Translate

dinsdag 11 juli 2017

OORLOG


OORLOG


Een preventieve aanval (‘first strike’) van Amerika op Noord-Korea of zelfs van Noord-Korea zelf? Wat zou de reactie zijn van China? Het is bijna niet voor te stellen, maar de kans op zo’n ‘ondenkbare’ oorlog is nog nooit zo groot geweest.

Zal Amerika echt een Noord-Korea accepteren met kernwapens, die het vasteland van Noord-Amerika kunnen bereiken? Een Noord-Korea met een onberekenbare dictator, Kim Jong-un, die, sinds 2012, reeds talloze leden van zijn eigen familie en van zijn eigen regering, waaronder vele generaals, executeerde, vaak met luchtafweergeschut? Zou de dreiging van beslist wederzijdse vernietiging (‘Mutually Assured Destruction’) echt voldoende zijn om de wereldvrede te bewaren, zoals tijdens de Koude Oorlog tussen de grootmachten? Om maar te zwijgen over Zuid-Korea en Japan, plus landen zoals Iran en Saoedie-Arabie, die dan ook lid willen worden van de kernwapen-club. Wordt het misschien tijd om uit te wijken naar een andere planeet, wat Elon Musk in gedachten heeft?


De geslaagde test van een Noord-Koreaanse intercontinentale raket als ‘cadeautje’ ter gelegenheid van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag zal de zaken echter drastisch veranderen (‘game changer’). Dit keer komt de Amerikaanse President, wie het ook is, er niet meer onderuit. Dit is vergelijkbaar met de Cubaanse rakettencrisis van 1962, onder Kennedy, toen het bijna tot een kernoorlog kwam tussen Amerika en de Sovjet-Unie. De wereld hield toen de adem in. Maar uiteindelijk haalde Chroesjtjov bakzeil en ontmantelde hij de raketbases op Cuba, nog net voordat nog meer Sovjet-schepen met kernkoppen voor anker gingen. Tevens werd destijds besloten tot terugtrekking door Amerika van de op de Sovjet-Unie gerichte Jupiter-raketten in Italie en Turkije.

Op een gegeven moment raakt het geduld natuurlijk op. De diplomatieke opties, zoals het mislukte raamakkoord (‘Agreed Framework’) tussen Amerika en Noord-Korea in 1994 (‘een kernwapenvrij Koreaans schiereiland’) en de verscherping van sancties, schijnen het, nu bijna 60-jarige, Noord-Koreaans kernwapenprogramma alleen maar  te hebben versneld. Kim Jong-Un heeft het lot van alleenheersers, zoals Saddam Hussein en Muammar Gaddafi, goed in zijn oren geknoopt en is daarom nu onstuitbaar.

Er heerst een algemene mening, dat zo’n preventieve aanval, om allerlei redenen, naar het rijk der fabelen kan worden verwezen. Toch heeft dit conflict nu een nieuwe fase ingeluid, waarbij men rekening moet houden met een directe militaire confrontatie tussen Noord-Korea’s beschermheer, China, en Amerika. Tenzij men ervan uitgaat, dat Amerika bereid is om haar hegemonie in de wereld prijs te geven en genoegen zal nemen met het spelen van een tweede viool. In een tijd van ‘America First’? Alles staat nu op het spel, vooral als China, mede door een met excessieve schuld beladen economie, die het steeds meer laat afweten, naast zijn schoenen meent te kunnen lopen. Misschien wordt President Trump weer onderschat. De gifgasaanval in Syrie, afgelopen April, werd immers meteen beantwoord en hij werd daarvoor door links en rechts bejubeld.

Natuurlijk is zo’n aanval riskant. Maar onderschat niet de vernietigende kracht van de Amerikaanse vliegdekschepen, die al schietklaar zijn. Dat zou de mogelijke schade, die Noord-Korea nog zou kunnen aanrichten, kunnen beperken. Het grootste risico is niet zozeer Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, met een bevolking van 10 miljoen mensen, maar in hoeverre China betrokken wenst te geraken bij zo’n conflict. Kim Jong-un heeft Beijing niet eens bezocht, sinds hij aan het bewind kwam. Hij staat voortdurend op gespannen voet met China, vooral na de moord op zijn halfbroer, Kim Jong-nam, een mogelijke rivaal, die door de Chinezen werd ‘beschermd’. Toch zal China natuurlijk nooit werkeloos kunnen toezien en men zal tot een akkoord moeten komen.

Daarom lijkt het boek van Graham Allison (Harvard): ‘ Destined for War’ nu verplichte leesvoer voor al diegenen, die nog denken, dat de wereld rustig op dezelfde voet kan doorgaan. Dit boek doet de 27-jarige strijd (431 - 404 v. Chr) tussen de democratische zeemogendheid Athene en de oligarchische landmacht Sparta uit de doeken. Deze afmattende oorlog begon echter doordat de kolonie (Kerkyra, nu Corfu) van een klein land , Korinthe, de hulp inriep van Athene. Korinthe zelf werd, op zijn beurt, weer bijgestaan door Sparta, de leider van de Peloponnesische Bond. Na afloop van deze Peloponnesische oorlog, zouden beide staten nooit meer in hun oude glorie kunnen worden hersteld. Kleine landen veroorzaken dus vaak grote oorlogen, getuige Servie (1914) en Cuba (1962).


Wat zou het schokeffect van een militair conflict zijn op de markten? Opvallend is, dat de Dow Jones Index, na 14 conflictsituaties sinds 1941 (aanval op Pearl Harbor, Hawaii), waaronder de Cubaanse rakettencrisis in 1962 en de terreuraanslagen op New York van 11 September, 2001, in eerste instantie slechts in beperkte mate daalde. Die daling werd echter vrij spoedig weer goedgemaakt. Beperkingen op vrijhandel en kapitaalverkeer hebben de markten in het verleden veel meer in beroering gebracht.

MEDEDELING: Er zijn nu 4 soorten lidmaatschap. Welk lidmaatschap past bij u? Leden kunnen profiteren van extra, mogelijk winstgevende, informatie via o.a. een reeks van regelmatige PAMFLETTEN. Van harte welkom bij de club! Velen onder u zijn al 10 jaar of langer trouwe volgers. Zie hiernaast voor nadere gegevens.

DIEDERIK SCHMULL

Westcliff-On-Sea, ESSEX, U.K.                                                         12 Juli, 2017

93 opmerkingen:

  1. Mooi stuk, bedankt voor de boektip!

    Hieronder een recente discussie over dit boek met Graham Allison

    https://www.youtube.com/watch?v=8yghOc-lMIM&spfreload=10

    Destined for War: Can America and China Escape Thucydides’s Trap?

    Harvard Institute of Politics
    Live gestreamd op 22 mrt. 2017
    Graham Allison
    Director of the Belfer Center for Science and International Affairs and Douglas Dillon Professor of Government, Harvard Kennedy School

    Niall Ferguson
    Senior Fellow, Hoover Institution, Stanford University
    Senior Fellow, Center for European Studies, Harvard University

    Samantha Power
    United States Ambassador to the United Nations (2013-2017)
    Founding Executive Director, Carr Center for Human Rights Policy, Harvard Kennedy School
    2003 Pulitzer Prize for “A Problem from Hell”: America and the Age of Genocide

    Arne Westad (Moderator)
    S.T. Lee Professor of U.S.-Asia Relations, Ash Center for Democratic Governance and Innovation, Harvard Kennedy School

    John

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @JOHN:

      Bedankt! Let vooral op Niall Ferguson, de Schotse historicus, die sinds 2011 is getrouwd met Ajaan Hirsi Ali, de vroegere Somalisch-Nederlandse politicus. Dit was
      zijn tweede huwelijk. Hij had 3 kinderen in zijn
      eerste huwelijk. Hij is nu Professor in het 'liberale'
      Harvard, terwijl hij Obama vroeger flink bekritiseerde
      en daarom adviseur was van Mitt Romney en John McCain.
      Hij is de schrijver van een reeks boeken, waaronder
      recentelijk een over Henry Kissinger.

      DS

      Verwijderen
  2. Euro lijkt nu toch echt in een opwaartse trend te verkeren, zie ik dit verkeerd. Acht U die trend niet lang houdbaar.
    Dank voor uw comm.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      Altijd kijken naar een lange termijn chart:

      http://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=USD&view=10Y

      Dan blijkt, over een periode van 10 jaar, dat de Euro
      weer terug is op het niveau van 2 jaar geleden. Er is pas
      sprake van een houdbare opwaartse trend, zodra de
      neergaande trend van de Euro sinds 2008 wordt doorbroken.
      Pas als 1.30 sneuvelt en de 1.60 van 2008 in zicht
      komt, kan men spreken van een doorbraak naar boven.

      Maar het vermoeden is, dat de recente beweging te danken
      is van het draaien van short-posities (met hefboom)
      door speculanten.

      De Euro is nu 'overbought', vooral gezien de piepkleine
      rendementen vergeleken met die in Dollars.

      DS

      Verwijderen
    2. FXwire ziet dat de dollar nu echt door zijn hoeven is gegaan en waarschuwde al eerder verschillende malen voor ernstiger (Trump-)repercussies.
      Ik zit zelf nu ook behoorlijk scheef na een investering van 75% van al mijn pensioengelden in de "veilige" dollar in januari 2017 op eur/usd 1.04

      DXY: The dollar slumped across the board after the U.S. Senate Republicans rejected the Obamacare repeal bill yet another time and on easing expectations of another Federal Reserve interest rate hike this year. The greenback against a basket of currencies traded 0.4 percent down at 94.77, having touched a low of 94.71 earlier, it’s lowest since Sept. 08.!! FxWirePro's Hourly Dollar Strength Index stood at -130.51 (Highly Bearish) by 0500 GMT.

      EUR/USD: The euro rallied to 15-month highs above the 1.1500 handle as the greenback slumped on uncertainty over the pace of the Federal Reserve's policy tightening and worries that President Donald Trump will fail to deliver healthcare reforms. The European currency traded 0.4 percent up at 1.1525, having touched a high of 1.1537 earlier, its highest since May 3, 2016.
      ST, MT, LT highly bearish, both technically and fundamentally.

      Rob

      Verwijderen
    3. @ROB:

      De langere termijn vooruitzichten voor de Dollar
      blijven uitstekend. Maar valuta's zijn tussentijds
      onderhevig aan talloze factoren. Een tegenvaller
      op korte termijn is, dat de verwachte rentestijging
      waarschijnlijk niet doorzet, omdat de inflatie-
      en detailhandelcijfers lager uitkomen dan verwacht.
      Geen verrassing voor mij, want ik bleef positief op
      Treasuries. Verder wordt 'verkrapping' van het
      monetair beleid (met de mond) beleden door de ECB!
      Plus de Trump 'bump' laat op zich wachten, want
      regeren is andere koek dan entrepreneurship. Maar
      het gaat om de lange termijn visie. En dan is het
      nog maar de vraag, wat de toekomst is van het
      Europroject. Dat vereist nog meer integratie en
      'bezuinigingen' (austerity), anders doet Duitsland
      niet mee. Veel geluk ermee. Bovendien is 80%
      van de wereldschuld in Dollars, wat betekent, dat
      bijna iedereen 'short' is op de Dollar. Dat maakt
      de langere termijn voor de Dollar zo attractief.

      http://www.reuters.com/article/uk-global-forex-idUSKBN1A302C

      DS

      Verwijderen
    4. @ROB:

      Dit is nu de derde keer, dat de Euro de horde van 1.15
      probeert te nemen sinds 2014. Tot nu toe viel de Euro
      bij dat niveau steeds weer terug. Misschien zegt
      Draghi weer iets a.s. Donderdag, dat invloed heeft.

      Wat trouwens ook een rol speelt is het gigantische
      betalingsoverschot van de Eurozone (3.4% van het BNP,
      voornamelijk vanwege Duitsland) en de weigering om
      de defensielasten te verhogen ondanks het verzoek
      van Trump. Men weet drommels goed, dat dit alles
      een kaartenhuis is geworden, vanwege de onhoudbare
      schulden van sommige lidstaten en het zeer wankele
      banksysteem, dat nog geherkapitaliseerd moet worden.
      Die rekening moet nog gepresenteerd worden! Dat kan
      20% van het BNP uitmaken, ondanks alle ontkenningen.

      DS

      Verwijderen
  3. Over die potentieele oorlog valt niet lang te filosoferen,daarom het volgende :Over banken, over excessieve schulden en restschulden
    https://www.youtube.com/watch?v=vmnoPsz2pfY

    mvg//Harold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @HAROLD:

      Bedankt! Hulleman doet het duidelijk uit de doeken.
      De jongere generatie zal opeens ontdekken, dat het
      huizenspel in Nederland ( en elders) in tranen
      eindigt. Men zal zich voor het hoofd slaan, zodra
      blijkt, dat men volledig de mist ingaat voor de rest
      van zijn leven. Het financieringsklimaat voor
      topschulden kan alleen maar verslechteren. Daarom
      zal schuldsanering voor velen aan de orde van de dag
      zijn. De komende deflatie en depressie zullen de
      meesten totaal verrassen. Triest!

      Ik blijf dus waarschuwen, al jarenlang, en velen
      willen het niet horen. Geeft niet.

      DS

      Verwijderen
    2. De heer Hullemann pleit voor om alleen contact te betalen.
      Wat wil hij daarmee bereiken? Inperking van de macht van de banken?

      https://www.youtube.com/watch?v=5KagTGOEqcI&t=3720s

      MVG, Willem

      Verwijderen
    3. Idd over oorlog valt er weinig te filosoferen maar wat Hulleman op een schitterende manier weet uit te leggen is een regelrechte oorlogsverklaring aan de banken.Een modern David vs Goliath verhaal met een gekende uitkomst? Ook van mij een pluim voor de aanbrenger mvg HVC

      Verwijderen
  4. Wat denkt U nu van uranium als belegging voor klein deel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      URANIUM is de ultieme contraire belegging. Wat een ellende
      sinds het hoogtepunt in Juni, 2007 (136.22) naar Juni, 2017
      (19.68), een instorting van liefst 86%!

      http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=uranium&months=360

      Het beste Uranium-aandeel, CAMECO (CCJ), daalde met
      ruim 80%:

      http://bigcharts.marketwatch.com/quickchart/quickchart.asp?symb=CCJ&insttype=Stock&freq=2&show=&time=13

      Ondanks alle opbeurende fundamentele verhalen, lijkt er
      nog geen echt licht in de tunnel. De investeringen
      in een kernreactor en de kernafval blijven de sector
      parten spelen. Daarnaast is de energie-prijs dalende,
      want Fracking heeft de wereld veranderd. Amerika
      is nu exporteur van energie. Na de kernramp van
      Fukushima, is het gewoon wachten op de volgende.
      Misschien wel in Frankrijk (75% van energie is
      kernenergie, maar de ongelukken verdwijnen in de
      doofpot).

      Dus ik kan deze sector gerust links laten liggen,
      ookal is een tijdelijk prijsherstel niet uitgesloten.
      (Toen ik 25 jaar was, werkte ik een korte tijd
      bij de U.S. Atomic Energy Commission in Washington,
      namens Citibank, New York; sindsdien ben ik uiterst
      sceptisch!)

      DS

      Verwijderen
    2. Thorium: het verantwoorde alternatief (maar geen echte investeringsmogelijkheid)
      http://delftoutlook.tudelft.nl/article/future-nuclear-energy/

      Verwijderen
  5. Hier de zeer sombere en realistische visie van Remco Breuker, hoogleraar Korea studies.

    https://www.youtube.com/watch?v=g1J58Xynssw

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beste Diederik,
    Ik ga ervan uit dat er geen oorlog gaat plaatsvinden in Korea. De VS hebben meer dan genoeg gemoord
    daar in Azie alleen al in Korea hebben ze er meer dan 10 miljoen naar de andere wereld geholpen, dan
    heb ik het nog niet eens over Vietnam, China, Cambodia etc. Toch is 2017 niet zelfde periode als jaren 50 waarbij de VS net al haar concurrenten tijdens de WO II kapot had gebombardeerd. China zal
    geen imenging van de VS toestaan in Noord Korea net zoals de VS dat niet toestaat in Zuide Korea. Ach
    die vliegdekschepen zijn gewoon drijvende doodskisten ouderwetse en achterhaald oorlogsmateriaal.
    Nu als ik zie naar de aandelen koersen ook in Zuid Korea dan is er echt niets aan de hand
    http://www.yardeni.com/pub/peacockglstkytd.pdf
    Ik denk dat het eerder Wall Street en het militaire complex is dat graag weer wat vette winsten wil
    binnenhalen en permanente conflicten en oorlogen zijn daar perfekt voor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      Niemand weet de toekomst, ook de markt niet. In 2007
      hadden de markten geen idee, dat er een Grote Financieele
      Crisis voor de deur stond. Noch in 1999. Noch in 1927 - 1929. Alle onschuldige lammetjes vielen in het ravijn,
      want iedereen was toch 'positief'.

      Hopelijk krijgt u gelijk. Probleem blijft, dat degenen,
      die de touwtjes in handen hebben in Noord-Korea, dus
      de beleidsmakers achter Kim, zich 'veilig' verschuilen
      diep onder de grond.

      DS

      Verwijderen
  7. “We gaan hetzelfde pad op als in 1928 – 1929, de factuur komt in de herfst”
    https://nl.express.live/2017/07/11/135457recessie-vs/

    Ik heb al diverse berichten gelezen dat e.e.a. tegenvalt in de VS
    Ook u heeft hierboven reeds melding van gedaan.

    In 2014 gaf u uw top 3 beleggingen aan voor de komende crisis: 30y treasuries,usd cash en wat goud , als vermogensbelegging. Is dat nog steeds uw vaste overtuiging voor rustig te kunnen slapen of
    ziet u nog alternatieven, bv landbouwgrond#jimrogers of iets anders

    mvg //Harold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @HAROLD:

      De top 3 beleggingen van 2014, Treasuries, USD Cash,
      en een beetje Goud als verzekering, blijven onveranderd
      van kracht. Wat er ook op korte termijn gebeurt.
      Misschien verdubbelt de aandelenmarkt weer. Alles is
      mogelijk. Maar degenen, die zich lieten meeslepen in
      1927 - 1929, kwamen van een koude kermis thuis.
      Toch kan meespelen, zonder hefboom, zin hebben,
      want nogmaals alles is mogelijk met een kunstmatig
      lage rente. Dat is voor de liefhebbers, die zich
      bewust zijn van de risico's.

      Mocht 1929 zich herhalen in 2018 - 2019 met grootscheepse
      deelname van Jan Publiek, dan kan er DAARNA een Crash
      komen, gevolgd door een Depressie & Oorlog.

      Landbouwgrond is voor een selecte groep langere termijn
      beleggers, die TIJD hebben, want zoiets vergt vaak
      een mensenleven. Maar in de komende depressie kan men
      illiquide onroerend goed voor een habbekrats kopen
      van hen, die hun schulden moeten terugbetalen op last
      van de financierders. Het eeuwige probleem is, dat
      men gewoonweg niet gelooft in een herhaling van
      de jaren '30 en de geschiedenis in de wind slaat.
      Elke generatie denkt die dans te kunnen ontspringen,
      maar geen enkele generatie is beter dan de vorige.
      Integendeel! Tegenwoordig zijn de risico's juist
      vele malen groter, met de derivaten en de superhefbomen.

      DS

      Verwijderen
  8. Meer van dit soort info :AMERIKAANSE OVERHEID WACHT 'HETE HERFST'
    https://www.bnr.nl/opinie/kees-de-kort/10326381/amerikaanse-overheid-wacht-hete-herfst

    mvg//Harold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En vandaag:
      The U.S. Treasuries plunged.
      The yield on the benchmark 10-year Treasury, jumped 1-1/2 basis points to 2.28 percent, the super-long 30-year bond yields climbed nearly 1 basis point to 2.86 percent and the yield on short-term 2-year note traded nearly 1/2 basis point higher at 1.35 percent by 11:50GMT.

      Still USD remained under pressure amid heightened market uncertainty over the US administration’s (in)abilities.

      Verwijderen
    2. @HAROLD:

      Het Amerikaanse schuldenplafond is een politiek spel en
      kan men gerust negeren. De autoleningen gaan wel mis,
      maar is niet te vergelijken met de Subprime crisis.
      De potentieele schade is veel kleiner. De studie-
      schulden zijn een politiek probleem en men ontkomt
      er niet aan om die te verzachten. In de praktijk
      wordt het grootste gedeelte niet terugbetaald, want
      de rente op rente heeft ervoor gezorgd, dat het een
      farce is geworden. Er zijn stemmen te winnen, zodra
      men een reddingsboei toewerpt. Dat alles is veel
      minder belangrijk dan de pensioenverplichtingen,
      die inderdaad fors zullen moeten worden beperkt.
      De tijden zijn nu eenmaal veranderd.

      DS

      Verwijderen
  9. over veranderende tijden gesproken:
    Een Chinese impressie daarvan:

    Het einde van de dollar hegemonie nadert

    Een van China’s meest vooraanstaande economen Dr. Xiang zette onlangs het huidige dollar-systeem uiteen in zijn boek getiteld “The Collapse of the International Monetary System”. Dr. Xiang is een econoom uit een jongere generatie.
    Onlangs organiseerde het Chinees International Monetair instituut, een bijeenkomst. Daar gebruikte Dr. Xiang krachtige taal om het huidige dollar-systeem te verwoorden.
    Dr. Xiang Songzuo legde de nadruk op de werking van de dollar-standaard en hoe dit de Verenigde Staten ongekend veel voordeel oplevert. Een systeem dat een “super hegemonie” teweeg heeft gebracht middels de uitgifte van staatsobligaties, de creatie van inflatie, de creatie van schulden, het beïnvloeden van wisselkoersen en last but not least, hoe de Verenigde Staten met dit systeem het internationaal monetair systeem in haar greep heeft gekregen.
    De oorzaak van enorme onbalans in de globale economische structuur kan herleid worden naar de loskoppeling van de dollar-goud standaard, ruim 46 jaar geleden. Sindsdien is er nooit iets gedaan aan de blijvende opeenstapeling van scheefgroei op globaal monetair gebied.
    Industrieel kapitalisme verschoof naar financieel kapitalisme. De financiële sector is sindsdien buitengewoon hard gaan groeien zonder ophouden – sneller dan de groei van de reële economie. Veel landen stapten over van een vaste naar een fluctuerende (zwevende) wisselkoers, iets dat in de geschiedenis nooit eerder was voorgekomen.
    Op korte termijn kan het monetair systeem zich gaan opmaken voor meer instabiliteit, wanorde en chaos, waarmee het in een staat van economische oorlogvoering terecht zal komen (Warring States Period). De status van de Chinese munt, de RMB zal gestaag aan belang blijven toenemen terwijl de dollar voorlopig nog wél de status van grootste reservemunt zal blijven dragen.
    Het kapitalisme zal op globale schaal buitenproportioneel blijven uitdijen wat onherroepelijk gepaard zal gaan met nieuwe bubbels en crises en economische onbalans totdat de situatie zodanig is verslechterd dat een omslagpunt is bereikt. Op dat punt zullen economische, financiële en monetaire orde worden hersteld.

    De Amerikanen beschikken over gratis olie, niet enkel omdat het ook in hun eigen bodem zit, maar vooral omdat zij de dollar drukken. De rest van de wereld zal eerst goederen en diensten moeten produceren om vervolgens dollars te kunnen kopen. Het zijn de spelregels die ‘grotendeels’ nu nog gespeeld worden.
    Echter dit spel word door enkele machtige naties al niet meer gespeeld de laatste jaren. We nemen een fenomeen waar dat landen hun dollarreserves haastig verruilen voor grondstoffen. Dit brengt de dollar als wereldreservemunt in gevaar. Dat is wat we al enkele jaren zien gebeuren in Rusland en China. De Russen bouwen hun dollarreserve af en zijn hun goudvoorraad aan het uitbouwen. De Chinezen zijn gestopt met het opkopen van Amerikaans staatspapier en investeren op grote schaal over de hele wereld in het delven van grondstoffen en het aanleggen van een goudvoorraad.
    Deze twee landen, die onderling zeer goede relaties onderhouden, begrijpen het eindspel van de dollar en maken zich klaar voor de volgende fase van het globale monetaire systeem.

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ROB:

      We horen al tientallen jaren, dat het einde van de
      Dollarstandaard nabij is. Niets is eeuwig, maar reken
      er maar op, dat de hegemonie van de Dollar nog vele
      tientallen jaren voortduurt. Zoiets bepaalt de markt
      zelf, niet politici of economen. Men wil niet betaald
      worden in illiquide en politiek beladen valuta's, zoals
      de Yuan en de Roebel. De Euro had zijn kans, maar is
      blijven steken bij 20% van alle transacties en daalt
      alweer. Het Pond en de Yen blijven een bescheiden rol
      spelen.

      Het Pond Sterling was de wereldvaluta gedurende
      honderden jaren, zelfs nadat Groot-Brittannie in
      macht scherp had ingeboet en Amerika die rol had
      overgenomen in de 19de eeuw. De Dollar werd pas
      een wereldvaluta na de WW I.

      China is geen vrij land en een spreekbuis, zoals
      Dr Xiang, is wel de laatste, die serieus moet worden
      genomen. Dit is een land, dat bestuurd wordt door
      7 kopstukken, zonder enige pretentie van een
      rechtsstaat.

      Er komt voorlopig geen Chinees, laat staan Aziatisch,
      duizendjarig rijk, dat de wereld verovert. Dat dacht
      Japan in 1989 ook!

      Zie Gary Shilling:

      https://www.bloomberg.com/view/articles/2017-03-31/long-awaited-asian-century-might-never-come

      De Chinese verkopen van Treasuries vonden plaats om
      de verdere devaluatie van de Yuan tegen te gaan,
      in ieder geval tot het Volkscongres van November a.s.
      Maar de Chinezen kopen rustig door, want er is geen
      alternatief voor de duizend miljarden van hun
      reserves:

      http://www.scmp.com/business/global-economy/article/2098033/china-right-resume-us-treasury-purchases

      De realiteit is, dat de Chinezen, vooral de nerveuze elite,
      die zich alles heeft toegeeigend, gewoon doorgaan met
      gigantische kapitaalvlucht: minstens $ 4000 miljard
      heeft het land verlaten in de laatste 10 jaar, voornamelijk
      naar Dollarbeleggingen. De maatregelen daartegen
      zijn slechts tijdelijk effectief.

      Vergeet helemaal de band van China met Rusland, die
      juist een uiterst instabiele verstandhouding hebben
      met elkaar, al tientallen jaren lang. Rusland is nu
      een supercorrupte papieren tijger, die 90% afhankelijk
      is van energie en waarvan de bevolking flink daalt door
      overmatig drankmisbruik. De massieve kapitaalvlucht
      uit Rusland is al tientallen jaren aan de gang. Het is
      toch duidelijk, dat buitenlandse investeringen regelmatig
      in rook opgaan of in beslag worden genomen. Idem ditto
      in China.

      Dus geloof NIET in het einde van de Dollarhegemonie,
      want dat zijn sprookjes en dat is wishful thinking.
      Maak je eerder zorgen over de Euro, want dat voldoet
      helemaal niet aan de voorwaarden van een echte valuta,
      zoals monetaire integratie van de Eurozone. Kijk eens
      naar de Target2, wat duidelijk maakt, dat Europeanen
      hun Euros in geen enkel Euroland vertrouwen behalve in
      Duitsland. De meeste Eurolanden zijn allang technisch
      failliet.

      DS

      Verwijderen
    2. @ROB:

      Stephen Jen (ex-Morgan Stanley) van SLJ MACRO
      een van de beste valuta-experts ter wereld:

      the problem is that emerging markets haven’t yet been able to develop assets that investors are willing to hold as stores of value and collateral when times get tough. Doing that requires strong levels of confidence in the rule of law, equitable regulation and belief that money can be withdrawn by the investor whenever needed.

      “The aggressive monetary policies have pushed the world into a cul-de-sac, the exit from which may not be orderly, we fear.”

      https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-06-13/synchronous-global-recovery-masks-a-deepening-asset-imbalance

      DS

      Verwijderen
  10. @DS
    U zei: "Dit is nu de derde keer, dat de Euro de horde van 1.15
    probeert te nemen sinds 2014. Tot nu toe viel de Euro
    bij dat niveau steeds weer terug. Misschien zegt
    Draghi weer iets a.s. Donderdag, dat invloed heeft"

    En of Draghi kennelijk iets gezegd heeft!
    3x bleek daardoor scheepsrecht voor die 1.15. Maar wel de verkeerde kant op voor de USD. Ruim boven de 1.16 nu. Ruim 10% daling in 3 maanden tijd (sinds medio april) is toch wel een erg forse beweging voor de dollar (de usd-index staat ook bijna 9% lager). FXwire heeft het zelfs al over 1.30 voor de LT. Extra zuur als je verder de afgelopen 9 jaar wel uit bijna alle aandelen bent gegaan :(

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Verborgen agenda van de eurogroep ontmaskerd. Wat de Europese elite doet is nog extremer dan je denkt

      http://www.ninefornews.nl/verborgen-agenda-eurogroep-ontmaskerd/

      Loes

      Verwijderen
    2. @ROB:

      Er is een enorme weerstand bij 1.20, maar de rit daar
      naar toe is twijfelachtig, want de traders zijn nu
      allemaal aan het draaien naar neutraal. De Euro is
      in een neergaande trend sinds 2008 en dat is nog
      volledig in tact. Europese banken denken nu om
      hun 'Bad Debt' te verkopen aan Private Equity fondsen.
      Maar die kopen zoiets voor een enorme korting en
      DAN moeten de banken AFSCHRIJVEN. Hoeveel?
      Duizend miljard of meer? Dat kunnen ze niet eens.
      De Euro is daarom een luchtballon en zeer kwetsbaar.

      DS

      Verwijderen
    3. @LOES:

      Vergeet niet, dat Varoufakis wel schopt tegen zijn
      Crediteuren, maar tegelijkertijd 100% pro-EURO is.
      Dus hij speelt een doorzichtig spel. Hij probeert
      begrijpelijkerwijs de pijn voor Griekenland te
      verzachten. Maar men wil Griekenland niet laten vallen,
      want dan kraakt het Euro-kaartenhuis.

      DS

      Verwijderen
  11. Geachte heer Schmull, hoe kom ik in Nederland aan Dollar in Cash, kunt u mij verder helpen, vr. dank. Buck

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @BUCK:

      Misschien kunt u een Dollarrekening openen bij uw bank
      of broker. Veiliger is de koop van Treasury Bills met
      een duur van 52 weken en dan steeds doorrollen. Een
      andere mogelijkheid is de aankoop van MINT van Pimco
      (beursgenoteerd), met een geschat rendement van 1.58%,
      dat een actief beheerde ETF is, wat een hoger rendement
      probeert te behalen dan de geldmarktrente:

      http://www.pimcoetfs.com/Funds/Pages/PIMCOEnhancedShortMaturityStrategyFund.aspx

      Let wel, dit heeft alleen zin als deel van een gespreid
      vermogen.

      DS

      Verwijderen
  12. Hartelijk dank voor al uw uitgebreide en goed onderbouwde (meta)reflecties op mijn/onze geuite zorgen hierboven.
    Ik mis daarbij echter nog wel twijfel bij de politieke situatie/stabiliteit van de USA, zowel nationaal als internationaal, die m.i. ook het vertrouwen in de dollar negatief zou kunnen beinvloeden?
    U heeft destijds ook aangegeven verheugd te zijn met de verkiezing van mijnheer Trump. Hebben de ontwikkelingen sindsdien uw visie daarop nog op enigerlei wijze bijgesteld?

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ROB:

      Ik heb geen enkele zorg over de politieke stabiliteit
      van Amerika. Ik heb er jarenlang gewoond en de
      schreeuwerige media, die nu eenmaal op zoek zijn
      naar een 'good story', geven een vertekend beeld
      van het land. Europa, met zijn verschillende culturen,
      is veel instabieler, laat staan de rest van de wereld.

      President Trump blaft veel, maar bijt minder. Hij is
      geen politicus, maar een zakenman, steeds op zoek naar
      een Deal. Hij houdt zich niet aan Protocol en dat
      schokt menigeen. Dit is wat de wereld nu juist nodig
      heeft, dus ik hoop, dat hij het volhoudt, want hij
      had dit baantje helemaal niet nodig. Gelukkig zit
      de Clinton Crime Familie niet meer in het Witte Huis.
      Wat een opluchting. Toen Trump 'onverwacht'
      de verkiezingen won, huilde ik van vreugde, dat mag
      u gerust weten, want hij was niemand iets verschuldigd,
      in tegenstelling tot Hillary Clinton, die 1 1/2 miljard
      aan donaties ontving van het Grote Geld, dat
      een tegenprestatie verwachtte. Maar dat bedrag ging
      in rook op en de cadeautjes kwamen niet! Geweldig.

      Volgens de laatste peiling, steunt 90% van de
      Republikeinen Trump nog, na de eerste 6 maanden.
      Indrukwekkend. GO TRUMP.

      DS

      Verwijderen
  13. @ DS, Rob

    De stijgende 10Y Bundrente en dalende Treasury 10Yrente drukt oa. de Euro omhoog. Los van exportoverschot EU.
    https://pbs.twimg.com/media/DFQfArLXcAADUW2.jpg




    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. US Dollar Index, 24.Jul.2017, 02:09:58
      New 12 months Low: 93.839
      Preview 12 months Low: 93.854

      Verwijderen
    2. @ANONIEM:

      Opgaande trend van de Dollarindex (DXY) is nog volledig
      in tact, na een tijdelijke consolidatie:

      http://www.marketwatch.com/investing/index/dxy/charts

      https://www.barchart.com/stocks/quotes/%24DXY/technical-chart#/technical-chart?plot=BAR&volume=0&data=MO&density=X&pricesOn=1&asPctChange=0&logscale=0&sym=$DXY&grid=1&height=500&studyheight=100

      Zelfs een daling naar 85 zal het positieve plaatje niet
      veranderen, technisch gezien. De hogere Euro doet
      de Eurozone al pijn en Draghi zal dus zeker geen
      gas terugnemen met QE, want de ene Europese bank
      na de andere zal moeten worden 'gered'.

      DS

      Verwijderen
    3. Usd index 85!?? Vanaf 103? Met de huidige sneltreinvaart (Eur/usd al door de cruciale 1.17 zoëven) of nog lijdzamer langzaam? Maar wanneer kap ik verliezen af op een belegging die de basis had moeten zijn voor een onbezorgd pensioen (75% treasuries) en voor rust in mijn portefeuille (50% treasuries, 15% goud) had moeten zorgen? Pas bij die 85?
      Arno

      Verwijderen
    4. @ARNO & @FORESTER:

      Men moet nu het hoofd koel houden, want valuta-
      bewegingen op korte termijn zijn altijd grillig
      en echt onvoorspelbaar.

      De Dollar BLIJFT de reserve-valuta van de wereld
      voor onbepaalde tijd. Amerika heeft de grootste en
      rijkste economie ter wereld. De rest van de wereld
      heeft op langere termijn veel grotere problemen.
      Was het niet zo, dat de Amerikaanse Federal Reserve
      in de crisis van 2008 liefst 14 landen moest redden,
      inclusief de Eurozone, Engeland, Singapore en zelfs
      Zwitserland? Die crisis was slechts het voorspel van
      de echte.

      Treasuries zijn het fundament van het financieele
      systeem, het noodzakelijke onderpand voor ons
      kredietsysteem, en daarom heeft elk land met
      een beetje reserves zoveel Treasuries. Dus laat
      de markt niemand van de wijs brengen.

      Blijf zitten, waar je zit, net zoals het Grote Geld
      van de gehele wereld, die zich echt niets aantrekt
      van tijdelijke waarderingen en van wat kopstukken
      te vertellen hebben. Een ieder heeft tenslotte
      zijn eigen agenda, maar u heeft een lange termijn
      visie.

      Wat juist positief is voor Treasuries is, dat de
      economie tegenvalt, terwijl de Federal Reserve
      weer te positief is geweest, waardoor de Dollar
      wat verzwakt, ondanks de rente-stijging. Dus de
      vierde rente-stijging komt misschien niet in December
      en de vermindering van de FED's QE vindt misschien
      niet plaats in September, zoals eerder verwacht.
      En de lager dan verwachte inflatie is misschien ook
      niet tijdelijk. Wie weet, misschien is er een recessie
      in zicht in 2018/2019. Dan daalt de rente weer.
      Dus een verdere Dollardaling wordt dan goedgemaakt
      door een hogere waardering van uw Treasuries.

      Vergeet echter niet om de nodige spreiding aan te
      brengen al naar gelang uw profiel. Een beetje
      aandelen kan ook geen kwaad als er nog een
      1929-scenario volgt in deze tijd van lage rente.

      Morgen, Woensdag, weten we meer, want dan komt
      de Federal Reserve bijeen (FOMC). Elk woord van
      Yellen wordt gewogen. Maar als Cohn straks FED-
      voorzitter zou worden, dan gaat een sterke Dollar
      voorlopig in de wachtkamer, want dat zou de
      Amerikaanse economie schaden en in 2018 zijn er
      weer verkiezingen. Maar het is zaak om toch te
      blijven zitten, waar men zit, want 'traden' heeft
      geen zin en is duur.

      Toch is uw nachtrust van het grootste belang en
      beleggen zonder risico bestaat niet. Iedereen moet
      zelf beslissen of de keuken te heet is en zo ja,
      dan moet uw geld gewoon in eigen land blijven,
      in uw eigen valuta, waarmee u uw belasting en
      uw levensonderhoud betaalt.

      DS

      Verwijderen
  14. OORLOG: Sven Hulleman - Is iedereen vergeten dat

    https://www.youtube.com/watch?v=9lLjrHo55ao

    Mooie kerel die Sven!

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook mooi! Soros Quantum Fund NV is registered in the tax haven of the Netherlands Antilles, Curaçao!

      The Deleted Interview that George Soros Tried to Ban!

      https://www.youtube.com/watch?v=SUdosc33eSE


      Willem

      Verwijderen
  15. Wat is uw mening over het recente interview met Pipa Malgren op Zerohedge over o.a. blokchain en e-geld ?
    Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @MARCJA:

      KLIK op TRANSCRIPT (17 Pagina's)

      https://www.macrovoices.com/288-dr-pippa-malmgren-cryptocurrencies-libertarian-dream-come-true-or-orwellian-nightmare

      Zeer interessant. En zij is echt deskundig. Het geeft
      goed weer, waar men mee bezig is in de financieele
      hogere regionen. Maar het lijkt, dat zo'n radikale
      benadering pas kans heeft, NA de Grote Klap. DAN is
      alles mogelijk. De les is, dat men zijn vermogen
      moet SPREIDEN. Niet alles op 1 paard wedden. Het
      kan nog alle kanten uit. Maar voorlopig voel ik
      me wel met Treasuries, Kasgeld Dollars en wat
      Fysiek Goud op eigen naam. Plus nog enige
      eersteklas aandelen (geen beleggingsfonds) en
      een afbetaald Eigen Huis.

      Let op haar opmerkingen over Immigratie, die tot
      een financieele crisis kunnen leiden in Europa!
      Daarom gaat BREXIT echt door, wat de gevolgen ook zijn.
      Er zijn nu in Duitsland alleen al 1 miljoen
      niet-Duitsers met een uitkering en het ergste
      komt nog. Engeland ziet die bui al aankomen en
      wil wegwezen voordat het te laat is.

      DS

      DS

      Verwijderen
    2. "Er zijn nu in Duitsland alleen al 1 miljoen
      niet-Duitsers met een uitkering en het ergste
      komt nog."

      Migrant to Germany warns Germans about mass migration

      https://www.youtube.com/watch?v=-GbN4y2Y0yU&t=78s

      Willem

      Verwijderen
    3. Toch snap ik al die kritiek over immigranten niet. Kijk nou eens wat een verrijking het is. Als wij zo over 10 of 15 jaar met elkaar omgaan, dan zouden we ALLAH toch op ons blote knieën mogen bedanken?!?
      https://twitter.com/OnlineMagazin/status/887972380974481408

      Berus

      Verwijderen
    4. @BERTUS:

      Verschrikkelijk. En dit moeten we accepteren om
      Politiek Correct te blijven? Honderden Europese
      Cristelijke kerken staan al te koop en worden
      omgetoverd in Moskeeen. De volgende fase is:
      gedwongen bekering, zoals overal ter wereld
      reeds geschiedt. Alle strijd voor scheiding
      tussen Kerk en Staat zal tevergeefs blijken te
      zijn geweest.

      DS

      Verwijderen
    5. Vroeger geld aan gegeven tot ik het lijstje met salarissen van de directeuren te zien kreeg.

      Als migranten zijn over gevaren door NGO's (zoals AzG), ontvangen ze richtlijnen hoe aan een asielstatus te komen. Deze is van Oxfam.

      https://twitter.com/Mirjam152/status/889591662481158146


      Mirjam

      Verwijderen
  16. @

    (WALL STREET JOURNAL): CHINA BEREIDT ZICH VOOR OP EEN
    KOREA-CRISIS

    https://www.wsj.com/articles/china-prepares-for-a-crisis-along-north-korea-border-1500928838

    DS

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ben benieuwd naar het antwoord aan Arno, komt dit nog. Bevind mij in dezelfde situatie.

    Forester

    BeantwoordenVerwijderen
  18. The single biggest trend for the next year or so will be the collapse of the $USD.

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-25/warning-biggest-trend-next-12-months-has-hit

    Ik maak me toch wel zorgen hierover. Hoeveel jaar zullen er nu weer over heen gaan voordat de dollar weer sterk is en dollarcash en treasuries hun waardes terugvinden?

    mvg//Harold


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @HAROLD:

      Als men belegt buiten de eigen valuta, dan moet men
      leren denken in die andere valuta. Er zijn gewoonweg
      teveel verschillende factoren, die een rol spelen,
      waardoor er geen peil op is te trekken. Ik heb in
      mijn gehele leven nog nooit iemand ontmoet, die
      de waardering van een valuta heeft kunnen voorspellen,
      behalve gedurende een korte tijd. Daarom gaan 90%
      van die valuta-speculanten het schip in.

      Men moet eenvoudigweg achterover leunen en het een en
      ander afwachten en als men dat geduld niet kan opbrengen,
      dan moet men ook niet verder kijken dan eigen huis,
      tuin en keuken.

      DS

      Verwijderen
    2. @Schmull,

      U bent al heel lang positief op de usd. Als voorspellen zo moeilijk is en men in eigen valuta moet denken waarom niet
      euro's als cash aanhouden en de lange treasuries voor hun coupon.
      Vergeet niet dat u al 10 jaar(en mogelijk langer) het lange termijn verhaal ons voor houdt en daar toch een keer een eind (met beloning) aan zal moeten komen.

      mvg//Harold

      Verwijderen
    3. @HAROLD:

      De EURO/USD heeft in de laatste 10 jaar 4 steeds lagere
      toppen achter de rug en staat nu bijna 30% lager.
      De Euro is nu bezig aan de 5de top tegenover de USD
      en we moeten afwachten hoeveel hoger die kan komen.
      Voorlopig staat de Euro nog ver ONDER de vorige top
      in 2014:

      http://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=USD&view=10Y

      De neergaande trend in de Euro is dus nog volledig
      in tact. Er moet eerst een definitieve uitbraak door
      1.30 plaatsvinden, voordat de Euro ooit kans heeft
      om een definitieve opgaande trend te vormen. Zal de
      ECB dat echt toelaten? Dan volgt er deflatie en nog
      meer negatieve rente in de Eurozone.

      Alsof de tienjarige Europese stagnatie opeens
      definitief voorbij zou zijn. Alleen Duitsland
      doet het goed, maar hoelang nog? Italie laat het
      helemaal afweten.

      Kijk eens naar de 34-jarige chart van de Dollarindex
      (DXY), inclusief andere valuta's (Euro: 57%):
      Er was een machtige zwaai naar boven sinds 2008 van
      72 naar 94, na een hoogtepunt van 102. Dus gewoon
      een normale consolidatie:

      http://www.marketwatch.com/investing/index/dxy/charts

      Deze meneer zag een uitbraak naar boven, maar was
      te vroeg:

      http://investinghaven.com/next-big-move/us-dollar-long-term-chart-bullish/

      Maar hij kan nog gelijk krijgen, want de 34-jarige
      neergaande trend in de Dollarindex leek structureel
      te zijn doorbroken. Misschien is het een kwestie van
      'even op adem komen'. Bij een Italie- of Noord-Korea-
      crisis staan we opeens op 120.

      Dus ik blijf positief op de Dollar, vooral nu, want
      die lijkt ondergewaardeerd, terwijl de Euro nu hoger
      is door tijdelijke factoren. Dat overschot van
      Duitsland vervliegt zodra de rekening binnenkomt van
      de migrantencrisis, defensie, en de failliete
      Periferie.

      DS

      Verwijderen
    4. @HAROLD:

      Kijk ook naar de Chart van de Dollarindex (DXY):

      https://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Dollar_Index

      MIJN conclusie is, dat de Dollar, na een 10-jarige
      opgaande trend, bezig is aan een opgaande trend
      van nog eens 10 of 20 jaar, met onderbrekingen.
      Dat komt, omdat er nu al een Dollartekort is
      (vooral in de Eurodollarmarkt), vanwege de
      excessieve wereldschuld, die voornamelijk
      in Dollars luidt. Die schuld moet steeds worden
      verlengd en dat valt nu al niet mee.

      Bovendien is de Euro geen echte valuta, zolang
      Europa geen echt land is. Het is geld, omdat
      de ECB zegt, dat het geld is, totdat de markt
      weigert dat als geld te beschouwen. In de Eurocrisis
      van 2012, kon men in vele delen van de wereld
      niet meer met Euros betalen.

      DS

      Verwijderen
  19. Ter aanvulling een m.i. mooie fundamentele reflectie op de correlatie van de bondspread USA/Duitsland met de eur/usd notering. Aan het eind daarvan een idee over wat nu nog gaat komen en dat dat géén daling vab de euro hoeft in te houden (maar een kleinere bondspread op afzienbare termijn bijvoorbeeld): http://www.econotimes.com/Fundamental-Evaluation-Series-Short-term-yield-spread-vs-EUR-USD-821193

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Transcript (én looks!) PIPPA Malmgren heel interessant maar genoemde zet de deur wel heel wagenwijd open voor doorstomende beurzen wereldwijd (groot deel van de extra liquiditeit moet nog z'n weg vinden naar de aandelenmarkten dixit Pippa). Argumentatie lijkt logisch onderbouwd (oude waarderingsmethodes zijn achterhaald gezien de toegevoegde liquiditeit) en dus is de sky the limit zolang er zich geen andere 'accidents along the road' aandienen.
    Bovendien herstellen beurzen zich tegenwoordig razendsnel gezien er toch wel altijd nieuwe kopers optreden in een zero rente omgeving.
    Dus toch maar TINA of draaft PIPPA te fel door ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat had je je 9 jaar geleden moeten bedenken. Nu loop je m.i. teveel risico om 'the other fool' te zijn aan wie verkocht wordt, juist voor een fataal "accident along the road" zich voltrekt? De optimisten en durvers op de low van 2008 zitten al lang op rozen.

      Verwijderen
    2. @ANONIEM:

      Pippa Malmgren is een financieele deskundige, maar
      GEEN beursspecialiste. Het moet toch duidelijk zijn,
      dat de euforie in, met name, de FANGS, de 'hete'
      Social Media aandelen, vele overeenkomsten vertoont
      met 1999 - 2000, net voor de Technologie-Crash van
      90%. Om maar te zwijgen van de Bitcoin-waanzin.

      De maanden September - October zijn vaak het
      gevaarlijkst in de markten. Wees dus voorbereid
      op een totale ontnuchtering na de zomer, zodra
      blijkt, dat de voorgenomen monetaire verkrapping
      NIET leidt tot een zachte landing. Zelfs de ECB
      heeft de maandelijkse stimulering al met 20 miljard
      verminderd.

      DS

      Verwijderen
  21. Noodkreet uit buitenland

    Ook gedupeerd?
    Heb jij ook geld overgemaakt naar een oplichter die zich voordeed als een bekende? Of is jouw naam misbruikt door iemand die jouw contactpersonen geld af probeerde te troggelen? Laat het ons dan weten.

    https://opgelicht.avrotros.nl/hulp/oplichtingstrucs/item/4155/

    Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Brussels can BLOCK Britain's trade deal with USA: EU trade minister in staggering threat

    http://www.express.co.uk/news/uk/833600/Brexit-news-European-Union-can-block-US-UK-trade-deal-Karel-De-Gucht-video

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Aap/Mouw? Waarom de EU perse Griekenland de grond in moest boren.

    EU vordert 22.000 woningen om vluchtelingen te huisvesten. De Europese Unie trekt 93,5 miljoen euro uit om 22.000 huurwoningen te kopen in Griekenland. De huurwoningen worden gebruikt om 30.000 vluchtelingen te huisvesten.

    https://langleveeuropa.nl/2017/07/aapmouw-waarom-eu-perse-griekenland-grond-moest-boren/

    Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen
  24. hadewych von mises28 juli 2017 om 07:36

    Heer Schmull: Hussman voorspelt al maanden dat S&P 40à60% moet dalen om te normaliseren (in zijn jongste bijdrage spreekt hij van kantelpunt begin augustus !). Hoisington Q2 review analyseert hoe Fed verkeerd bezig is. Mauldin's Jared Dillian hint deze week op "generational bear market (...) where losses exceed 40%" en tot slot: http://www.zerohedge.com/news/2017-07-27/steen-jakobsen-next-30-years-everything-deflationary

    Heeft iedereen de riemen strak ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @HADEWYCH VON MISES:

      Het probleem met alle voorspellingsmodellen is, dat
      je nooit weet wanneer. De mens is nu eenmaal inventief
      en kan zijn eigen onvermijdelijke ondergang steeds
      weer uitstellen. Bijvoorbeeld: hoe komt het, dat
      de Euro nog steeds bestaat, ondanks 19 verschillende
      kakelende kippen (lidstaten Eurozone)?

      DS

      Verwijderen
  25. Wij gaan juist Long Dax target 13400
    Our First buy level 12.083

    We zullen zien......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. en hoe ? Die ongegeneerd hogere koersdoelen (sky is limit) kan je toch alleen verantwoorden door muntontwaarding ? En dan nog: kijk naar nasdaq: dalend mét een dalende dollar: belegger verliest 2x

      Verwijderen
    2. De praktijken van de ECB zijn nog slechter dan wij eerst meldden: zo heeft de centrale bank Portugese obligaties opgekocht die een looptijd hebben tot het jaar 9.999. Draghi hoeft slechts 8.000 jaar te wachten op zijn geld

      http://www.stopdebankiers.com/de-beerput-van-de-ecb/

      Verwijderen
  26. hadewych von mises28 juli 2017 om 16:01

    Martin Armstrong: DAX naar 11850 en dan 11480

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet teveel naar luisteren naar Armstrong....

      Verwijderen



  27. Economie Spanje draait weer op volle toeren
    http://www.nu.nl/economie/4860348/economie-spanje-draait-weer-volle-toeren.html

    Economie Verenigde Staten groeit flink in tweede kwartaal
    http://www.nu.nl/economie/4860405/economie-verenigde-staten-groeit-flink-in-tweede-kwartaal.html

    Olieconcern ExxonMobil ziet winst verdubbelen
    http://www.nu.nl/economie/4860339/olieconcern-exxonmobil-ziet-winst-verdubbelen-.html

    Heer Schmull, kunt u hier gaten in schieten ?

    mvg//Harold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @HAROLD:

      Plus, niet te vergeten, een nieuw hoogtepunt in de
      wereldwijde waarderingen van de aandelen- en
      obligatie-markten. Bellen blazen van de Centrale
      Banken doet wonderen! Wacht maar tot het 'afkicken'
      is geblazen. Of zal dat nooit gebeuren? Zo niet,
      dan is het rijden zonder remmen, wat niet veel
      goeds belooft. Geniet ervan, zolang het duurt.

      DS

      Verwijderen
  28. Jul 28, 2017 | 3:44 PM EDT
    HUGE!!
    IMF says dollar still 10-20% overvalued; (after 10% drop this year) euro, yen, yuan broadly in line with fundamentals

    http://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN1AD1YT

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      De voorspellingen van het IMF komen haast nooit uit.
      Niemand neemt die nog serieus, want ze zitten er al
      decennia naast

      http://www.zerohedge.com/news/2013-10-08/hilarious-charts-day-imfs-growth-forecasts-over-time

      DS

      Verwijderen
  29. Jul 28 2017.
    The Dollar Index tumbled back towards the post-Fed lows today after bouncing yesterday... This was the lowest weekly close for the dollar since May 2015

    BeantwoordenVerwijderen
  30. @

    DE TWEEDE LANCERING VAN EEN ICBM IN EEN MAAND!

    En dan nog wel 's nachts, vanaf een tot nu toe onbekende
    lanceerbasis...

    While Trump hasn’t ruled out a military response, Dunford warned in June that an armed conflict with North Korea would leave the millions of residents in Seoul, South Korea’s capital, to face casualties “unlike anything we’ve seen in 60 or 70 years.” Still, this month he told a security conference in Colorado that “what’s unimaginable to me” is allowing the capability for “a nuclear weapon to land in Denver, Colorado.”

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-29/kim-jong-un-says-entire-u-s-within-range-of-north-korea-icbm

    DS

    BeantwoordenVerwijderen
  31. @

    ZAL AMERIKA ECHT WACHTEN TOT HET ZOVER IS?

    Despite the ongoing tests, experts believe the North does not yet have the capability to miniaturise a nuclear warhead, fit it on to a long-range missile, and ensure it is protected until delivery to the target.
    They say many of North Korea's missiles cannot accurately hit targets.
    Others, however, believe that at the rate it is going, Pyongyang may overcome these challenges and develop a nuclear weapon within five to 10 years that could strike the US.

    http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-40760583

    DS

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Heer Schmull uw video heeft mij geïnspireerd!

    https://twitter.com/RickSchmull/status/891238433737388035

    IK ga een cursus volgen bij civas.

    https://www.civas.nl/cursus/persoonlijke-groei/intuitieve-ontwikkeling

    Hartelijk bedankt!

    Met vriendelijke groet,

    Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen
  33. It's Your Money But You Can’t Have It: EU Proposes Account Freezes To Halt Bank Runs.

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-29/its-your-money-you-can%E2%80%99t-have-it-eu-proposes-account-freezes-halt-bank-runs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @RHOOS DHONT:

      Dit is de reden, waarom men slechts het hoognodige
      geld aan moet houden op Europese bankrekeningen.
      Grotere vermogens moeten worden geparkeerd in
      Amerikaanse Treasuries, waar de rendementen trouwens
      veel aantrekkelijker zijn en waar er van een Bail-In
      geen sprake zal zijn. Domme EU - bureaucraten!

      http://www.reuters.com/article/us-eu-banks-deposits-idUSKBN1AD1RS?il=0

      DS

      Verwijderen
  34. Vind het jammer dat Uw lidmaatschappen het foute systeem in ere houden. Met veel geld meer info , waarschijnlijk dus meer rendement en de timmerman met weinig geld krijgt weinig info. Heel het idee om via het verrotte systeem de opgeblazen lucht om te zetten naar winst en dus nog meer geld te innen met totaal geen enkele productie maar alleen wat speculatie vind ik kansloos.
    De zestig plussers weten van gekkigheid niet wat ze met hun groot vermogen /overwaarde allemaal kunnen doen. Vastgoed kopen zonder hypotheek is zelfs de kers op de taart !! Terwijl de jongere generaties moeten betalen voor die onzin. Voor een starter nu is de woningmarkt bijna levens gevaarlijk.Is het een keer genoeg ? Want een feit blijft dat naast dat geld iedereen gewoon een tof leven op wil bouwen met een gezinnetje en een huis waar hij zich thuis voelt.. Dat moet voor iedereen die werkt mogelijk zijn toch ?
    Met vriendelijke groet , Bas Bikker

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met meer geld meer info? Het goedkoopste abonnement is 100 euro. Ik denk dat de timmerman op het blog genoeg informatie vindt. Een goede verstaander heeft slechts een half woord nodig. En zoals zovaak, de kost gaat voor de baat. Als je nu 100 euro teveel vind, wat moet je dan zowiezo met de extra informatie. Voor niets gaat de zon op.

      Verwijderen
    2. @BAS BIKKER:

      Het goedkoopste jaarlijkse abonnement is nu 50 Euro.
      Toch kan de timmerman tegenwoordig een schat van info
      vergaren via de Internet en dat nog wel gratis. Dit Blog
      is geen tipblad, maar probeert de grote lijnen te
      schetsen en wie er nog wat meer voor over geeft,
      zijn er nu Pamfletten met regelmatige Suggesties.
      Als 1 Suggestie aanspreekt en men handelt, heeft
      men de kosten er al uit. Maar winst is natuurlijk
      niet gegarandeerd. De maandelijkse Suggesties waren
      ook niet gratis, maar wel goedkoop. Misschien
      worden die in een andere vorm later weer voortgezet.

      Uw ongenoegen over de opgeblazen woningmarkt kan ik
      met u delen. Ik heb al jarenlang daarvoor gewaarschuwd.
      Maar dat is echt niet eeuwig! Nederland heeft vroeger
      in de jaren '60 en daarna eind jaren '70, begin jaren '80,
      ook een klap meegemaakt, die een 50% daling veroorzaakte.
      We weten de timing niet van de volgende, maar zo'n
      daling komt er weer aan. Intussen zijn er in Nederland
      al 1 miljoen huishoudens met een hypotheek, die hoger
      is dan de waarde van het huis ('onder water'). Kunt u
      nagaan, hoe die mensen zich voelen! Ze zijn gevangenen
      in hun 'eigen' huis. Maar een huis is pas van u,
      asl de hypotheek is afbetaald ( slechts 10% van de
      huizen in Nederland tegenover 30% in Engeland en
      Amerika).

      DS


      Verwijderen
  35. Whoever made this Comey/Clinton video did a great job. #FireComey #LockHerUp #MAGA

    https://twitter.com/RedNationRising/status/854740995522613248

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Voor de heer Schmull! De papegaai kat hahaha

    https://twitter.com/Elverojaguar/status/891364103486308352

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Nederland wordt weer Eurofiel, zegt Brexit-onderhandelaar Guy Verhofstadt

    https://wnl.tv/2017/07/28/nederland-wordt-weer-eurofiel-zegt-brexit-onderhandelaar-guy-verhofstadt/

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Ik heb een oplossing voor de timmerman!

    Wonen in Italië voor 50 euro/maand? Het kan!

    http://www.hebbes.be/artikel/wonen-in-italie-voor-50-euro-maand-het-kan?utm_source=twitter&utm_campaign=post&utm_medium=content

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @LOES:

      Het was slechts een voorstel, maar trok wel enorme
      belangstelling:

      http://www.cntraveler.com/story/the-italian-village-of-bormida-wants-to-pay-you-2100-dollars-to-move-there

      DS

      Verwijderen
  39. In m.n Japan is de vraag naar schuilkelders enorm toegenomen...door de situatie in N-Korea.

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-28/japanese-are-going-hog-wild-buying-19000-doomsday-shelters

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Greenspan: Amerika staat ‘economische aardbeving’ te wachten.

    https://biflatie.nl/artikelen/schuldencrisis/greenspan-amerika-staat-economische-aardbeving-te-wachten/

    BeantwoordenVerwijderen
  41. http://beleggersplaats.com/nieuws/dollar-blijft-zakken/8557/

    Als deze man gelijk heeft ziet het er niet best uit met Uw aanbevelingen, roept ie maar wat?

    Forester

    BeantwoordenVerwijderen
  42. @

    Kijk eens, hoe vlug het allemaal gaat! Geen tijd meer om
    achterover te blijven zitten:

    North Korea has successfully made a nuclear warhead that can fit inside its intercontinental ballistic missiles, according to the Washington Post.

    If correct, it would be a considerable development in the rogue state's drive to weaponise nuclear weapons - and a significant step on the path to becoming a fully fledged nuclear power, the US paper says.

    The report says the claims are made in a confidential assessment by America's Defence Intelligence Agency.

    The paper quotes the assessment as saying: "The IC [intelligence community] assesses North Korea has produced nuclear weapons for ballistic missile delivery, to include delivery by ICBM-class missiles."

    Earlier on Tuesday, Japan's defence ministry said it was conceivable that North Korea "has already achieved the miniaturisation of nuclear weapons".

    http://news.sky.com/story/north-korea-has-warhead-that-fits-inside-intercontinental-missile-10979614

    Zeer verontrustend. Alles kan nu gebeuren.

    DS

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @

      Het originele artikel in de WASHINGTON POST:

      https://www.washingtonpost.com/world/national-security/north-korea-now-making-missile-ready-nuclear-weapons-us-analysts-say/2017/08/08/e14b882a-7b6b-11e7-9d08-b79f191668ed_story.html?utm_term=.12ef824e44b9

      “The real threat,” Hecker said, “is we’re going to stumble into a nuclear war on the Korean Peninsula.”

      DS

      Verwijderen