De consequenties zijn dan ook duidelijk voor jezelf.
    Het gaat hier toch over geld, hoe investeren en over de wereldeconomie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens. En natuurlijk hebben Covid en vaccinatie-(on)mogelijkheden op die wereldeconomie ook hun invloed.
      Maar hersenspinsels over allerlei samenzweringstheorieën zijn in dat kader zijn in overmaat elders op internet te vinden, voor wie daarnaar op zoek is.

      Verwijderen
    2. Ben het helemaal met streetrunner en robv eens. Stop svp met dat vaccingezeur en antivaccingezeur. Reis nu al weken door Frankrijk met mijn lief en alles is erg ontspannen en gezellig. Laat ons vaccinbewijs zien in het restaurant en doe mondkapje om in de winkel zoals elke fransman. Iedereen die ik tegenkom is goed gemutst en opgewekt. De terrasjes, markten en stranden zijn goed bezet. Een heerlijke sfeer !! Wat een tegenstelling met veel zwartkijkerij in deze blog. Marcja

      Verwijderen
    3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    4. Goed om te horen. Lekker genieten.

      Een fijne vakantie toegewenst.

      Verwijderen
    5. @Rob Een Kritische Blik op Financieele, Economische en Politieke Ontwikkelingen.

      Eat the meat, spit out the bones

      Paul Bocuse

      Verwijderen
  34. Oneens. Ik vind dat je ten allertijde je bezorgdheid mag delen met de wijze man van dit forum

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Zolang als er nog mensen zijn die menen dat elke afwijkende mening kan worden afgedaan als hersenspinsels en samenzweringstheorieën is er nog een hoop te winnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Geachte lezers, Ik volg dit blog al jaren en zie dat de heer Schmull echt veel weet. Bedankt voor het delen van uw kennis. Heel af en toe check ik info en bronnen. Dit keer deze https://www.hitc.com/en-gb/2021/08/20/sean-brooks/
    en deponeer meteen een gedachte bij jullie die bij mij blijft hangen. Er hoeft niet op gereageerd te worden. Het is per slot van rekening geen corona blog. "Als de "elite" de bevolking met 80/90% (gewenste dekkingsgraad) wil laten krimpen kunnen ze zelf helemaal niets meer. Het zou logischer zijn om je te ontdoen van 10% anders denkenden (dwarsdenkers) die zich niet willen laten vaccineren, de mensen op leeftijd, of met onderliggende ziektes en flink wat mensen uit b.v. Afrika waar de vaccinatie dekkingsgraad laag is? M.a.w. deze (nog) niet gevaccineerde heeft er een dilemma bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      EUGENETICA heeft in de geschiedenis veel steun gehad van
      een verrassend aantal vooraanstaande figuren:

      https://allthatsinteresting.com/eugenics-movement#16

      Vele bekende figuren vinden, dat de aarde 'overbevolkt'
      is en dat de aarde moet worden 'gered'. Wat een ravage
      zal dat (weer) aanrichten!

      DS

      Verwijderen
  37. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-18941.html

    Voor de mensen die op vakantie zijn, even je oren afdekken :)

    Kijk naar de datum van plaatsing in de staatscourant. Terwijl de meeste mensen nog niet eens wisten hoe ze Covid-19 moesten schrijven, had de wetgever al een besluit klaarliggen
    - ik citeer - "voor de toepassing van medicinale stoffen en preparaten die bestaan uit genetisch gemodificeerde organismen of die deze bevatten, voor gebruik door de mens, indien de aanvraag betrekking heeft op toepassingen die zijn gericht op het preventief of curatief bestrijden van COVID-19."

    Paul Bocuse

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Mensen zien totaal niet wat er gaande is:

    https://twitter.com/SimoneSays123/status/1428969289495810049?s=20

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Hoe men het draait of keert: heel die covid historie draait volgens mij om geld.
    De pharma heeft er geen baat bij dat er -onmiddellijk- veel doodvallen door de spuit, want dan zou niemand hem nog willen nemen.
    De pharma heeft er wel baat bij en verdient er dus geld aan als men -liefst later op 'onverklaarbare wijze'- bijwerkingen krijgt. Deze bijwerkingen kunnen dan behandelt worden met medicamenten uit hun arsenaal.

    Het zal dus te bezien zijn hoe 'gezond' die spuiten zijn. Als de pharma de 'good Guy' is dan is men met de spuit gered, zijn ze de bad guy, tja, we zullen zien. In de winter is het kouder en krimpen voor zover ik weet de aders. Dus mogelijk krijgen we dan uitsluitsel hoe het juist zit.

    In ieder geval indien deze spuiten gevaarlijk zijn en er vallen er velen dood of worden ernstig ziek, dan zal dat zijn economische implicaties hebben.

    Mijns inziens is het dus best mogelijk dat er een deflatoir scenario zit aan te komen, gewoon door het krimpen van de bevolking + het op de markt komen van enorme aantallen roerende en onroerende goederen. Los daarvan kan er een sterke stijging zijn in levensmiddelen door tekorten aan personeel wegens ziekte of erger.

    Prepare for the worst, hope for the best!


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste heer Schmull,

      Nav bovenstaande reactie. Moderna (2010) en Biontech (2008) hadden in respectievelijk 2018 en 2019 hun 1e notering aan de beurs met beiden een trackrecord van succesvolle medicijnlancering van nul en generlei. Een investering van €10.000 in beide bedrijven vanaf hun IPO zou echter in aug 2021 een opbrengst geven van resp. circa €200.000 en €260.000. De oorzaak daarvan is alom bekend.

      Bestaat er zoiets als voorkennis bij een IPO en hoe moet voorkennis worden aangetoond. In zijn algemeenheid.

      Met dank! Dutchcaesar

      Verwijderen
    2. @ZORO @DUTCHCAESAR:

      Niemand is een dief van zijn eigen portemonnee. We leven (nog)
      niet in het paradijs. Verder staat de wetenschap natuurlijk
      niet stil. Kijk eens naar de ontwikkeling van mRNA van de
      laatste decennia:

      https://cihr-irsc.gc.ca/e/52424.html

      Er zijn altijd slimmerikken, die zoiets zien aankomen.
      Dat is geen voorkennis.

      DS

      Verwijderen
  40. US PMI Manufacturing dropped from 63.4 to 61.2 in August, below expectation of 63.0. PMI Services dropped from 59.9 to 55.2, below expectation of 59.9. PMI Composite dropped from 59.9 to 55.4.

    Maar tegelijkertijd... Olie raast omhoog, weer een ATH voor de S&P, dollar omlaag...

    Wie snapt dit nog?

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Een interessant artikel over hoe politieke inmenging leidt tot verstoring van de statistieken, en daarmee van de werkelijkheid, en van de afbreuk van professionaliteit.

    https://www.thelocal.dk/20200529/leaked-emails-show-how-denmarks-pm-steam-rollered-her-own-health-agency/
    (zie ook overnu.nl van Dick Bijl)

    Dit voorbeeld gaat - helaas, helaas - weer over dat virus, maar als je de strekking ervan breder trekt, bijvoorbeeld naar monetaire autoriteiten, in hoeverre zijn dan niet alle data "cooked up" om het gewenste beeld te krijgen?

    Het artikel geeft hoe dan ook een interessant inkijkje in hoe de machinaties werken waarbij experts "verzocht" worden af te zien van hun professionaliteit (lees: wetenschappelijke integriteit) omwille van politieke redenen.

    Arme Jaap van Dissel :)

    Paul Bocuse

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Israelische PM :” Gevaccineerden denken dat ze beschermd rondlopen maar beseffen niet dat hun ‘vaccin’ is uitgewerkt. De 3de prik ligt daarom klaar om gezet te worden en het VaccinePassport word daarmee verlengd met een paar maandjes….tot de 4de prik enz enz”

    https://twitter.com/MarcVegt/status/1430119312724013058?s=20

    BeantwoordenVerwijderen
  43. https://www.medischethischcontact.nl/2021/08/23/der-neue-untermensch/

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Hoe liggen de machtsverhoudingen: Drs. Karen Hamaker-Zondag

    https://www.youtube.com/watch?v=k2UQ4mX9nzM&t=2400s

    Wel 2 uur 32...Maar zeer interessant!

    Jurgen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad fascinerend!
      Heer Schmull gelooft niet in complottheorieen maar wel dat de echte waarheid vertellen je het leven kan kosten.
      Hopelijk bekijkt hij deze video en dan graag zijn commentaar.

      mvg Harold

      Verwijderen
    2. @JURGEN @HAROLD

      Dit is voor de liefhebbers. De mens is als een vlieg op een
      olifant. Een heel klein gedeelte van het grote plaatje
      is zichtbaar. Dus om het grote plaatje te bestuderen
      vereist de mentaliteit van een detective, die bereid is
      om zich te verliezen in sprookjes. Want bewijzen
      aanvoeren is meestal ondoenlijk. Alles is ingewikkeld
      en voortdurend aan verandering onderhevig. Zie mijn
      commentaar over Eugenetica hierboven.

      DS

      Verwijderen
  45. Beste DS, welke exit strategie denkt u dat de centrale banken gaan kiezen ? Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @MARCJA:

      Een vermindering van monetaire kwantitatieve verruiming (QE)
      is een eerste stap. Een officieele renteverhoging volgt dan
      veel later. Wat ook niet onderschat moet worden zijn de
      belangen van politici en bestuurders in de financieele
      markten, die vaak miljoenen waard zijn. Men snijdt zich
      niet graag in de eigen vingers. Maar de geschiedenis
      toont duidelijk aan, dat de koers, in de loop van de
      tijd, wordt gewijzigd, wat de reden ook is. Vergeet nooit
      e Griekse filosofische uitdrukking: 'panta rhei': alles
      stroomt!

      DS

      Verwijderen
  46. The so called leaders of The New World Order ( their words) are in a rush to complete this Reset by 2030 also with China fully integrated . Listen for yourselves. This is not going away unless the people put a stop to it. #NoVaccinePassports

    https://twitter.com/GillianMcKeith/status/1430566470178811909?s=20

    Tja, 2030 you will own nothing but would be happy.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Ik blijf lachen als ik al die NWO theorieen lees; deze blog gaat op een cabaret voorstelling lijken! Blijf svp doorgaan want ik lig elke keer in een deuk. Ik wil graag ook meedoen: Rusland valt met Iran/Turkije de staat Israel aan en wordt vernietigend door Israel verslagen. In 2034 (zie het boek!) clasht militair, China met Amerika. China herstelt het snelst en wordt de enige superpower en gaat alles op de wereld bepalen. Met hartelijke groet, Marcja.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Japan Suspends 1.6 Million Doses of Moderna Vaccine After Reports of Contamination

    https://www.theepochtimes.com/mkt_app/japan-suspends-1-63-million-doses-of-moderna-vaccine-after-reports-of-contamination_3966233.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. https://twitter.com/osler78/status/1430807698338107392?s=20

      Verwijderen
  49. Meanwhile in Nigeria….”No banking services without vaxxination card”

    https://twitter.com/RN_Destiny/status/1430549784050421760?s=20

    LOes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mark McDonald, MD - scary....

      https://twitter.com/osler78/status/1431271886579720192?s=20

      Verwijderen
  50. Kunnen we het hier svp weer over investeren hebben hier en niet over de griep? Dank !


    Powell gaf vandaag aan dat de rente nog wel even laag blijft. Melt-up incoming. Zie David Hunter op Twitter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      De MELT-UP is zeker mogelijk. Maar doe niet mee! De markten worden beheersd door roekeloze speculatie, met talloze firma's,
      die nu een waardering hebben van 20 maal hun omzet(!), net
      zoals in 2000. Toen daalden top-aandelen, zoals Sun
      Microsystems, liefst 95%. Het slimme geld is al vertrokken.
      Degenen, die nog niet weg zijn, worden de 'bag holders' en
      zullen het berouwen.

      DS

      Verwijderen
  51. Griep is toch veel spannender? De beurzen kunnen door het opkoopprogramma van de frauduleuze FED alleen nog maar omhoog!!! Weinig spannends aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Nieuwe David Hunter, helaas heeft de man tot vandaag 100$ gelijk....https://www.youtube.com/watch?v=XYRKkSXBwnA

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Israel May Deny Green Passports to People Who Have Not Received COVID Booster

    https://www.haaretz.com/israel-news/israel-may-deny-green-passports-to-people-who-have-not-received-covid-booster-1.10147312#click=https://t.co/dUKDFrX8k8

    Wim

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat zou je daar moeten zoeken? Kijk hoe ze Palestijnen behandelen? Netjes? Uhhh NEE!

      Verwijderen
    2. Geef mij maar Canada. kkk

      https://twitter.com/2Ajaxfriend/status/1432585896033927172?s=20

      Verwijderen
  54. Beste DS, wat is uw mening over het FT artikel over China door Soros ?
    Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. https://www.ft.com/content/ecf7de34-e595-4814-9cbd-4a5119187330

      Verwijderen
    2. Xi regards all Chinese companies as instruments of a one-party state. Investors buying into the rally are facing a rude awakening. That includes not only those investors who are conscious of what they are doing, but also a much larger number of (USA-)people who have exposure via pension funds and other retirement savings.

      Xi’s China is not the China foreign investors know. He is putting in place an updated version of Mao Zedong’s party. No investor has any experience of that China because there were no stock markets in Mao’s time. Hence the rude awakening that awaits them.

      Verwijderen
    3. @MARCJA @ROBV:

      Ik heb weinig medelijden met degenen, die China nu pas
      begrijpen. Voordat Mao de macht overnam in China, was
      er chaos en hyperinflatie. Daarna kwam Deng naar voren,
      die het een en ander uit de hand liet lopen, waardoor
      de voedselprijzen de pan uitrezen. Toen volgde een periode
      van rellen en demonstraties, met als klap op de vuurpijl:
      Tiananmen Square, met minstens 10.000 doden (altijd
      stilgehouden door China, waar alle cijfers worden vervalst).

      XI's generatie wil ervoor zorgen, dat dat nooit meer
      gebeurt. Daarom is XI nu keizer voor het leven
      veel machtiger dan Mao ooit was. Dus de partij is
      alles, de mens is niets. Alle 'bezit' is in bruikleen.

      Globalisten als Soros, hadden de illusie, dat China
      zou kunnen worden net zoals liberale democratieen.
      Vergeet het maar: democratie veroorzaakte vroeger
      juist chaos.

      Als men belegt en investeert in China, kan het zijn,
      dat het heel anders uitpakt dan verwacht. Heel hoog
      risico.

      DS

      Verwijderen
  55. https://m.youtube.com/watch?v=U7cYaoONWv0
    Paulson voorspelde de crisis van 2008 en verdiende er miljarden aan. Nu verwacht hij dat goud parabolisch gaat.
    Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @MARCJA:

      Misschien heeft hij gelijk, misschien niet. Na zijn
      succesvolle gok op de hypothekencrisis in 2008,
      verloor hij met zijn gok op Goud in 2013:

      https://www.reuters.com/article/us-paulson-hedgefund-gold-idUSBRE9460K920130507

      Slimme mensen in Wall Street schreeuwen hun strategie
      niet van de daken. Als ze dat wel doen, dan doen ze
      vaak het tegenovergestelde. Vooral Goldman Sachs is
      berucht.

      DS

      Verwijderen
  56. Scary!

    Komt hier ook, let maar op.

    Social Credit System

    https://twitter.com/MarcVegt/status/1433516573227106316?s=20

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Jongens (en meisjes?),
    Wanneer gaan die stilstaande klokken hier op deze blog nou eens een keer gelijk krijgen?
    Bitcoin weer boven de 50k, 10y yield op 1,35, goud op 1830, eur/usd boven 1.19 etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Wat is uw mening heer Schmull?

    “Niets in de politiek gebeurt toevallig, als zich iets voordoet, dan kun je erop wedden dat dit precies zo gepland was” – Franklin D. Roosevelt


    https://stichtingvaccinvrij.nl/waarom-wij-dit-gaan-winnen-lezing-van-ernst-wolff-die-viraal-gaat/

    Rina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @RINA:

      Uitspraken van politici hebben doorgaans weinig betekenis.
      De kunst van politiek is juist om de goegemeente een rad
      voor de ogen te draaien. Een echte politicus laat nooit
      het achterste van zijn tong zien.

      Het probleem met complottheorieen is, dat echte bewijzen
      vaak ontbreken. Men kan zich wel uitsloven om het onderste
      uit de kan proberen te halen, maar men kan niet op tegen
      de vermeende tegenstander, die alle middelen niet schuwt
      om de leek monddood te maken. Vandaar dat de Great Reset
      zo'n grote onzin is: dat is voer voor het domme volk.
      Elke tijd daaraan besteed is tijdverknoeierij. Ga liever
      een trui breien.

      DS

      Verwijderen
    2. De tijd zal het leren of het domme volk gelijk krijgt" of het zogenaamde slimme volk die niet gelooft in een Great Reset. Ik weet iedergeval genoeg als ik zo om mij heen kijk.

      Verwijderen
  59. MET TWEE MATEN METEN:

    https://twitter.com/sassefras1979/status/1433871962481340431?s=20

    https://twitter.com/2Ajaxfriend/status/1433914931175477251?s=20

    Moeten nu toch wel wat mensen wakker worden........

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zal demonstreren wat uitmaken?

      https://twitter.com/MarcVegt/status/1434108458928857088?s=20

      Verwijderen
    2. Zandvoort...

      Zeker gaat het normale leven weer door. De jaarlijkse braderie wordt afgelast wegens korona

      https://twitter.com/daveleiden/status/1434131380712116226?s=20

      Verwijderen
  60. "Individuals and businesses in Vietnam invest, trade and transact so much in bitcoin and other cryptocurrencies that the south-east Asian nation has the world’s highest rate of crypto adoption". Dit is een zin uit een FT artikel, waarin veel dergelijke voorbeelden staan over de razendsnelle acceptatie van crypto in vele landen. In NL zie je nu ook bij NOS reclame crypto reclame opduiken. Krijgt Niall Ferguson gelijk met zijn opvatting van maanden geleden dat crypto een integraal deel vh fin systeem.wordt? Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Uiteindelijk niet, want crypto's bestaan niet, het is verzonnen software ergens op een server zonder incentrieke waarde dus gewoon PONZI

      Verwijderen
    2. Djennis, je geld op je bank is ook gewoon digitaal geld, waar jij in gelooft. De intrinsieke waarde bepalen de centrale banken, niet erg betrouwbaar lijkt mij.
      Ik kocht vanmorgen wat bij een online drogist en kan daar nu ook met bitcoin betalen !!! Mijn blogpost ging juist daarover: wanneer crypto zo enorm verweven is/wordt met onze fin handelingen, kan het in feite niet meer gestopt worden. Want regeringen en banken zullen de negatieve gevolgen niet aandurven.
      Marcja

      Verwijderen
    3. @MARCJA:

      De Crypto-manie eindigt net zoals de manie in kettingbrieven
      van de jaren '70, tenzij de CIA besluit om dit nog wat te
      verlengen. Juist, de CIA, die bepaalde activiteiten buiten
      het daglicht wenst te houden, die uiterst lucratief zijn.
      Al decennialang.

      DS

      Verwijderen
    4. U overtuigt mij niet. Vergelijking met kettingbrieven vind ik absurd. Een verwijzing naar de CIA bewijst mij ook niets, lijkt mij meer een soort complottheorie. Waar het mij omging was de snelle integratie op wereldnivo in vele fin handelingen. Dat terugdraaien lijkt mij onmogelijk. Dat er ongelukken gaan gebeuren is evident, maar tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat het in stand blijft. Marcja

      Verwijderen
    5. @MARCJA:

      Ik blijf ervan overtuigd, dat alle Cryptos opeens
      niets meer waard worden. Alleen al de Crypto Exchanges
      zitten allang in een vertrouwenscrisis. De Cryptoverliezen
      worden gigantisch ($ 2000 miljard).


      Cryptocurrencies
      Coinbase Threat Shows There’s a New Crypto Sheriff in Town
      (SEC)
      Bitcoin Tries to Bounce Back From Botched Rollout in El Salvador (Bloomberg)

      LATEST
      Cryptocurrencies
      Mark Cuban Urges ‘Aggressive’ Coinbase Response to SEC Warning

      DS

      Verwijderen
    6. https://on.ft.com/3hfpYOw
      Weer een positief artikel in de ft over crypto. Natuurlijk zijn er dingen die te ver gaan zoals el salvador of coinbase, maar het plaatje als totaal is iets anders, want dan zou de ft dit niet publiceren. marcja

      Verwijderen
    7. @MARCJA:

      Een heel goed en uitgebreid artikel in de FT over CRYPTOS.
      Was (en misschien is) gratis voor Twitter-lezers.

      Conclusie: Cryptos lijken hetzelfde lot te ondergaan
      als de South Sea Bubble:

      Become an FT subscriber to read:
      Inside the cult of crypto

      https://amp.ft.com/content/9e787670-6aa7-4479-934f-f4a9fedf4829?__twitter_impression=true

      DS

      Verwijderen
    8. @MARCJA:

      https://www.ft.com/content/9e787670-6aa7-4479-934f-f4a9fedf4829

      DS

      Verwijderen
    9. @MARCJA:

      CRYPTO CAUTION (Bloomberg, Sept 10th, 2021)

      The Bitcoin (BTC-USD) warnings are coming from far and wide following a big week that saw El Salvador legalize the crypto as legal tender. Bitcoin -0.5% to $46,087.

      Riksbank Governor Stefan Ingves: "Private money usually collapses sooner or later. And sure, you can get rich by trading in Bitcoin, but it's comparable to trading in stamps," he warned at a banking conference in Stockholm. Earlier this year, Ingves said that cryptos as a whole are unlikely to escape regulatory oversight as their popularity grows. "When something becomes large enough, factors such as consumer interests and money laundering enter the picture."

      Banxico Governor Alejandro Diaz de Leon: "Whoever receives Bitcoin in exchange for a good or service, we believe that [transaction] is more akin to bartering because that person is exchanging a good for a good, but not really money for a good. In our times, money has evolved to be fiat money issued by central banks. People will not want their purchasing power, their salary to go up or down 10% from one day to another. You don't want that volatility for purchasing power. In that sense, it is not a good safeguard of value."

      Regulation coming? Don't forget the warnings from SEC Chair Gary Gensler earlier this month, who called crypto the "Wild West." It's "rife with fraud, scams, and abuse in certain applications. If we don't address these issues, I worry a lot of people will be hurt." What exactly the SEC ends up doing is yet to be determined, but the agency did go after Coinbase (NASDAQ:COIN) this week over a product called Lend, which would let users earn interest by lending digital assets. The SEC said the program securitizes crypto via interest passed on to the customer, though the Wells notice caused an uproar in the DeFi community and prompted some charged tweets from Coinbase CEO Brian Armstrong.

      DS

      Verwijderen
  61. https://www.zerohedge.com/markets/central-bankers-are-criminals-marc-faber-warns-once-covid-over-elites-will-go-war. Marc Faber voorspelt asset en wage inflation, en zeker niet tijdelijk. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @MARCJA:

      Marc Faber voorspelde de Flash Crash van 1987. Net zoals
      ondergetekende. Ik voorspelde die Crash op de Donderdag,
      voorafgaand aan de Crash van Maandag voor mijn collega's
      bij Morgan Stanley. Wij kochten toen de OEX PUT, waardoor
      sommigen met pensioen konden gaan.

      Maar sindsdien is het met Faber bergafwaarts gegaan. Hij
      heeft de grootste Bull Market ooit gemist. Erger nog,
      hij is persona non grata geworden na zijn uitlatingen,
      in 2017, dat Amerika geluk heeft gehad met blanke
      immigratie van 200 jaar, anders was het land, net zoals
      Zimbabwe.

      Ik geloof, dat hij weer ongelijk krijgt. Elke inflatie,
      ook looninflatie, is tijdelijk. Je moet immers nu
      concurreren met de gehele wereld. Bovendien garandeert
      de excessieve wereldschuld, dat de wereldgroei steeds
      vermindert. Deflatie is daarvan het gevolg, omdat
      de Velocity blijft instorten en geld, geen hete, maar
      koude aardappel wordt. Centrale Bankiers veroorzaken
      geen inflatie. Alleen de burgers doen dat, als ze
      'vluchten uit geld'. Maar men spaart juist bij het leven!

      DS

      Verwijderen
    2. Dus kijken we uit naar uw nieuwe voorspelling en welke put we kunnen kopen .

      mvg Harold

      Verwijderen
    3. Beste DS, Every stelt dat low wage workers are quitting their jobs at record levels, dus dit kan wellicht toch leiden tot wage inflation.
      https://www.zerohedge.com/markets/rabo-covid-has-forced-reassessment-life-choices-many-so-who-benefits
      Marcja

      Verwijderen
    4. @HAROLD:

      Weer de OEX PUT. Maar timing is voor ieders eigen
      verantwoordelijkheid. Misschien duurt de Melt-Up
      langer dan verantwoord. Niets verwondert mij meer
      in deze Everything Bubble.

      DS

      Verwijderen
    5. @MARCJA:

      Dit artikel gaat over de duidelijke afkoeling van de
      wereldeconomie. Dat betekent hogere werklooseid.
      Loonsverhoging wordt dan een eendagsvlieg. Kijk maar
      naar China en grondstoffenprijzen. Duidelijk op
      hun retour. Deflatie in aantocht.

      DS

      Verwijderen
    6. We zullen zien. Sinds 2008 wordt hier deflatie voorspeld, en continu wolf roepen terwijl het beest maar niet komt... Marcja

      Verwijderen
    7. @MARCJA:

      4 Reasons Why Inflation Will Be Replaced by Deflation in 2021 - Dr Lacy Hunt

      https://www.youtube.com/watch?v=RWdReNNOx9Y

      DS

      Verwijderen
  62. Een beetje lang maar zeer interessant mi. Wat vindt u van zijn thesis DS?
    Alvast bedankt.
    https://youtu.be/S9IB3aWt3Ww

    Mvg,Kees.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @KEES:

      Ik ben het 100% oneens met Jeff Booth. Wat een warhoofd.
      Alsof hij de wijsheid in pacht heeft, terwijl het
      financieele systeem juist heel gecompliceerd is. Hij
      heeft duidelijk niet de moeite genomen om uit te vinden,
      hoe het echt in elkaar zou zitten. Daar is hij ook
      niet in geinteresseerd. Het Bitcoinparadijs staat immers
      te trappelen om werkelijkheid te worden. Zolang zulke
      figuren met hun Bitcoin Laser Eyes nog rondparaderen,
      raak ik er nog meer van overtuigd, dat het einde
      van deze farce nabij is. Wat een opluchting wordt dat!

      DS

      Verwijderen
    2. Het Bitcoinparadijs staat immers
      te trappelen om werkelijkheid te worden

      https://orders.investorplace.com/?cid=MKT566767&eid=MKT575158&encryptedSnaid=&snaid=&step=start&utm_medium=referral&utm_source=Pushly&assetId=AST197160&page=1

      Verwijderen
  63. Complottheorie?

    https://twitter.com/PvanHouwelingen/status/1436017519098204162?s=20

    The New World Order:

    https://twitter.com/MarcVegt/status/1435873783395590147?s=20

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Twee prikken gehad? Dan val je onder 'ongevaccineerd' in Israël. Bij drie prikken krijg je de status 'gevaccineerd'. Dus alle mensen in het ziekenhuis met twee prikken tellen nu als 'ongevaccineerd' kkkkkkkk

    https://www.wsj.com/articles/in-israel-being-fully-vaccinated-now-means-three-shots-11630426257

    BeantwoordenVerwijderen
  65. En dan moeten de Boosters nog komen!!!! Veel plezier als patiënt van de farmaceutische industrie!!! Elke prik is 25,- Euro en die betalen wij via toekomstige belastingen....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moet wat voor de zorg en de ouderen over hebben, toch?

      En ik ben trots om mee te mogen doen met een experimenteel "vaccin"


      https://twitter.com/RanIsraeli/status/1436424853847003136?s=20

      Verwijderen
  66. DS,
    U zult ooit waarschijnlijk gelijk krijgen maar ondertussen worden we volledig verpletterd, het spaargeld ook.
    Mvg, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Portugal een heerlijk land !! Eu sabia!

    https://twitter.com/waldron_pj/status/1436765211076272134?s=20

    Ricardo

    BeantwoordenVerwijderen
  68. WAAROM WIJ DIT VOLGENS Ernst Wolff GAAN WINNEN.

    https://rumble.com/vm703b-waarom-wij-dit-volgens-ernst-wolff-gaan-winnen.html

    BeantwoordenVerwijderen
  69. We gaan verliezen! Nog twee stappen en dan verplicht spuiten.

    https://twitter.com/IkNet/status/1437150490316394496?s=20

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Israeli Ministry of Health recorded saying "There is no medical or epidemiological justification for the Covid passport ("green pass"), it is only intended to pressure the unvaccinated to vaccinate."

    https://twitter.com/MikeyR78/status/1437314781807923200?s=20


    JA, maar ze hebben het beste met ons voor.

    Christopher Chope MP in het Brits Parlement op 10-9-2021 over #VaccinatieSchade !
    1.600+ doden kort na ‘vaccinatie’ ,waar is de transparante data?

    https://twitter.com/MarcVegt/status/1436599348800933890?s=20

    Marc

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een mega drama als er een nieuwe versie van het corona virus komt, die door de namaak MNRA vaccine breekt... Blijf zo lang mogelijk ongevaccineerd als je gezond bent, ons immuunsysteem is goed genoeg om corona aan te kunnen, FUCK THE HORECA, WE ZULLEN ZIEN WIE ER WINT!! https://www.bing.com/videos/search?q=capel+pierre+frikandel+3.0&&view=detail&mid=CB5549D839FFA6778FAFCB5549D839FFA6778FAF&&FORM=VRDGAR&ru=%2Fvideos%2Fsearch%3Fq%3Dcapel%2520pierre%2520frikandel%25203.0%26qs%3Dn%26form%3DQBVRMH%26sp%3D-1%26pq%3Dcapel%2520pierre%2520frikandel%25203.0%26sc%3D0-26%26sk%3D%26cvid%3D52040775F20D45FCB7A7DF770CF889E5

      Verwijderen
  71. Heer Schmull, de commodities staan erg hoog. Olie staat daarentegen niet op z'n hoogtepunt ( barrel kost rond 70usd.)
    Verwacht u nog een verdere stijging van de olieprijs of ziet u dat, evenals commodities , als enigszins riskant om in te beleggen?

    mvg Harold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @HAROLD:

      De grondstoffenspeculatie kan men beter overlaten aan
      de traders. Er is geen pijl op te trekken, ook al,
      omdat grondstoffenprijzen voortdurend kunnen worden
      gemanipuleerd via de Futures-markt of via vermeende
      productie-beslissingen. Bij een bepaalde prijs, is
      er meteen weer overproductie en dan sta je in je hemd.

      De olieprijs is gestegen van $ 20 naar $ 70 en sommigen
      hopen op $ 100. Maar niemand weet het, want als de
      economie in 2022 tegenvalt, terwijl er weer overproductie
      plaatsvindt (de olieboeren kennen geen discipline), dan
      is het feest voorbij.

      Maar sommige olie-aandelen lijken goedkoop met aardige
      dividend-rendementen.

      Vergeet echter nooit, dat de olie-prijs $ 140.00 was in 2008.
      Daarom blijft de structurele trend naar beneden gericht.
      In de volgende crisis is het weer richting $ 20.-

      https://tradingeconomics.com/commodity/crude-oil

      DS

      Verwijderen
  72. Beste heer Schmull, om het klimaatdoel rond 2029 te halen, zou volgens onderstaand artikel, de wereld 6 biljoen! euro moeten investeren:

    https://www.nu.nl/economie/6156780/wereldwijd-zou-6-biljoen-nodig-zijn-om-klimaatdoel-te-halen.html

    Hoe zit u dit proces zich ontwikkelen in relatie tot de komende deflatoire periode?

    Alvast hartelijk dank voor uw visie op deze ontwikkelingen,
    Met vriendelijke groet,
    Willem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @WILLEM:

      Goede vraag. Wacht maar tot de barre tijden aanbreken en
      totdat de tering naar de nering moet worden gezet. Na het
      feest, komt de kater. Maar dan is er helemaal geen geld
      voor het 'redden van de wereld', ondanks de verwachte
      forse belastingverhogingen, net zoals na de Tweede
      Wereldoorlog. Als de kredietbubbel uitelkaar spat, zoals
      nu gebeurt bij Evergrande ($ 300 miljard) -- Lehman Bros
      was slechts $ 60 miljard --, dan worden velen een
      kopje kleiner gemaakt. Zelfs als de staat 'redt', dan volgt
      er toch een 'haircut' van 90%. Zo werkt de natuur. Dus
      die ideale klimaatdoelen worden dan op de lange baan
      geschoven.

      DS

      Verwijderen
  73. https://nl.espacenet.com/searchResults?ST=singleline&locale=nl_NL&submitted=true&DB=&query=us2020279585+

    https://web.archive.org/web/20200905224708if_/https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2017/tradeflow/Exports/partner/WLD/nomen/h5/product/382200

    Bijzonder..

    Grt Kobus

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Beierse minister wil het financiële bestaan van niet-gevaccineerde mensen moeilijker maken

    https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/514561/Bayerischer-Minister-will-finanzielle-Existenz-von-Ungeimpften-erschweren


    Maar waarom dan?


    https://twitter.com/Nachtzuster2/status/1438070149857349633?s=20

    https://twitter.com/Nachtzuster2/status/1438083515472568320?s=20

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En daar komt het....

      En dit komt vandaag langs, een voorstel vanuit de EU voor een “Europese digitale identiteit”. EU landen moeten die verplicht erkennen. Handig natuurlijk voor een Europees vaccinatiepaspoort.....

      https://twitter.com/PvanHouwelingen/status/1438548825619243011?s=20

      Verwijderen
  75. Vanaf minuut 14 FVD is onze laatste strohalm... Anders zijn we verloren, de glijdende schaal is ingezet!!! https://www.youtube.com/watch?v=00jOWKDMRqw

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Djennis, FVD kan weinig betekenen met 8 zetels.

      Dr. Reiner Fuellmich, kan ook weinig betekenen:

      SUMMARY OF FINDINGS OF THE CORONA INVESTIGATIVE COMMITTEE STATUS 09/15/2021

      https://www.bitchute.com/video/n7l67ufU9FJl/

      Kees

      Verwijderen
    2. NEE, Helaas niet we glijden naar een bedenkelijk niveau..JAMMER

      Verwijderen
  76. https://zensecondlife.blogspot.com/2021/09/the-most-deflationary-event-in-history.html

    Ter ondersteuning van DS' deflatie standpunt. Kijk 'ns naar de grafieken en trek je conclusie.

    Dutchcaesar

    BeantwoordenVerwijderen
  77. Een opinie (ondanks titel in het NL's) uit het hart gegrepen ongeacht je vaccinatie-status. Een alarmbel voor de voorstanders van democratie en rechtsstaat. Je verschuilen achter "Dat heb ik niet geweten" zal niet meer gaan.

    https://www.medischethischcontact.nl/2021/08/29/id-rather-be-excluded-for-who-i-include-than-included-for-who-i-exclude/

    Dutchcaesar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dutchceasar,

      Dank voor de link!
      Er gaan gelukkig steeds meer ogen open.

      Gr.
      Natasja

      Verwijderen
  78. https://www.zerohedge.com/markets/evergrande-suspends-trading-all-bonds

    Een Aziatische Lehman-moment? (met een factor 5)

    DC

    BeantwoordenVerwijderen
  79. @Djennis, oppassen op je kinderen!

    https://twitter.com/oakentersagain/status/1438453963603554311?s=20

    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Djennis, Sorry, false alarm! Het is van 4 jaar geleden:

      https://www.youtube.com/watch?v=F-rXucfRpoA

      Kees

      Verwijderen
  80. https://odysee.com/@CafeWeltschmerz:f/de--chte-reset-is-de-going-direct-reset---elze-van-hamelen-en-catherine-austin-fitts:1

    BeantwoordenVerwijderen
  81. Als niets meer helpt zal de woede toeslaan. Dat is de hele geschiedenis door zo geweest. In Australië waren de beperkingen zó extreem dat de bom is gebarsten.

    https://twitter.com/hobeets/status/1439133103482707970?s=20

    Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  82. heer Schmull, is Evergrande de tweede Chineze black swan, na Covid?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      EVERGRANDE is geen nieuw probleem. Het is stukken groter dan
      LEHMAN BROS. Maar China heeft een systeem, dat de nadruk
      legt op stabiliteit en geen ongelukken duldt. Prive-
      eigendom is eigenlijk in bruikleen, want de Staat en de
      Partij gaan boven alles. Toch zal men wel moeten rekening
      houden met een flinke 'haircut':

      https://corporate.nordea.com/article/67782/fx-weekly-theres-a-lehman-in-china-every-36-months

      DS

      Verwijderen
  83. @Djennis, interessant gesprek met Viola Holt

    https://twitter.com/viruswaarheid/status/1439669443911512066?s=20

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  84. Krijgt Jim Rogers deze keer wel gelijk? Jim Rogers: The ‘Worst Bear Market Of Our Lifetime’ Is Nearing Fast ... Link: https://www.lewrockwell.com/2021/09/no_author/jim-rogers-the-worst-bear-market-of-our-lifetime-is-nearing-fast-debt-inflation-crisis/

    September 20, 2021

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @CORNELIS VAN DEN BERG:

      De Everything Bubble is niet voorbij, als de grondstoffen-
      prijzen nog zo laag staan vergeleken met 2008 - 2011 en
      als de Opkomende Markten nog zo goedkoop zijn. En niet
      te vergeten, de edele metalen: de Goudprijs is in de laatste
      10 jaar met 6% gedaald:


      Charlie Bilello
      @charliebilello
      ·
      Sep 19
      Total Returns over the last 10 Years...
      Bitcoin $BTC: +994,608%
      Tesla $TSLA: +15,200%
      NVIDIA $NVDA: +6,053%
      Netflix $NFLX: +2,337%
      Amazon $AMZN: +1,427%
      Microsoft $MSFT: +1,280%
      Apple $AAPL: +1,112%
      Google $GOOGL: +937%
      S&P 500 $SPY: +344%
      Bonds $AGG: +35%
      Gold $GLD: -6%

      Probleem is, dat de laatste fase van een hausse het
      meest gevaarlijk is. Want men komt er niet op tijd uit.
      Gisteren ging de prijs van NFT's, die andere rage,
      terug met 99% in 1 dag!

      DS

      Verwijderen
  85. Zoveel onnodige doden. Uit FT: Dr Nicole Linder’s voice breaks as she tells the story of Kathy, a “vivacious and gregarious” patient who had to be sent home to die of Covid-19 because she refused to be vaccinated against it. Kathy is one of millions of Americans who have decided, for an array of very different reasons, not to get the coronavirus vaccine. Linder, chief hospitalist,  expressed her pain and frustration at the death toll when I spoke to her: “This time is much more challenging for me than the last go round. The suffering just seems so unnecessary. It’s like patients are tied to a train track and you can see the train coming and they can see it coming and . . . it just rolls over them. And all this could have been avoided. MARCJA

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ivermectine en/of Zelenko protocol hadden veel ellende kunnen
      voorkomen, maar mag niet hèh. # pharmaffia,GreatReset

      Verwijderen
  86. “We moeten ermee stoppen” zegt vaccinoloog Prof. Dr. Theo Schetters over de massavaccinatie…

    https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind-theo

    BeantwoordenVerwijderen
  87. Leg eens nader uit Diederik wat je bedoelt met Evergrande die een veel groter probleem is dan Lehman Brothers?

    Gr

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      Nee, de uitstaande verplichtingen van Evergrande
      ($ 300 miljard) zijn veel groter dan die van Lehman
      ($ 60 miljard). Daarom is Evergrande waarschijnlijk
      'too big to fail'. Aandeel- en obligatiehouders
      zullen mogelijk het meest verliezen, maar de firma
      blijft overeind, in een bepaalde vorm. Maar China draait
      op een model van excessief krediet, want Evergrande
      is niet uniek. Het vertrouwen in de kapitaalmarkt kan
      wankelen. Maar dan nationaliseert China het een en ander,
      want de partij en het systeem gaan boven alles.

      DS

      Verwijderen
  88. PART 1: Federal Govt HHS Whistleblower Goes Public With Secret Recordings "Vaccine is Full of Sh*t"

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=obdI7tgKLtA&feature=emb_logo

    BeantwoordenVerwijderen
  89. Afgelopen maandag was een 'waag het niet' sell. Gaat de fed ons verrassen morgen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @MAURITS:

      De FED was heel duidelijk. Men gaat in ieder geval proberen
      om het monetaire beleid te 'normaliseren'. Dat is altijd
      pijnlijk. Maar ROUBINI ziet 4 verschillende scenarios:

      the rosy scenario that is currently priced into financial markets may turn out to be a pipe dream.

      While most market analysts and policymakers have been pushing the Goldilocks scenario, my fear is that the overheating scenario is more salient. Given today’s loose monetary, fiscal, and credit policies, the fading of the Delta variant and its associated supply bottlenecks will overheat growth and will leave central banks stuck between a rock and a hard place. Faced with a debt trap and persistently above-target inflation, they will almost certainly wimp out and lag behind the curve, even as fiscal policies remain too loose.

      https://www.project-syndicate.org/commentary/reflation-trade-or-overheating-and-stagflation-by-nouriel-roubini-2021-09

      DS

      Verwijderen
  90. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  91. Nou mensen, hier komt het. Wat zit erin het "vaccin" ?!?

    Werd meteen van Youtube verwijderd :-)

    https://odysee.com/@de:d/Pressekonferenz--Tod-durch-Impfung-Undeklarierte-Bestandteile-der-COVID-19-Impfstoffe:b

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  92. https://twitter.com/chr_horst_hh/status/1440287533502328841?s=20

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  93. Het hele onderzoek: 3 uur en 17 minuten:

    https://odysee.com/@BannedFromYoutube:d/Pressekonferenz-Tod-durch-Impfung-Undeklarierte-Bestandteile-der-COVID-19-Impfstoffe:a

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  94. Vanaf 2 uur en 5 minuten....

    BeantwoordenVerwijderen
  95. Deze auteur ziet de bevoorradingsproblemen in een breder kader : https://ctxt.es/es/20210901/Firmas/37191/civilizacion-escasez-trigo-petroleo-gas-suministros-antonio-turiel-juan-bordera.htm?fbclid=IwAR3njo8SYXLSwp377GeMdUmVd97LRacjfiKbmWJDXehkZv18QAjBTYoPOiY (gebruik eventueel deepl.com ter vertaling).
    Door de schaarser wordende (goede) olie (vooral diesel!) en gas stijgen de prijzen van transport, grondstoffen, elektriciteit, voedsel en andere producten. Kunnen die energietekorten - en dus prijsstijgingen - dan niet eerder structureel worden (en dus niet van korte duur zoals vele analisten menen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @SYSTEEMCRISIS:

      Hogere energiekosten, om welke reden dan ook, zullen de
      comsumentenbestedingen scherp afremmen. In de daarop
      volgende recessie, is het een kwestie van tijd, dat die
      prijsstijgingen weer zullen omslaan. Maar hogere
      voedselprijzen hebben in het verleden wel geleid tot
      revoluties. Spannende tijden.

      DS

      Verwijderen
  96. The new population bomb, ontnuchterend artikel over demografische ontwikkelingen in deze eeuw. De chineese economie is de tweede grootste van de wereld en zal misschien wel nooit de grootste worden.

    https://asia.nikkei.com/Spotlight/The-Big-Story/The-new-population-bomb

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @GUNTHER:

      Bedankt! Belangrijk artikel. Wie had dat gedacht. Dit
      betekent, dat Japan gewoon 15 jaar eerder het effect
      had van een bevolkingsdaling. De rest van de wereld
      volgt en de wereld wordt bedreigd met de uitsterving
      van het menselijk ras. Schitterend nieuws voor al die
      klimaatgekken. De aarde wordt in ieder geval gered.

      En als die massa-vaccinatie dat proces versnelt,
      vanwege 'onverwachte' massa-sterfte, doordat het
      spike protein van die vaccins niet vast blijft zitten
      aan de cellen, wat nu eindelijk wordt toegegeven,
      dan zijn de overblijvenden terug in het stenen
      tijdperk. Hoera!

      DS

      Verwijderen
  97. Active Duty US Navy Commander Speaks Out Against The Mandates...

    This Policy May Compromise National Security...

    50% of The Force Does Not Want To Roll Up Their Sleeve... The Impacts Are Unknown...

    https://twitter.com/NeverSleever/status/1440955392402632704?s=20

    John

    BeantwoordenVerwijderen
  98. Zouden de Chinezen geen goud kunnen gaan kopen nu de Yuan dreigt te devalueren door de evergrande situatie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goud omlaag, dollar omlaag, beurzen omhoog, AEX zelfs boven de 800 gesloten. Hoezo problemen?

      Verwijderen
    2. @PAUL:

      De Goudprijs is naar beneden doorgebroken door een belangrijke
      weerstand. Rentestijging is funest en die komt er echt aan.
      Maar de Goudprijs is al ruim een jaar aan het dalen en staat
      lager dan 10 jaar geleden. Dus de attractie stijgt voor
      geduldige beleggers, vooral als inflatie zou tegenvallen.

      Maar in het geval van deflatie en crisis, is de verkoopdruk
      nog niet voorbij. Misschien moet men even de pijn van
      de komende rentestijging afwachten. Ondertussen zal China
      alles in het werk stellen om instabiliteit te voorkomen.
      Een devaluatie van de Yuan zou deflatie exporteren naar
      de rest van de wereld. Dat zou schokkend zijn.

      DS

      Verwijderen