Pagina's

donderdag 27 mei 2021

HYSTERIE


HYSTERIE

'When you're going through hell, keep going'. (Winston Curchill)

Wisselvalligheid is nu eenmaal het kenmerk van welk leven dan ook. Daarom zal geen enkel levend wezen gespaard blijven van angst en hysterie. Men zal daarmee om moeten kunnen gaan. Zo is het leven! Dus telkens als het verlangen naar geborgenheid op de proef wordt gesteld, vanwege 'het ondenkbare', zoals een Pandemie, oorlog, ziekte of scheiding, dan moet het instinct voor zelfbehoud ervoor zorgen, dat het schijnbaar 'onmogelijke' toch werkelijkheid wordt. Opgeven is geen optie, want dan is het 'einde verhaal'. Daarom is het, in deze bijzondere tijd, meer dan ooit zaak om het hoofd koel te houden. Men moet nooit het vertrouwen verliezen in de goede afloop der dingen. Nooit!




(St.LouisFED)(21/5/2021): DE OMLOOPSNELHEID VAN HET GELD (VELOCITY) IS HELEMAAL INGESTORT. ALS HET GELD NIET 'ROLT' EN GEEN 'HETE AARDAPPEL' WORDT, DAN DUIDT DAT OP DEFLATIE, NIET INFLATIE.

Bovenstaande grafiek vertelt ons, dat zich een hysterische angst heeft meester gemaakt van de gemiddelde burger: men is uiterst voorzichtig geworden, spaart en lost schulden af. Elke economische opleving is kortstondig en zal niet lang duren. Maar dat staat los van wat de aandelen- en andere markten zullen doen. Markten zijn tot alles in staat, ongeacht macro-economische en bedrijfsresultaten. Vaak komt dat, omdat de Centrale Bank een 'expansief' monetair beleid blijft voeren. Meer of minder liquiditeit is van beslissende invloed op het gedrag van markten, zelfs als de economie slecht draait. Vele aandelen met wankele balansen, stegen, in het afgelopen jaar, het meest. Die werden populair op basis van hun vermeende resultaten over 10 of 20 jaar!


(StLouisFED)(27 April, 2021): M2 IS EEN BREDE MAATSTAF VAN DE TOTALE GELDHOEVEELHEID, DIE SCHERP IS TOEGENOMEN. MAAR DAT IS UITSLUITEND INFLATOIR, ALS DAT GELD OOIT WORDT UITGEGEVEN. 


(SAGE POLICY)(Maart, 2021): DE BESPARINGEN, ALS PERCENTAGE VAN HET BESCHIKBARE INKOMEN, ZIJN OVERAL TER WERELD OMHOOG GESCHOTEN, VANWEGE DE ONZEKERHEID OVER DE TOEKOMST. HOEVEEL ZULLEN DE BELASTINGEN, BIJVOORBEELD, STRAKS STIJGEN? HOE HOOG WORDEN DE KOSTEN VAN DE SCHIJNBARE KLIMAATVERANDERING? DAT IS ALLEMAAL DEFLATOIR, NIET INFLATOIR.

De pandemie en de lockdowns brachten de wereldeconomie tot stilstand. Geen wonder, dat de gemiddelde burger nog moet bekomen van zo'n verschrikkelijke schok. Komt het ergste nog?Voorlopig zal men uiterst voorzichtig blijven. Een uiterst klein gedeelte van de wereldbevolking is pas gevaccineerd. De voortdurende virusmutaties en het grote aantal spookbedrijven zullen ervoor zorgen, dat het normale leven op zich zal laten wachten. Ondertussen is er weliswaar sprake van een heftige loon- en prijsstijging, als gevolg van tijdelijke knelpunten in de bevoorradingsketen, maar die zullen snel worden weggewerkt door overproductie en menselijke vindingrijkheid. Wie herinnert zich nog het tekort aan toiletpapier van een jaar geleden? Verder ligt het voor de hand, dat de monetaire en fiscale steunmaatregelen van de overheid zullen verminderen, zodra de Pandemie uiteindelijk verdwijnt. Dat is deflatoir, niet inflatoir. Het zou wel eens de moeder van alle liquiditeits-verkrappingen kunnen worden, net zoals een kater na dronkenschap. 

Overigens zal de wereld mettertijd echt wel achter de ware toedracht komen van de Pandemie in Wuhan, ondanks alle tegenstribbelingen van de Chinese autoriteiten. Voor velen gaan nu de ogen open. Het laatste woord hierover is nog lang niet gesproken:


See LINKS (CITY.AM & NY POST) below:

(!): Knowing that the virus was dangerous and virulent, the CCP allowed travel from infected areas to continue to other countries. A study by the University of Southampton estimates that an astonishing 95 percent of all global Covid-19 cases were avoidable had China alerted the world to the danger just three weeks earlier than it did on January 20. 

If I am correct, the CCP bears direct criminal responsibility for the deaths of over 3.5 million people worldwide, allowing the spread of the coronavirus from its shores, after covering up the scale and the danger of the pandemic. As I wrote at the time: “If the Chinese government were a person, it would surely be guilty of manslaughter.”

 it is now accepted that hygiene security at the lab was terrible. As Nicholas Wade, former science editor of The New York Times, put it, the protocols were little better than at a western dental clinic. 

Fourth, a lack of cell phone activity in the WIV’s most high security area, from October 7-24th, 2019, suggests that the lab was shut down for some reason, possibly due to a lab accident. 

Fifth, in November 2019, The Wall Street Journal reports that three researchers at the WIV were hospitalized with flu-like symptoms that could have been early Covid-19 cases. 

In addition to all of this new evidence, there is what we already knew before, at the time of my first article. In early December 2019, Dr Li Wenliang and his colleagues raised the alarm about a strange Covid virus spreading in Wuhan, only to be censored, slapped down and even forced to “confess” to anti-social behavior. In doing so the regime wasted a precious six weeks when they could have alerted the world to the impending danger.

The leadership in Beijing were no more forthcoming with their own people than they were with the outside world. On January 18, despite the obvious danger, they allowed a large public festival in Wuhan to go ahead, with tens of thousands of people attending, amounting to a super-spreader event. 

Perhaps worst of all, after finally admitting the extent of the virus to the world on January 20, the CCP now used it as a biological weapon. 



https://nypost.com/2021/06/06/damning-science-shows-covid-19-likely-engineered-in-lab/

Voor de pientere waarnemer, is er wel degelijk een beleidsverandering bij Centrale Banken merkbaar. Men is zenuwachtig geworden over excessieve speculatie en financieele hefbomen, die het evenwicht van het financieele systeem in gevaar kunnen brengen, zoals in 2008. Na de recente ongelukken bij GameStop en Archegos, die miljarden hebben gekost, staat de geloofwaardigheid van Centrale Banken, die immers de mogelijkheden schiepen van de gigantische liquiditeitsgolf, op het spel. De Bank of England liet onlangs duidelijk blijken, dat de monetaire verruiming (QE) zal moeten worden bijgedraaid. De ECB waarschuwde vorige week voor de extreme uitbundigheid in de financieele markten. Ook de stemming bij de functionarissen van de Amerikaanse Federal Reserve is al opvallend omgeslagen, waardoor enkelen lieten doorschemeren, dat men openstond voor een discussie over een verandering van het monetaire beleid. 


(COMPOUND)(25 Mei, 2021): DE RENDEMENTEN VAN DE 10-JARIGE EN DE 30-JARIGE U.S. TREASURY STIJGEN AL 3 MAANDEN NIET MEER! DIT BETEKENT, DAT ALLE ANGST VOOR INFLATIE STRAKS ZOU KUNNEN VERDWIJNEN. DUS DE 'REFLATION TRADE' LIJKT GEEN LANG LEVEN BESCHOREN, IN TEGENSTELLING TOT DE ALGEMENE MENING!

(GAVEKAL): DIT GEEFT EEN BEELD VAN DE KERNINFLATIE ('CORE INFLATION') WEER, WAAROP DE AMERIKAANSE FEDERAL RESERVE HAAR MONETAIR BELEID BASEERT: DE INFLATIE LOOPT ALLERMINST UIT DE HAND. MEN KAN ZICH DUS ONTSPANNEN ('RELAX!').


(BLACK CUILLIN)(Mei, 2021): OOK DE CONSUMENTENPRIJSINFLATIE IN DE REST VAN DE WERELD LIJKT NOG HELEMAAL NIET ALARMEREND, MET ENKELE UITZONDERINGEN IN EXOTISCHE OORDEN.



Image
(COMPOUND)(25 Mei, 2021),(StLouisFED)(21 Mei, 2021) & (WORTH)(26 Mei, 2021): HET GEMIDDELDE RENDEMENT VAN DE 10-JARIGE U.S. TREASURY BLIJFT, NA EEN STIJGING VAN ENKELE MAANDEN, NU DUIDELIJK STEKEN BENEDEN HET NIVEAU VAN VORIG JAAR EN IS NOG VER BENEDEN DAT VAN ENKELE JAREN GELEDEN. DAT BETEKENT, DAT DEZE GIGANTISCHE, SUPERVEILIGE MARKT NOG HELEMAAL NIET BEZORGD IS OVER HOGERE INFLATIE. IS DIT EEN AANWIJZING VOOR EEN HERNIEUWDE RENDEMENTSDALING MET EEN DIENOVEREENKOMSTIGE WAARDESTIJGING?





(StLouisFED)(21 Mei, 2021)& (FELDER)(26 Mei, 2021): HET GEMIDDELDE RENDEMENT VAN DE 30-JARIGE U.S. TREASURY IS EVENEENS BLIJVEN STEKEN OP EEN NIVEAU, DAT LAGER IS DAN VORIG JAAR EN VER BENEDEN DAT VAN DE LAATSTE DECENNIA. IS DIT EEN AANWIJZING, DAT DE 40-JARIGE NEERWAARTSE TREND IN RENDEMENT, MET EEN DIENOVEREENKOMSTIGE WAARDESTIJGING, IN TACT BLIJFT? IN IEDER GEVAL, LIJKT EEN UITBRAAK VAN DEZE TREND NAAR BOVEN, WAT HOGERE GROEI EN HOGERE INFLATIE ZOU BETEKENEN, UITERST ONWAARSCHIJNLIJK. WEER EEN GEWELDIGE KOOPGELEGENHEID VAN DE LANGE U.S. TREASURY, DE ULTIEME 'VEILIGE HAVEN'! MOCHT HET RENDEMENT DAARVAN RICHTING NUL GAAN, IN DE VOLGENDE CRISIS, DAN KOMT ER 40% WINST UIT DE BUS. DUS HET MAAKT NIET UIT, HOE LAAG DE COUPON IS, ALS HET, OP EEN GEGEVEN MOMENT, MAAR DAALT.

Vergeet niet, dat de boodschap van de markt van vastrentende waarden, en met name die van de U.S. Treasuries, welke het fundament en onderpand zijn van het financieele systeem, historisch gezien, veel betrouwbaarder is dan die van andere markten, zoals aandelen en grondstoffen. De laatste twee markten bleven vroeger hardnekkig stijgen, net voordat de instorting volgde. Het echte, conservatieve en niet-speculatieve Grote Geld heeft een hele goede neus voor naderend onheil en geeft vroegtijdige signalen. Tegenwoordig laten kwaliteitsobligaties ons duidelijk weten, dat alle hysterie omtrent een komende gierende inflatie, onterecht is. Verder lijkt de algemene mening over een vroegtijdig einde van de Pandemie, met haar talrijke besmettelijke mutaties, voorbarig. Die mening over een terugkeer naar het normale leven zal in de komende 6 tot 12 maanden op de proef worden gesteld. Hysterie zou zich dan heftig om zich heen kunnen grijpen.

(BARCHART)(26 Mei, 2021): iSHARES USD TREASURY BOND 20+YEAR ETF (TLT).

 (VOOR EU-INGEZETENEN: DE IDTL UCITS ETF ):

https://www.ishares.com/uk/individual/en/products/272124/ishares-usd-treasury-bond-20-yr-ucits-etf?switchLocale=y&siteEntryPassthrough=true

PRACHTIG! EEN ENORME KOOPGELEGENHEID IN DEZE 'MEEST GEHATE' ETF.            AL 40 JAAR LANG IS DE KUDDE NEGATIEF OVER DE LANGE U.S. TREASURIES, ONDANKS HET FANTASTISCHE BELEGGINGSRESULTAAT. TEGEN DE ALGEMENE MENING IN, BLEVEN DE RENDEMENTEN DALEN, MET EEN DIENOVEREENKOMSTIGE WAARDESTIJGING. DATZELFDE OVERKWAM DE LANGE JAPANSE STAATSOBLIGATIE (JGB), DE 'WIDOW-MAKER', WAAR ELKE SPECULATIE OVER EEN EINDE AAN DE RENDEMENTSDALING, IN DE AFGELOPEN 30 JAAR, IS STUKGELOPEN, MET DE NODIGE TIJDELIJKE ONDERBREKINGEN. OVERIGENS DAALT DE GEMIDDELDE RENTE IN DE ONTWIKKELDE LANDEN AL 800 JAAR!

https://www.bankofengland.co.uk/-/media/boe/files/working-paper/2020/eight-centuries-of-global-real-interest-rates-r-g-and-the-suprasecular-decline-1311-2018

Bovendien wordt niemand helaas een dagje jonger (vergrijzing) en wordt de prijs van o.a. de smartphone, die pas 15 jaar bestaat, steeds goedkoper. Technologische vernieuwing is heel deflatoir. Om maar te zwijgen over de wereldwijde overcapaciteit van alles en nog wat. Vliegtuigen en cruiseschepen komen nu grootscheeps terecht bij de schroothandelaren. Vele winkelcentra en kantoren verdwijnen. Dat is allemaal deflatoir, niet inflatoir en wordt ook niet afgetrokken van het gepubliceerde Bruto Binnenlands Product (BBP). Verder is de wereldschuld, als gevolg van de Pandemie, helemaal de spuigaten uitgelopen. Schuld is niets anders dan het naar voren halen van uitgaven en dat is dus groei-vertragend. Elke bubbel in wereldschuld heeft daarna geleid tot lagere economische groei en lagere inflatie, vaak zelfs tot deflatie.

Ondergetekende heeft vroeger, in de jaren '70, nog eens echte inflatie meegemaakt. De lonen en consumentenprijzen gingen jaarlijks met 15 tot 20% omhoog! Dat was nog eens wat anders dan die paar procent van tegenwoordig, waarover sommigen nu zo hysterisch worden. 


(ADVISORPERSPECTIVES)(April 2021): HET EFFECTENKREDIET BIJ FINANCIEELE INSTELLINGEN HEEFT EEN NIEUW HOOGTEPUNT BEREIKT. DE TREND DAARVAN LOOPT IN GANZENPAS MET DE S&P 500 AANDELENINDEX. DAARNAAST KOPEN BEDRIJVEN MASSAAL HUN EIGEN AANDELEN IN, VOORNAMELIJK MET GELEEND GELD, AANGEMOEDIGD DOOR DE FISCALE RENTEAFTREK DAARVAN. OVER KUNSTMATIGHEID GESPROKEN!

Het hoge effectenkrediet is de achilleshiel, oftewel een mogelijk fatale zwakke plek, van de huidige aandelenmarkten. Dat krediet heeft immers peperdure aandelen als onderpand, als gevolg van de langste opgaande stierenmarkt in de geschiedenis: een kunstmatig kaartenhuis, dat in elkaar stort, zodra de natuur opeens besluit om een einde te maken aan luilekkerland. Er bestaan geen 'permanente' hoge waarderingen. Record lage rentes zijn nooit eeuwig. Centrale Banken zijn niet almachtig. Geen enkele recessie of depressie is ooit door hen voorkomen. Uitstel is geen afstel. De hysterie van afkicken ligt nog voor ons. 

(BITCOIN)(BTC)(26 Mei, 2021): DE RECENTE INSTORTING VAN DE PRIJS VAN BITCOIN EN ANDERE CRYPTOS WAS VOORAL TE WIJTEN AAN DE DEKKINGSOPVRAGING (MARGIN CALLS). IS DIT EEN VOORLOPER VAN MOGELIJK HETZELFDE BIJ DE TORENHOGE BEURSKOERSEN? 'THE TREND IS YOUR FRIEND, UNTIL IT ENDS'.


Vele aanhangers van Cryptos blijven stug geloven, dat de toekomst daarvan rooskleurig blijft. Zoals Robert Breedlove (Parallax Digital), die Bitcoin, in de komende 10 jaar, ziet stijgen naar 12.5 miljoen USD. Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat ook. Dat is helaas iets van alle tijden! Men kan het sommige mensen natuurlijk niet kwalijk nemen, dat zij een afkeer hebben van het huidige banksysteem en daarom hun hoop hebben gevestigd op een onafhankelijk 'peer-to-peer' systeem, dat steeds meer waard schijnt te kunnen worden, om welke reden dan ook.

https://www.kitco.com/news/2021-05-21/Bitcoin-price-to-hit-307k-by-October-then-12-5-million-by-2031-Robert-Breedlove.html


De mens heeft in het verleden herhaaldelijk zijn gezond verstand verloren. Gouden bergen beloven en gebakken lucht verkopen, komen heel vaak voor. Gokken is toch zo 'leuk'! Een instructief overzicht (!):


Ook de miljardair, Carl Icahn (83), met een netto vermogen van zo'n $ 20 miljard, heeft aangekondigd om binnenkort misschien $ 1 miljard aan Cryptos aan te schaffen. Let op het woord 'misschien':


En, niet te vergeten, het klassieke boek van Mackay: 'The madness of crowds':




(INVESTING.COM)(25 Mei, 2021) & (MANCINI)(26 Mei, 2021): HET TECHNISCHE BEELD IN DE GOUDSECTOR IS OP KORTE TERMIJN VERBETERD, VOORAL VANWEGE EEN MOGELIJKE DALING IN OBLIGATIE-RENDEMENTEN: WANT DAT ZOU BETEKENEN, DAT DE VERWACHTE ECONOMISCHE HAUSSE EN DE DAARMEE GEPAARD GAANDE RENTE- EN INFLATIE-STIJGING, UITBLIJVEN. EEN DEFINITIEVE TREND-UITBRAAK VAN GOUD NAAR BOVEN MOET ECHTER NOG PLAATSVINDEN. 

Het zou ook heel verwonderlijk zijn, als Goud het in de 'everything bubble' zou laten afweten. Maar men moet een eventuele stijging naar 2.500 USD echter zien als de laatste der Mohikanen, voordat het weer een lange tijd in de wachtkamer zal belanden. Er komt echt geen hyperinflatie, behalve in enige exotische landen. 'Echt gelddrukken' zonder een activa-ruil ('asset swap'), wat de basis vormt voor de monetaire kwantitatieve versoepeling ('quantitative easing - QE'), is en blijft, in beschaafde landen, verboden en zou trouwens politieke zelfmoord zijn. Het rente- en dividendloze Goud heeft trouwens, in de laatste 50 jaar, ook een enorme bubbel achter de rug en krijgt, in de volgende deflatoire crisis, ook tegenwind, vanwege de wereldwijde golf van margestortingen ('margin calls').

Maar de directievoorzitter van Guggenheim Partners ($ 270 miljard onder beheer), Scott Minerd, verwacht toch een exponentieele stijging in de prijzen van edele metalen, naar  $5.000 tot $ 10.000 voor Goud. Hij staat bekend om zijn boute uitspraken. Wie weet, zeker op langere termijn!

https://www.metalsmine.com/news/1083762-ultimate-gold-price-target-is-5000-10000-says-guggenheims?reset=1

(GOLDHUB)(25 Mei, 2021): DE GOUDPRIJS IN USD.: GOUD VERDIENT EEN PLAATS IN ELKE PORTEFEUILLE, ONGEACHT DE PRIJS, ALS VERZEKERING TEGEN HET ONDENKBARE. WAT KENNELIJK GOED IS VOOR CENTRALE BANKEN, MOET OOK GESCHIKT ZIJN VOOR DE GEMIDDELDE BELEGGER, DIE ZIJN KOOPKRACHT, OP HEEL LANGE TERMIJN, WIL VEILIG STELLEN. MAAR IN EEN DEFLATOIRE CRISIS MOET MEN DE EVENTUELE PRIJSDALING OP DE KOOP TOE NEMEN, NET ZOALS BIJ EEN SCHILDERIJ VAN OUDE MEESTERS, DIE SOMS UIT DE GRATIE RAAKT.



(BROOKS)(DAILY SHOT)(Maart/Mei 2021): DE U.S. DOLLAR IS, NA DE RECENTE VERZWAKKING, AANTREKKELIJK. HET IS DE WERELDWIJDE 'VEILIGE HAVEN' IN ONZEKERE TIJDEN EN STAAT HOGER DAN 10 JAAR GELEDEN, MAAR NOG VEEL LAGER DAN 20 JAAR GELEDEN. DE MEESTE WERELDSCHULD LUIDT IN U.S. DOLLARS, WAT NIETS ANDERS BETEKENT, DAN DAT MEN 'SHORT' IS OP DE DOLLAR. IN DE VOLGENDE CRISIS, MOET MEN ZICH DUS WEER 'INDEKKEN', WAT EEN HOGERE DOLLAR TOT GEVOLG HEEFT. VERDER STEL EENS VOOR, DAT DE EURO, DE VALUTA ZONDER LAND, OOIT WEER WANKELT, NET ZOALS IN 2012. DAN BREEKT DE HEL LOS!

Het ziet er naar uit, dat de U.S. Dollar voorlopig weinig heeft te vrezen van enige echte concurrentie: van alle activa in de wereld, is 59% in Dollars, 20% in Euros, 6% in Yen, 5% in Pound Sterling en 2% in de Chinese Yuan. Een echte valuta vereist een militair sterk land, die daarachter staat, zonder kapitaalcontroles en liefst met een onafhankelijke rechtspraak en democratie. Daarom blijft de U.S. Dollar, voor onbepaalde tijd, de wereldvaluta bij uitstek. Alles draait immers om vertrouwen. Wie vertrouwt nou de valuta van een autocratie met een 1-partij-systeem of van een unie, die geen land is, geen leger heeft en waarvan sommige lidstaten zelfs, gedurende kortere of langere tijd, worden bestuurd zonder een zittende regering, vanwege tijdrovende coalitievorming?

In de afgelopen 10 jaar, is 96% van alle valuta's ter wereld, minder waard geworden tegenover de U.S. Dollar. Die van Venezuela en Zimbabwe devalueerden vorig jaar alleen al met 70%. Dat kwam, omdat het monetaire beleid in de meeste landen veel soepeler is dan dat van Amerika. Alles is relatief! In de huidige wereld van 'zwevende' valuta's, is er sprake van een officieele of niet-officieele koppeling met de U.S. Dollar voor de meeste valuta's, zelfs voor de Chinese Yuan, om te proberen hun Dollarinkomsten en/of uitgaven enigszins in evenwicht te brengen. In talloze landen, is de Amerikaanse Dollar allang wettig betaalmiddel. Ondergang van de Dollar? Kom nou!

Dus hysterie in spannende tijden over alles en nog wat, zoals de ondergang van de wereld, is nu eenmaal een natuurlijk onderdeel van het leven. Hoop doet weliswaar leven, maar dat is geen strategie. Men moet doelbewust streven naar het succesvol opvangen van de klappen. Daarbij is dromen van een andere toekomst onontbeerlijk. Men moet blijven proberen om vooruit te kijken en niet teveel aandacht besteden aan de schijnbaar onaangename realiteit. Doe die televisie uit en kijk niet naar je smartphone. Niets is zo belangrijk als meditatie en ontspanning!


MEDEDELING: Het Blog SCHMULLADDERTJEONDERHETGRAS heeft thans 6 soorten van lidmaatschap. Word lid! U bent van harte welkom. Uw lidmaatschap geeft recht op persoonlijk advies, regelmatige Pamfletten, lunches, borrels en belangrijke artikelen.  Zie voor nadere gegevens onderaan het Blog.

Hopelijk vindt er binnenkort een Webinar plaats. De volgende Lunch/Borrel zal hoogstwaarschijnlijk moeten wachten tot 2022 of later. Een epidemie duurt meestal 2 of 3 jaar, ondanks eventuele en al of niet gedwongen massa-vaccinatie.

Aan een ieder een goede gezondheid toegewenst!

DIEDERIK SCHMULL, 27 Mei, 2021, Westcliff-On-Sea, ESSEX, U.K.

185 opmerkingen:

  1. Mogelijk zal het nog duren tot sept okt dit jaar voor er een echte instorting komt van de markten. Historisch gezien starten deze instortingen rond die periode. Maar het kan evengoed morgen gedaan zijn. Zelf hou ik DTLA aan. De groeten aan poes miamiau

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @STROMAN:

      Poes MiauMiau zegt: bedankt! Wat een unieke ervaring in
      dit stadium van mijn leven. Maar elk huisdier is anders.
      Ik heb geluk gehad met haar!

      Timing in de markten is bijna onmogelijk. Daarom is 75%
      van de trading verliesgevend. Veel beter is om een lange
      termijn visie te hebben met activa, die inkomsten
      opleveren, als men moet wachten op de stijging. Maar
      overgewaardeerde activa stelt een mens op de proef.
      Dus vaak is geduld vereist, terwijl de buurman erop
      pocht, dat hij zoveel heeft verdiend.

      DS

      Verwijderen
  2. Heel veel zal tevens af gaan hangen wat de rentes gaan doen, stijgen de hypotheek rentes dan zal de huizen markt afkoelen en daarmee ook de aandelen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @DJENNIS:

      De hypotheekrente in Amerika stijgt al, ook al is die nog
      historisch laag. Maar Amerikaanse huizenkopers zijn nu al
      het meest pessimistisch in 10 jaar:

      https://www.cnbc.com/2021/05/07/homebuyers-are-the-most-pessimistic-theyve-been-in-a-decade.html

      https://www.marketwatch.com/story/mortgage-rates-surge-to-3-as-the-fed-mulls-a-shift-in-policy-11621520084#:~:text=The%2015%2Dyear%20fixed%2Drate,same%20as%20a%20week%20ago.

      DS

      Verwijderen
  3. Bedankt voor uw nieuwe schrijven, meneer Schmull. Ik heb het met interesse gelezen.
    Ik zag vandaag een (toch al wat ouder) Yahoo!finance interview met Jeffrey Gundlach.

    https://www.youtube.com/watch?v=mcC1SB2tXmY

    Hij schiet volgens mij raak op een aantal zaken, zoals bij crypto's.
    Echter ziet hij (als obligatie kenner) in treasuries nu alleen de FED nog als willende afnemer.
    Volgens hem zitten er (equity niveau) risico's op voor te weinig beloning.
    Zo mag de inflatie vrijelijk oplopen want het zou (volgens beleidsmakers) toch 'transitory' zijn. Daar maken veel mensen zich ongerust over...
    Deelt u de mening van Gundlach dat treasuries nu aankopen met (te) veel risicovol gepaard gaat?
    En in welk moment zou aankoop beter doen passen bij het risicoprofiel van een 'veilige haven' met een beetje coupon? Is dit als de inflatie-kou uit de lucht is?
    Alvast mijn dank, meneer Schmull.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @FRANK:

      Gundlach laat duidelijk zien, dat we, dankzij de Pandemie,
      in luilekkerland leven. Natuurlijk denkt de gewone man,
      dat zoiets eeuwig voortduurt. Verder zijn de inflatie-
      cijfers op korte termijn weliswaar veel hoger, maar
      over 6 maanden kan het plaatje er heel anders uit zien.
      Niemand weet de toekomst. Mijn ervaring is, dat als
      de algemene mening bezorgd klinkt, dat men dan aandacht moet besteden aan het tegenovergestelde. De 'kudde'
      krijgt meestal ongelijk. Ik geloof juist in deflatie! Er is
      wel veel geld, maar het wordt opgepot, niet uitgegeven.

      Ik ben juist positief op US Treasuries, die nog steeds
      een positief rendement geven, in tegenstelling tot dat
      van staatsobligaties in Europa en Japan. Geduldige
      beleggers wachten tot de volgende crisis en Bearmarkt,
      als Treasuries weer in waarde zullen stijgen. Ik geloof,
      dat luilekkerland veel korter duurt dan men denkt!

      Gundlach geeft toe, dat de speculatieve bubbel al begint
      te barsten, zowel in Bitcoin en in grondstoffenprijzen,
      terwijl de Dollar zou kunnen stijgen. Maar bijna iedereen
      is negatief op de Dollar en is 'short'. Ook hier is de
      kudde op glad ijs. Een hogere Dollar zou een klap zijn
      in het gezicht van de optimisten. De algemene mening is
      ook al jaren positief op Europa en op Opkomende Markten,
      maar het lijkt op 'wishful thinking'. Die zijn 'goedkoop',
      maar men negeert hun problemen.

      DS

      Verwijderen
  4. Hoe kijkt u naar de digitale munt die de ECB wil gaan maken? Ons geld komt dan terecht bij de overheid en niet meer bij een bank. Wat zullen hiervan de gevolgen zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      We moeten afwachten, wat er werkelijk terecht komt van de
      plannen voor een digitale munt van een Centrale Bank (CBDC).
      Zoiets zou dan, net zoals 'fiat'-geld, onder toezicht
      staan van, maar ook gegarandeerd worden door de Staat. Iedere
      burger heeft automatisch een rekening bij de Staat en
      een commercieele bank zou overbodig worden. Verder wordt
      elke transactie direct bij de Staat geregistreerd.

      Het voordeel zou zijn, dat de Staat haar monetair beleid
      veel efficienter kan uitvoeren, terwijl illegale activiteiten
      aan banden kunnen worden gelegd. De nadelen zouden
      kunnen zijn: cyberveiligheid ('hacking' wordt dan
      schering en inslag, ookal staat de Staat daarvoor
      garant) en de commercieele banken, die 95% van de
      'geldschepping' voor hun rekening nemen via kredieten,
      moeten genationaliseerd worden en een nieuwe rol
      krijgen toebedeeld. Dit laatste zou jaren, decennia,
      in beslag kunnen nemen. Dus misschien krijgt een
      CBDC in eerste instantie een bescheiden plaats in
      het financieele systeem.

      Ongereguleerde digitale valuta's (7.000!) zullen dan worden
      gereguleerd, maar niemand staat daarachter, waardoor
      de CBDC's die rol zouden kunnen overnemen. Cryptos zonder
      rugdekking kunnen dan naar Nul.

      DS

      Verwijderen
  5. Even een tip:

    De goedkoopste manier om geld over te maken naar je geliefde of familie was via Transferwise nu Wise. Maar ik heb een goedkopere gevonden.

    www.currencyfair.com Gaat via de Barclay bank in Duitsland

    20.000 IDR of je nu 200 EURO of 30.000 EURO overmaakt, naar bijvoorbeeld Indonesië.

    Dit wilde ik toch even met jullie delen.

    Groeten, Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 20.000 IDR transactiekosten bedoel ik.

      Dat is echt super goedkoop!

      Verwijderen
  6. Deflatie in aantocht?

    https://www.deflation.com/en/Articles/Transitory-Inflation-and-Deflation

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @NATASJA:

      Bedankt! Mee eens, elke inflatie, zowel activa-inflatie
      in aandelen, onroerend goed en grondstoffen, als
      consumentenprijsinflatie, zal WEER tijdelijk zijn,
      zoals dat het geval was in de laatste 40 jaar.

      'Go BIG' van Biden blijkt als gevolg te hebben, dat
      men nog voorzichtiger wordt dan ooit. Slechts 25%
      van de cadeautjes wordt uitgegeven en de rest wordt
      aangewend voor besparingen of het verminderen van
      schuld. Dat is DEFLATOIR. Net zoals in Japan na hun
      crisis van 1990 en waar, na 30 jaar van superstimulering,
      deflatie niet is verdwenen.

      DS

      Verwijderen
  7. Wat vindt u hier van heer Schmull?

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=DFrU5sXS8f4&feature=emb_logo

    Raymon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @RAYMON:

      Baudet kan het goed verwoorden. Maar helaas heeft de burger,
      door de geschiedenis heen, weinig te vertellen. Na chaos,
      volgt altijd autocratie. Zo kwam Mao aan de macht, na
      de hyperinflatie in China tussen 1935 en 1947 (prijs-
      stijging van 1000%). Net zoals de Egyptische Farao's,
      die, na de chaos, liefst 2500 jaar aan de macht bleven.
      De gemiddelde burger verkiest vermeende 'veiligheid',
      zonder de mogelijke chaos van 30+ partijtjes.

      In ieder geval is er niets nieuws onder de zon:
      autocratie, niet democratie, is eerder regel geweest
      dan uitzondering. Als men de degens kruist met de
      machthebbers in een autocratie, dan is het gewoon
      'einde verhaal'. Zelfs nu worden 'preppers' en
      'anti-vaxxers' op een zwarte lijst geplaatst in
      Amerika, Groot-Brittannie en elders. Komt men
      in het nieuws, dan is men een 'vijand van de Staat'.
      Dus in spannende tijden, zoals nu, is het zaak om
      geen tijd te verknoeien met complottheorieen,
      de nonsens van 'Great Reset', etc., want het leven
      is daarvoor te kort.'Don't poke your nose into other
      people's affairs!' Je trekt toch aan het kortste eind.
      ECHT!

      DS

      Verwijderen
    2. Wie vrijheid opoffert voor veiligheid , is beiden niet waard !

      Benjamin Franklin

      Uw reaktie verbaast mij zeer. heeft u kinderen of kleinkinderen? Dan zou u moeten begrijpen dat we wel moeten knokken, juist voor hen !! Covidvaccinaties zijn onveilig en mogelijk genmuterend. Bij jongere mannen is al aangetoond dat het vaccin-geinduceerde spike naast het hart ook sterk hecht in de teelballen.
      Gelukkig dat er mensen zijn zoals Baudet die het grotere plaatje tonen, net zoals u dat doet,maar gelukkig wel met meer vechtlust.

      Verwijderen
    3. Baudetś pleidooi wordt Internationaal bekend:

      https://twitter.com/cleanhearts/status/1401523644912836610?s=20

      Toch wel gaaf.

      Verwijderen
  8. INBOX - Trump: "We’re gonna take back the Senate, take back the House, we’re gonna take back the White House – and sooner than you think. It’s going to be really something special…"


    https://twitter.com/avokasianssi/status/1401264329056350211?s=20

    Bring it on!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. El Salvador 1st country to adopt bitcoin as legal tender, as a world-currency.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lock Step, Great Reset, Build Back Better. “Wij willen nu antwoorden!” zegt Thierry Baudet in een openhartig interview…

    https://www.youtube.com/watch?v=DFNZdAzqXEg&t=1882s

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Welkom bij les 1 van de cursus 'hoe maak ik van goed nieuws, slecht nieuws'...�� #wtf

    https://twitter.com/remcodb/status/1402150147333763073?s=20

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tony Blair Vlag van het Verenigd Koninkrijk is een voorstander om gevaccineerden meer vrijheden te geven.

    https://twitter.com/SimoneSays123/status/1402166595816939521?s=20

    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En geef hem eens ongelijk...

      Verwijderen
    2. Covid-19 heeft een wereldwijde gemiddelde IFR van 0,15%, dit is vele malen lager dan in maart 2020 gedacht werd.
      Elke discussie over lockdowns, vaccinatieplicht/dwang, testbewijzen en mondkapjes is hiermee compleet onnodig. We kunnen terug naar normaal.

      https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/eci.13554

      Verwijderen
  13. Een Kritische Blik op Financieele, Economische en Politieke Ontwikkelingen.

    Dat is de ondertitel van "Schmull Addertje Onder Het Gras".

    Om het evenwicht in posts hier een beetje te herstellen: wat denken we in dat kader van de volgende ontwikkelingen?

    China heeft plannen om zelf spoedig een virtuele munt in circulatie te brengen, de digitale yuan (e-CNY). De munt wordt uitgegeven door de Chinese centrale bank. Voordeel voor de Chinese autoriteiten is dat die in ieder geval één kenmerk van de bitcoin mist: anonimiteit. Alle transacties met de digitale yuan zijn voor de autoriteiten te volgen, waarmee de overheid er een instrument bijkrijgt om haar burgers in de gaten te houden.

    Tegelijkertijd hoopt China met de introductie van de digitale yuan de dominantie van de Amerikaanse dollar in het mondiale financiële verkeer te doorbreken.

    Russische plannen
    Dat is ook een van de motieven voor Rusland om zijn eigen digitale munt uit te geven. Volgens Elivra Nabioellina, de president van de Russische centrale bank, is het de bedoeling dat de digitale roebel al voor het eind van dit jaar wordt gelanceerd. Het gaat om een zogenoemde stablecoin, een virtuele munt die gekoppeld is aan de koers van de roebel.

    Grootste probleem is volgens Nabioellina dat tal van landen en hun centrale banken los van elkaar bezig zijn hun digitale munten te ontwikkelen, waardoor de systemen mogelijk niet op elkaar aansluiten. Maar ook zij ziet als voordeel voor Rusland dat een digitale munt het land minder gevoelig maakt voor eventuele Amerikaanse sancties, zoals het beperken van de toegang tot het internationale betalingssysteem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ROBV:

      China en Rusland zijn hele stoute jongetjes. Hun valuta
      stellen heel weinig voor, terwijl zij zich niet kunnen
      veroorloven om hun kapitaalcontroles op te heffen. Beide
      landen zijn geen rechtsstaat, dus niemand wil teveel
      van hun valuta's hebben. Het maakt dus weinig uit, wat
      zij van plan zijn, want ze zijn paria's van de wereld
      geworden. De meeste goederen moeten toch in Dollars
      worden betaald, anders hebben zij het nakijken.

      DS

      Verwijderen
  14. https://www.debka.com/first-test-for-emerging-israeli-government-iran-is-galloping-towards-breakout-says-blinken/
    Point of no return vlakbij. En dus wordt het oorlog. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Verdere daling van de waarde van de dollar wordt kennelijk verwacht in de komende 14 maanden door financiële instituten.
    Dit zou de gemiddelde uitkomst van die verwachtingen zijn:

    We recognise that the US is likely at, or very near, peak recovery momentum as fiscal stimulus is winding down. In contrast, the economies of the euro area and UK are growing in strength as is Asia, a region that also stands to benefit greatly from pent-up economic development.”

    For DXY, a further 3.2% fall to 87.3 in the second half of 2022 is expected after which the US dollar is expected to stabilise as US monetary tightening takes effect.”

    “Between now and September 2022, the euro is expected to gain 4.3% from 1.2179 currently to 1.27 on sentiment and strength in exports.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Voor geïnteresseerden:

    “Ik weet dat ik niet gek ben!” zegt Nederlandse Boeing 777 piloot over UFO waarnemingen…

    https://www.youtube.com/watch?v=Wh_klLvl7V0

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

    https://rumble.com/vhyx79-astrid-stuckelberger-global-corruption-planet-lockdown.html

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  18. https://www.google.com/amp/s/amp.news.com.au/finance/economy/world-economy/deutsche-bank-warns-the-global-economy-is-sitting-on-a-time-bomb/news-story/37aec2fecdc2f48eeaf927aec3a0aa00

    DS, denkt u dat het een reëele optie zou zijn?
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @KEES:

      Luister NIET naar deze meneer. Hij is deel van de kudde,
      die niets begrijpt van inflatie/deflatie. De reactie van
      de pientere obligatiemarkt op de 'hoge' inflatiecijfers
      was een verrassing voor al die hoogbetaalde inflationisten:
      de rendementen DAALDEN, met een dienovereenkomstige
      waardestijging! De 'kudde' zat weer eens helemaal 'short',
      vanwege die onterechte hysterie over inflatie, inflatie.
      Een kudde denkt niet.

      De tijdelijke inflatie was al ingeprijsd. De beste genezing
      voor hogere prijzen is hogere prijzen: leidt tot
      overproductie. LUMBER is al 30% terug van haar hoogtepunt.

      De helft van het inflatie-cijfer is te wijten aan 'base
      effects': (Inflated year-over-year numbers resulting from depressed price levels during the pandemic).

      Bovendien lijkt de USD, tegen de verwachting in, te gaan
      stijgen (gevaarlijk voor de S&P 500 index) en wordt
      de invloed van de opkoop van US Treasuries door de FED
      onderschat: 's werelds onderpand (Treasuries) wordt
      schaarser. SNIDER van Alhambra begrijpt het (Charts!):

      https://alhambrapartners.com/2021/06/10/global-factors-first-was-there-a-us-cpi-today/

      De REVERSE REPO HEEFT EEN RECORD BEREIKT:

      The Fed launched its reverse repo program in 2013 to soak up extra cash in the repo market and create a strict floor under market rates, particularly its policy rate. Eligible counterparties lend cash to the Fed in return for Treasury collateral on an overnight basis.

      Dus net zoals de exponentieele stijging van Bitcoin naar
      $ 64,000 een 'accident waiting to happen' was, komt
      straks de exponentieele stijging van de S&P 500 index en
      alle andere beursindices op de tocht te staan. Na de
      'heropening' volgt er juist DEFLATIE, niet inflatie.

      Koop de 'gehate' TLT of IDTL of de 30-jarige US Treasury!

      DS

      Verwijderen
  19. Dit is wat ze er in Engeland van vinden, nu ze daar de boel weer op slot gooien������ Het vaccin werkt blijkbaar niet?

    https://twitter.com/michaelwicca2/status/1404374736365363202?s=20

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      Inderdaad. Geen 'vaccin' geeft 100% garantie. Vaccinatie
      voorkomt niet COVID, men wordt niet 'immuun', men kan
      nog steeds positief getest worden en men kan nog steeds
      COVID doorgeven aan anderen. De Delta Variant is 100%
      besmettelijker dan het Wuhan Virus en is nu 91% van alle
      gevallen in Engeland. De huidige 'vaccins' zijn veel
      minder effectief tegen Delta, dus er komt binnenkort
      een 'booster shot', die regelmatig moet worden herhaald,
      net zoals de griepprik, want de 'vaccins' moeten steeds
      worden aangepast. Die 'vaccins' zijn ook nog niet eens
      echt goedgekeurd: dat volgt heel misschien in 2023 of later.
      Ondertussen is een bewijs van een negatieve test voldoende,
      want een echt vaccinatie-paspoort komt er hier niet door.

      DS

      Verwijderen
  20. https://youtu.be/tgAV64RoPsw

    DS, denkt u nog steeds dat de inflatie tijdelijk zal zijn? Het lijkt zeer verwoestend te gaan komen, die oude man in de leren stoel had het een jaar geleden ook gezegd:-).

    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @KEES:

      Met alle respect voor de legendarische Tudor Jones, de
      gemiddelde belegger moet de uitspraken van Hedge Funds
      nooit te ernstig nemen. Dit zijn traders, die de markt
      proberen te beinvloeden, zodat zij op korte termijn
      daarvan kunnen profiteren. Een goede trader verandert
      zijn mening voortdurend, vaak tegennatuurlijk. Daarom
      zijn er zo weinig goede traders. Iedereen is 'long'
      de inflation trade, waardoor de markt het al heeft
      verdisconteerd. Dus nu moet men zich voorbereiden op
      het tegenovergestelde, ondanks de kans op een
      tijdelijke 'blow-off naar boven. Dit is juist de
      laatste kans om winsten veilig te stellen. Lumber
      is al 40% gedaald t.o.v. het hoogtepunt. De rest volgt.
      Kijk maar naar de recente 'short-squeeze' in de
      Treasuries, waar de kudde rekende op steeds hogere
      rendementen. Maar die rendementen zijn dramatisch
      gekelderd, tegen alle verwachting in van de zogenaamde
      experts. De kudde volgen is vragen om moeilijkheden.

      DS

      Verwijderen
  21. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Geachte heer Schmull, een vraagje.
    Is MiauMiau now een copycat? Ik bedoel, is MiauMiau ook aan het traden? :-)

    https://twitter.com/VolgerGoede/status/1404668651991601152?s=20

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @LOES:

      Grappig! Maar MiauMiau is, ondanks haar leeftijd, nog
      heel actief, rent elke dag de marathon en deinst niet
      terug voor indrukwekkende hoogtesprongen. En heel erg
      bijdehand!

      DS

      Verwijderen
  23. Het omstreden G7-rapport waarover de Kamer angstvallige niet in het openbaar wil spreken en waarin wereldleiders hun loyaliteit aan het “Build Back Better”-plan beloven is hier overigens integraal te lezen:

    https://www.consilium.europa.eu/media/50361/carbis-bay-g7-summit-communique.pdf

    BeantwoordenVerwijderen
  24. In FD: in DK neg rente vanaf 13 K en neg hypotheekrente.
    Verder daalt goud sterk. Waar leidt dit allemaal heen ??
    Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @MARCJA:

      Het is een gemengd beeld, wat de rentes betreft: de officieele
      rente van de Centrale Bank van Zwitserland is minus 0.75%,
      die van Denemarken minus o.60%, die van de ECB minus 0.50%,
      en die van Japan minus 0.10%. Daarentegen hebben de
      Centrale Banken van Brazilie, Rusland en Turkije hun rente
      verhoogd naar resp.: 4.25%, 5.50% en 19% (!).

      De Goudprijs kreeg inderdaad een gevoelige klap, omdat
      de Federal Reserve de teugels aantrekt. Maar het kan
      ook een tijdelijke consolidatie zijn in een opgaande trend,
      want de Goudprijs was achtergebleven in de 'everything
      bubble' en leek eindelijk aan de beurt te zijn.

      Maar de neergaande trend in grondstoffenprijzen sinds 2008
      lijkt te zijn bevestigd. Er komt GEEN nieuwe grondstoffen-
      cyclus:

      (Quintanella):

      Week-to-date:

      * GOLD: down -5.58%, worst week since Mar 2020

      * COPPER: down -7.92%, worst week since Mar 2020

      * CORN: down -7.5%, worst week in a month

      * SOYBEANS: down -12%, worst week since Jun 2014

      * LUMBER: down -11%, 4th weekly loss (minus 40% sinds
      hoogtepunt!).

      In dit klimaat kampt Goud met tegenwind, terwijl de
      Dollar weer stijgt. Het bewijst weer eens, dat men
      moet oppassen voor de algemene mening, want dat
      duidt erop, dat men al heeft gekocht en zou willen
      verkopen.

      DS

      Verwijderen
    2. hadewych von mises18 juni 2021 om 08:12

      Heer Schmull, u krijgt het gelijk (weer) aan uw kant! Reflatie mag terug de doos in. Ziet u iets in het scenario waarin we straks een 'deflationary bust' krijgen, gevolgd door de CB's die er met de 'kitchen sink' naar gooien, waardoor er zware inflatie (stagflatie) volgt ... en (stel dat het vertrouwen in CB's en currencies wegholt) ... alsnog (ik durf het woord amper uitspreken) hyperinflatie?

      Verwijderen
    3. hadewych von mises18 juni 2021 om 11:14

      En nog een vraagje: terwijl deflatie (annex sterkere usd) doorweegt op grondstoffen, edelmetalen, ... waarom dan niet op de aandelenmarkten? Moeten die onderhand niet méé naar beneden?

      Verwijderen
    4. @HADEWYCH VON MISES:

      Men is tijdens een Pandemie uiterst voorzichtig. Slechts
      25% van alle 'stimulering' werd uitgegeven en de rest
      werd gespaard of aangewend voor schuldvermindering. Dat
      verlaagde de omloopsnelheid van het geld (Velocity) en
      is DEFLATOIR. Dus degenen, die zich blind staren op de
      stijging van de geldhoeveelheid, zien maar de helft van
      wat er aan de hand is.

      Dus de Centrale Bank kan wel water brengen naar het paard
      maar kan die NIET dwingen om te drinken.

      Een deflatoire bust lijkt onwaarschijnlijk, als de rente
      pas over 1 of 2 jaar stijgt. Maar natuurlijk kunnen
      de aandelenmarkten opeens flink terug, als de ballon
      lucht verliest. Dat is ook DEFLATOIR. En wat te denken
      van het verlies van Bitcoin van liefst $ 1000 miljard?
      Dat was nog eens DEFLATOIR! Nee, een Centrale Bank
      kan daar niet tegenop boksen, want CB's veroorzaken
      geen inflatie. De burgers doen dat, zodra geld een
      'hete aardappel' zou worden. Maar 'echt gelddrukken'
      is nog verboden. Daarvoor moet de wet worden
      veranderd. Dus hyperinflatie heeft alleen kans in
      uitzonderlijke omstandigheden, vooral na een oorlog:

      https://www.investopedia.com/articles/personal-finance/122915/worst-hyperinflations-history.asp

      DS

      Verwijderen
    5. Koers Bitcoin 1 juli 2016: € 632,79.
      Koers Bitcoin 18 juni 2021: € 29.908,18
      Met alle respect, is dit geen inflatie?
      Wat u er ook van vindt; het geld moet toch ergens heen?

      Vriendelijke groet,
      Adriaan

      Verwijderen
    6. @ADRIAAN:

      BITCOIN is in de laatste 3 maanden met 50% gedaald. Meer dan
      $ 1000 miljard is in rook opgegaan. Dat lijkt op deflatie.
      Natuurlijk is het flink omhoog vergeleken met 5 jaar geleden,
      maar de prijs wordt bepaald door 2% van de Bitcoin-wallets,
      die bijna alle Bitcoins bezitten, niet door vraag en aanbod.
      Die 2% kopen/verkopen aan elkaar ('self-dealing'). Dit is
      in elke andere markt verboden. Cryptos, in het algemeen,
      zijn voor gokkers en criminelen, die uiteindelijk al hun
      geld zullen verliezen. De Titan Token stortte vorige week
      in van $ 64.00 naar bijna Nul in 1 dag!

      Waar moet al dat geld heen? In de afgelopen 13 jaar, is
      de balans van de Federal Reserve met 900% gestegen, door
      'gelddrukken' uit de dunne lucht (QE). Maar waar is de
      echte consumentenprijsinflatie? Slechts 2% tot 4%? Natuurlijk
      zijn de prijzen van activa, zoals aandelen en huizen,
      gestegen, maar dat is geen echte inflatie, dat zijn
      'bubbels', die altijd barsten. Dus 'al het geld' is
      aangewend voor speculatie (Bitcoin), hogere besparingen
      en schuldvermindering. Plus de Velocity (omloopsnelheid
      van het geld) is helemaal ingestort, want de gemiddelde
      burger is heel voorzichtig. Zonder een stijging in
      Velocity, komt er geen echte inflatie. De kerninflatie
      ('Core') is de laatste paar maanden verdubbeld naar 3.8%,
      maar daarom gaf de FED vorige week aan, dat de rente
      eerder wordt verhoogd dan verwacht. Nou, dan wordt er
      straks nog meer gespaard en dat is deflatoir.

      https://tradingeconomics.com/united-states/core-inflation-rate

      DS

      Verwijderen
    7. Dag meneer Schmull, Misschien heeft u gelijk over de Bitcoin-markt, maar de markt van staatsleningen wordt wel zeker ook gemanipuleerd. Waarom toch zo’n vertrouwen in overheden en hun centrale banken? De V.S. confisqueerden vorige eeuw het particuliere goud. Of wat te denken (later in de tijd) van het loslaten van de goudstandaard! Het groeiende wantrouwen ten aanzien van de overheid (centrale banken reken ik daar ook onder) veroorzaakt door diezelfde overheid drijft een deel van het kapitaal naar Bitcoin. Mocht de rente nog verder zakken dan is het toch niet onlogisch dat deze markt waarschijnlijk nog meer ‘gesteund’ wordt.

      Vriendelijke groet,

      Adriaan

      Verwijderen
    8. @ADRIAAN:

      In de laatste 6 weken is DOGECOIN met 78% gedaald. Wat jammer
      voor degenen, die naar Elon Musk hebben geluisterd. Maar het
      was toch zo 'leuk'! Pas op voor gebakken lucht!

      Staatsleningen van kredietwaardige landen zijn nu eenmaal
      het veiligst. Die markt gaat nooit dicht, want de staat
      moet zichzelf altijd kunnen financieren. Nee, echt
      'gelddrukken' is nog verboden. Als dat zou gebeuren,
      dan komt er hyperinflatie en revolutie.

      Goud was in vele landen, gedurende bepaalde perioden,
      illegaal. Goudbezit onder Hitler en Stalin had de
      doodstraf tot gevolg. Maar elke overheid kan nu eenmaal,
      eventueel met behulp van het Parlement, maatregelen
      aankondigen, die het bezit van de burger in beslag
      neemt. Ook Bitcoin. Als de burger verzuimd heeft om
      dat te vermelden op de belastingaangifte, heeft dat
      ernstige gevolgen. There is no place to hide, ook
      niet in Bitcoin!

      DS

      Verwijderen
    9. Dag heer Schmull, dank voor uw antwoord. Het gaat mij geenzins om het 'vermogen' buiten het zicht van de belastingdienst te houden met BTC. Mijn punt is dat argumenten voor het wantrouwen in BTC net zo goed van toepassing zijn voor het reguliere geld. Als overheden keer op keer laten zien dat zij de schulden maar laten oplopen (ook relatief en in de Eurozone wordt Target2 niets eens meegenomen) en er geen enkele begrotingsdiscipline is dan lijkt mij het wantrouwen in staatsleningen ook gerechtvaardigd.
      Welke premier of president gaat straks impopulaire belastingen verhogingen aankondigen? Wie durft het aan om de balans van de centrale bank te verkleinen??? Misschien is het reguliere geld al een hete aardappel aan het worden? I wonder.

      Vriendelijke groet,

      Adriaan

      Verwijderen
    10. @ADRIAAN:

      Uw zorgen zijn niet onterecht, maar de realiteit is anders.
      Het reguliere geld van een Centrale Bank, die is aangesloten
      bij de Bank of International Settlements (BIS) te Basel,
      wordt niet 'gedrukt', omdat dat wettelijk is verboden.
      De CB verhoogt de liquiditeit via een ruil van activa
      ('asset swap'), die de totale geldhoeveelheid niet
      verhoogt. De stijging in M2 is slechts een deel van het
      plaatje, want dat wordt weer teniet gedaan door de
      instorting van de Velocity (omloopsnelheid van het
      geld), omdat men grotendeels spaart en schuld aflost.
      Dat laatste zou niet gebeuren, als geld een 'hete
      aardappel' zou zijn, zoals in Venezuela, waar wel
      geld wordt 'gedrukt uit de dunne lucht' ('People's
      QE' van de Maduro-kliek) en waar de inflatie 2500%
      per jaar is. Die Bolivar wordt nergens geaccepteerd
      en ruilhandel is het gevolg.

      De Staat kan belasting heffen, een bedrijf kan dat niet,
      waardoor staatsleningen van soliede landen het veiligst
      zijn. Die markt is altijd open, want de financiering
      van de Staat is prioriteit nummer 1.

      De geschiedenis leert, dat er na een schok van bijzondere
      uitgaven, zoals die als gevolg van een Pandemie, wel
      degelijk een periode volgt van soberheid, discipline
      en belastingverhogingen. Vooral degenen, die geprofiteerd
      hebben van activa-inflatie, zoals huizenprijsstijgingen,
      zullen straks de rekening krijgen gepresenteerd. Als men
      een Lockdown erdoor kan drukken dan kan men zeker op zo'n
      belastingverhoging rekenen, want de meeste burgers
      huren en hebben de boot gemist. 50% van de burgers
      verdienen zo weinig, dat zij bijna geen belasting
      betalen, behalve BTW.

      Maar hyperinflatie gebeurt in bijzondere tijden,
      vooral na een oorlog of als een Unie opbreekt,
      zoals Joegoslavie (en de Eurozone: het is een
      kwestie van wanneer, niet of):

      https://www.investopedia.com/articles/personal-finance/122915/worst-hyperinflations-history.asp

      Daarom verwacht ik, dat de USD en US Treasuries
      op den duur het allerveiligst zullen zijn en (weer) de
      ultieme veilige havens zullen blijken te zijn, als
      er financieele chaos dreigt. Cryptos worden op
      een gegeven moment juist een 'hete aardappel', die
      men niet meer kan verhandelen. Ondertussen hebben
      de Crypto-exchanges zoveel krediet gegeven aan hun
      spelers, dat zij hun hele leven krom zullen moetn
      liggen om hun schulden af te betalen. Hetzelfde
      gebeurde bij de kettingbrieven-manie van vroeger.

      DS

      Verwijderen
    11. Dag meneer Schmull, Dank voor uw uitgebreide en helder antwoord. Toch blijf ik me afvragen of de centrale banken en de politiek niet te veel verweven zijn om harde beslissingen te nemen. Het is steeds weer pappen en nat houden wat zij laten zien. We moeten afwachten wat de toekomst ons brengt. Geduld blijkt een erg lastigste deugd te zijn. Uiteindelijk hoop ik dat u het gelijk aan uw zijde krijgt, maar het is u duidelijk, helemaal gerust ben ik daar niet op. Nogmaals dank voor uw heldere uiteenzetting. Ik wens u een mooi weekend.

      Vriendelijk groet,

      Adriaan

      Verwijderen

  25. Wat een leugens van onze Hugo:

    https://twitter.com/jaapjandevries/status/1406309842906718211?s=20

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  26. De goudmijnaandelen hebben de laatste week nogal wat klappen gekregen.
    Is dit een moment om in te stappen of verwacht u nog veel lagere koersen?

    mvg//Harold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @HAROLD:

      De Goudprijs heeft het hard te verduren, omdat de inflatie-
      verwachtingen onlangs zijn ingestort:

      https://fred.stlouisfed.org/series/T5YIFR

      Eventuele hogere rente, ookal is dat pas over enkele
      jaren, is funest voor de edele metalen. De vraag is of
      de 'everything bubble' al voorbij is. Zo niet, dan
      zou Goud nog even een ritje omhoog kunnen krijgen,
      want het was achtergebleven. Het is nu of nooit.

      Helaas heeft de Goudprijs, in de afgelopen 12 maanden,
      3 lagere toppen achter de rug. Dat is technisch gezien
      niet eenvoudig om te draaien. Tegelijkertijd lijkt
      de Dollar toe aan een rit omhoog. Goud en Dollar hebben
      vaak een tegenovergestelde beweging. Bovendien moet
      de FED de 'pijnlijke' beslissingen nu nemen, want in
      2022 zijn de Midterms en in 2024 de volgende Presidents-
      verkiezingen. Dus de onzekerheid neemt toe. Cash &
      Treasuries zijn King. Goud is nu meer dan ooit een
      verzekering, geen belegging.

      DS

      Verwijderen
    2. https://twitter.com/stebottaioli/status/1406870812032913415

      FWIW..

      Verwijderen
  27. https://www.zerohedge.com/markets/rabo-last-weeks-volatility-sign-fed-tightening-could-be-over-it-even-began
    Ik acht de wereld dermate onstabiel aan het worden dat m.i. goud onmisbaar is.
    Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @MARCJA:

      Mee eens. Fysiek Goud is een essentieel onderdeel van een
      portefeuille, ongeacht de prijs. Dat vinden de Centrale
      Banken ook.

      DS

      Verwijderen
  28. Asjemenou! Er is geen klimaatcrisis

    https://twitter.com/2_bloempje/status/1406919058600173568?s=20

    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Schokkend! Dit kan een kantelpunt zijn in de corona maatregelingen:

    ”Hier is sprake van een Ambtsmisdrijf” zegt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren...

    https://www.youtube.com/watch?v=9QDfSI2DWkU

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  30. https://goingdirect.solari.com/the-going-direct-reset/

    DS, wat vindt u van deze analyse?

    Mvg, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @KEES:

      Bedankt! Veel informatie, maar wel eenzijdig en bevooroordeeld.
      Het huidige financieele bestel heeft zich nu eenmaal zo
      ontwikkeld gedurende honderden jaren, maar niemand
      weet er precies het fijne van. Zodra men denkt het begrepen te hebben, komt men tot de ontdekking, dat het toch weer
      anders is dan men dacht. Dat komt, omdat alles voortdurend
      verandert en omdat de mens, vooral die in de financieele
      sector, zeer vindingrijk is.

      Mijn conclusie is, dat de westerse wereld niet zonder
      het prive-banksysteem, met het vermogen om kredieten te
      verstrekken, kan. Dus de CBDC's zullen wel een rol
      spelen, maar niet het bank/kredietsysteem kunnen
      vervangen. In China echter, is alle prive-bezit
      schijn en toch onderdeel van de Staat, en is iedereen
      al een slaaf. Als alles van de Staat zou zijn, zoals
      in China, dan is doorzichtigheid pas echt ver te zoeken.

      Laat ik ook met uiterste stelligheid stellen, dat de
      burgers uiteindelijk beslissen, welke valuta's worden
      geaccepteerd als reserve- en wereldvaluta: de vooruit-
      zichten voor de Amerikaanse Dollar blijven daarom
      uitstekend, vooral als de enige concurrent, de Euro,
      weer zou wankelen. De USD is nog steeds 80% plus van
      alle wereldtransacties, omdat het een onaantastbare
      monopolie-positie houdt. Bovendien worden US Treasuries
      juist steeds belangrijker als onderpand van het
      kredietsysteem, ONGEACHT de verkopen van (enkele)
      buitenlanders. Vroeger speelden buitenlanders een
      veel kleinere rol. Amerikanen zelf (maar ook Japanners
      en zelfs Chinezen) vergroten hun rol bij de US Treasury-
      markt. US Treasuries financieren NIET de Amerikaanse
      begroting, maar dat is een ander verhaal.

      Men kan de uitspraken over de USD van bureaucraten,
      zoals Carney, gerust naast zich neerleggen, net zoals
      alle fantasieen over SDR's van het IMF van de laatste
      decennia, want de burger bepaalt, wat geld is, niet
      een bureaucraat. Hoe komt het toch, dat Bitcoin, na
      10 jaar, nog steeds niet een echt betaalmiddel is
      geworden? Juist, wie vertrouwt nou iets, waar niets
      achter staat? (In Zuid-Afrika zijn 2 broers er net
      met $ 2.6 miljard aan Cryptos vandoor!)

      DS

      Verwijderen
  31. U heeft geretweet : Charlie Bilello de Global inflation Rates
    Deze zijn ,met uitzonderingen, best hoog. US 5% !
    Kunt u een toelichting op deze tweet geven en ook uw visie waarom dan goud niet uit z'n dak gaat.

    mvg//Harold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @HAROLD:

      Die stijging van consumentenprijsinflatie was volledig
      verwacht. De Pandemie had tijdelijke problemen tot gevolg
      in de bevoorradingsketen. Maar de Velocity, de omloop-
      snelheid van het geld, is dramatisch ingestort, omdat
      men spaart en schuld aflost. Geld is nog meer een
      'koude aardappel' geworden, omdat men de hand op de knip
      houdt in onzekere tijden. Dat inflatiecijfer zal in
      2022 aanzienlijk lager zijn. Verder blijkt nu, dat
      de FED al 3 maanden de teugels aantrekt en de rente
      heeft verhoogd in de geldmarkt. Daarom is de USD gedraaid
      en heeft Goud het moeilijk. Bovendien zijn de
      inflatoire verwachtingen gedaald (5yr 5 yr breakeven).

      DS

      Verwijderen
  32. De goudbugs roepen dat Basel 3 de goudprijs gaat laten stijgen vanaf 1 juli of nu reeds omdat papieren goud bijna volledig gedekt moet worden met cash. Zou het kunnen dat de grootbanken dus hun papieren goud gewoon verkopen?
    Mvrg Paul

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @PAUL:

      Onder luid protest van de LBMA en de World Gold Council,
      zullen de nieuwe regels over unallocated Gold dus op
      28 Juni hun beslag krijgen. Maar deze verandering was
      allang verwacht. Dus men verwacht, dat de markt
      geleidelijk gaat veranderen. De meeste unallocated Gold
      wordt in Londen verhandeld, waar de regels van de
      European Banking Authority (nog) niet gelden. Bovendien
      zijn die regels te omzeilen door te handelen via
      brokers of banken, buiten het toezicht van de EBA.


      https://goldseek.com/article/basel-3s-gold-rules-start-monday-it-probably-wont-be-day-deliverance

      DS

      Verwijderen
  33. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. https://www.ramonwernsen.nl/nieuws/einde-700-jaar-dalende-reele-rente-nog-niet-in-zicht/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @NATASJA:

      Bedankt! Prachtige studie. Helemaal mee eens. De rol van
      Centrale Banken betreffende de rentestand wordt overschat.
      Er zijn structurele krachten aan het werk, al honderden
      jaren lang. Dit is trouwens ook het geval met grondstoffen-
      prijzen, die reeel ook al honderden jaren dalen. Dat alles
      heeft o.a. te maken met overschot, overproductie en de
      vindingrijkheid van de mens. Daarom krijgen de klaagzangen
      van de huidige Jeremia's over de 'ondergang van de wereld'
      weer niet gelijk!

      DS

      Verwijderen
  35. The truth comes out. Listen:

    https://twitter.com/Thirdtimeluck15/status/1409456020905246723?s=20

    Paul W.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nieuws van SEPTEMBER 3, 2020, Paul

      https://baptistnews.com/article/macarthur-asserts-there-is-no-pandemic/#.YNt8-egvPrc

      Verwijderen
  36. Wat vindt u hiervan meneer Schmull?

    https://twitter.com/Crescen21993055/status/1409878905796841475?s=20

    Bert

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @BERT:

      Boris Johnson verspreekt zich wel vaker. Maar een test
      is onderhevig aan veranderingen. Neem maar eens 3 tests
      op 1 dag: dezelfde uitslag is onwaarschijnlijk.

      De Amerikaanse FDA: https://www.fda.gov/medical-devices/safety-communications/antibody-testing-not-currently-recommended-assess-immunity-after-covid-19-vaccination-fda-safety

      DS

      Verwijderen
  37. Build Back Better: WEF: You Will Own Nothing But Be Happy"

    Spain's Proposed 'National Security Law' Would Allow Seizure Of Citizens' Property During Health "Crisis"

    https://www.zerohedge.com/political/proposed-spanish-national-security-law-would-allow-seizure-citizens-property-during

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Google financially tied to the Oxford AstraZeneca 'vaccine'.

    I wonder why Google owned Youtube deletes content talking about the dangers. Hmm

    https://www.bitchute.com/video/xZ5B7bwNNmrZ/

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  39. 1984 is en wordt nu gerealiseerd. Laatste nieuws: Robert Malone, de uitvinder van de mRNA, die zich kritisch geuit heeft over de toepassing in de bekende vaccins, die z.i. ethisch niet verantwoord zijn, grote risico's met zich meebrengen enz. is verdwenen. Zelfs het artikel over hem op Wikipedia is weg. Er is inventieve bezinning en organisatie nodig om in het 1984 tijdperk te overleven zonder geplunderd te worden. Wat raadt Schmull aan voor het in veiligheid brengen van wat ons nu nog niet is afgepakt? Noord Amerika en Europa grotendeels zijn niet veilig meer. Antwoord voorzichtig, anders verdwijnt de blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @CORNELIS VAN DEN BERG:

      Gelukkig is Dr. Malone weer terug op LINKEDIN:

      https://www.linkedin.com/in/rwmalonemd/

      Hij was nooit verwijderd van Twitter:

      https://twitter.com/RWMaloneMD

      This evening, I received a very kind and personal note from a senior executive of LinkedIn. Given what has transpired, I asked and received his permission to post an anonymized version. This is attached below as a screen shot. I am truly grateful for his kind gesture.

      Gelukkig is hij ook nog steeds op YouTube bij de DarkHorse
      Podcasts (let vooral op de gevaarlijke Spike Protein):

      https://www.youtube.com/watch?v=Du2wm5nhTXY

      WIKIPEDIA probeert de geschiedenis van mRNA te herschrijven,
      maar Dr. Malone staat nog wel bij de References:

      https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_vaccine

      Dr. Robert Malone's Name has Been Scrubbed from the RNA .

      Censuur is overal aan de orde van de dag! Alle gegevens
      van de mogelijke bijwerkingen van de zogenaamde 'vaccins',
      die slechts voorlopig zijn goedgekeurd, worden
      gemanipuleerd. De reden is: in een oorlog, dus ook in
      een Pandemie, heiligt het doel de middelen.

      Het effect van de 'vaccins' op lange termijn valt nog
      te bezien: in enkele jaren blijkt misschien, dat
      het leven opeens wordt verkort, zodra de Spike Protein
      losraakt van de cellen. In ieder geval, zijn er nu al,
      sinds minder dan een jaar, meer Adverse Events dan
      alle 'echte' vaccins in de laatste 70 jaar bijelkaar.

      Nee, nergens kan men zich meer verschuilen. Wat hier
      gebeurt, is pas het begin van een mogelijke ramp voor
      de mensheid. Tja, dan had men maar niet moeten
      experimenteren met allerlei diersoorten voor biowapens
      in 400 verschillende laboratoria over de gehele wereld.

      Shame!

      DS

      Verwijderen
    2. "In ieder geval, zijn er nu al,
      sinds minder dan een jaar, meer Adverse Events dan
      alle 'echte' vaccins in de laatste 70 jaar bij elkaar ".
      Geachte heer Schmull, waar kunnen we dit terugvinden (via google geen resultaat gevonden) ?

      Verwijderen
    3. @ANONIEM:

      Wordt o.a. genoemd in deze Podcast: alle adverse events
      worden 'op de koop toe' genomen, omdat het een Pandemie is.
      Blindheid, hartproblemen, sterfgevallen. Niet eenvoudig
      om dat alles te wijten aan het vaccin. Je moet dus
      gewoon geen pech hebben!

      https://www.youtube.com/watch?v=Du2wm5nhTXY

      https://blogs.bmj.com/bmj/2021/03/19/covid-19-vaccine-adverse-events-balancing-monitoring-with-confidence-in-vaccines/

      Verder is er een hele reeks van Side Effects op korte
      en misschien ook op lange termijn, veel meer dan de
      gewone griep-injectie. De Adverse Events, die bekend
      zijn, zijn slechts een fractie van het werkelijke aantal.
      Men moet 25 bladzijden invullen! Dat is een brug te ver
      voor de meesten.

      https://freewestmedia.com/2021/06/27/surgeon-who-operated-on-young-italian-vaccine-victim-you-have-never-seen-anything-like-this/

      U.K.:

      https://coronavirus-yellowcard.mhra.gov.uk/

      DS

      Verwijderen
  40. Ik vind beide voorgaande reacties behoorlijk hysterisch. En ben dankbaar dat het vaccin er is en dat mijn familie en ik gevaccineerd zijn. Risico 's zijn nooit uit te sluiten, ook bij deze vaccins niet, maar aan bangmakerij heb ik een broertje dood. Ik ben het ermee eens dat biowapens een waanzinnige bedreiging vormen. 1984 is nu realiteit in China en Baudet staat te springen om het ook in NL te implementeren, gelukkig zingt bij nu een toontje minder. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mensen laten zich vaccineren door de opgedrongen angst en wanneer eenmaal gevaccineerd ,dan wilt men niet meer weten wat critici ervan vinden.Ze worden wegkijkers. Er zijn momenteel meer schadelijke bijwerkingen door de covidgentherapieen dan door alle andere vaccins in de afgelopen 70 jaar bijelkaar
      Kijk eens op internet en volg niet de media die door "Wij van WC-eend" gekontroleerd worden.
      Om vriendelijk te blijven : Hugo de Jonge had het deze week over +- 30.000 doden door Covid /cijfers CBS.
      Wat blijkt , het zijn er tot nu toe 17.565 vanaf begin maart 2020. Cijfers RIVM t/m 5 juli 21.Kortom 2 x een zware griep waarbij nu handig doorgeteld wordt. jaarlijks sterven 20.000 door roken, 45.000 aan kanker etc Dus een ongezonde leefstijl mag en mensen die gezond zijn en daar hard aan werken moeten gevaccineerd worden zodat de te dikke en/of rokende en/of alcoholische bourgondier zijn gang verder kan gaan. Wat een egoisme!
      Of kijk eens op de site van het Artsen Covid Collectief waar 1500 arten en medisch specialisten bij aangesloten zijn.
      Wordt wakker en stop kritiek op Baudet en mensen die kritisch zijn en hun nek durven uitsteken.

      mvg//Harold

      Verwijderen
    2. Totaal mee eens Harold, en het zijn geen echte vaccins, het is GEN therapie, we moeten hopen dat Corona niet meer terugkomt (na vaccinatie met deze huidige cocktail Moderna, Janssen enz). Bij een nieuwe mutatie heeft het gevaccineerde immuun systeem een mogelijk probleem om te schakelen naar die nieuwe vorm, dan ben je fors de bok, GEN therapie is geen oplossing voor gezonde mensen!!!

      Verwijderen
    3. @HAROLD:

      Dit zijn enkele verklaringen van mensen, die de
      massa-vaccinatie steunden, maar nu de pech hebben
      om de mogelijke gevolgen daarvan te ondergaan:

      Schokkend.


      https://www.youtube.com/watch?v=zp_zNSEW1wc

      DS

      Verwijderen
    4. Inderdaad heel schokkend en zo zijn er talrijke erngstige bijwerkingen, zelfs met dodelijke afloop!
      Tot nu zijn er bijna 500.000 gevallen in Nederland gemeld,waarbij de ernstige neurologische,cardiologische en dodelijke bijwerkingen uit het overzicht weggelaten zijn..Cijfers Lareb


      Ik hou mijn hart vast wat er gaat gebeuren bij de 3e prik.

      mvg//Harold

      Verwijderen
  41. De vraag is of het virus wel zo dodelijk is de media doen geloven:

    https://twitter.com/annstrikje/status/1412015187029282828?s=20

    Gisteren is Corona vastgelegd als ziekte in de Klasse A
    Gelijk als Ebola Mers Pokken Sars

    Een kijk eens wat ze met die macht allemaal kunnen doen:


    https://twitter.com/BrautigamRoland/status/1412735993992695810?s=20

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  42. https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/07/een-groot-theater-zelfs-het-rechts-populisme-a4050120
    Die arme Baudet zegt dat hij nu helemaal alleen staat, boehoe, dikke tranen. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We zullen snel gaan meemaken dat niet Baudet de schurk is, NEE onze grootste nachtmerrie zal de nieuwe regering Rutte-Kaag- Klaver worden, zij zullen ons uitleveren aan de nieuw te ontwikkelen Verenigde staten van groen Europa... We zullen leeggezogen worden door verzonnen milieu belastingen...

      Verwijderen
  43. Marcja, U mag Baudet haten, maar zie alstublieft de economische schade die dit virus met een mortaliteit van 0,23% heeft.
    Laat staan alle uitgestelde operaties in het ziekenhuis.

    “Hier is sprake van Mind Control!” zegt Hartchirurg, Prof. Dr. Jan Grandjean...

    https://www.youtube.com/watch?v=0ZNP8o48uNo

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Beste Rob,
    De man overtuigt mij niet. Misschien heeft hij de exponentiele wiskundesommen overgeslagen. Hij voelt zich duidelijk ondergewaardeerd en reageert vanuit zijn buik. Wel vind ik dat zijn opvatting over vaccinatie van jongeren terecht is. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Marcja,jouw/een mening over Baudet is totaal niet relevant.
      Beperk je aub tot de financiële kant,zoals Rob.

      Verwijderen
  45. Beste Marcja,

    Ik respecteer uw mening.

    Officiële grafiek toont epidemie is afgelopen al in mei vorig jaar

    https://www.youtube.com/watch?v=sOlqEtA8nes

    BeantwoordenVerwijderen

  46. ID&T oprichters naar de rechter. “De maat is vol” zeggen Duncan en Lisca Stutterheim…

    https://www.youtube.com/watch?v=JnYHFiBKfLs&t=314s

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Vanaf 4uur 30min 29 sec.
    Schokkend, Reiner Füllmich, zitting nr.60

    https://www.youtube.com/watch?v=Jtc-_0tkeog&t=16455s

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  48. https://www.duurzaamnieuws.nl/gelekt-klimaatrapport-ipcc-slaat-groot-alarm-over-onomkeerbare-klimaatverandering/
    Beste DS, aangenomen dat het IPCC gelijk krijgt, in welke richting zou ik nu het beste kunnen investeren ? Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wellicht is Virgin Galactic iets voor je? Is ook nog eens goedkoper geworden

      Verwijderen
    2. @MARCJA:

      Dit is een gevoelig onderwerp. Duurzaamnieuws en IPCC komen
      zeer bevooroordeeld over. Vele wetenschappers lopen allang
      achter dit karretje aan, want ze hengelen naar belasting-
      geld. Schandelijke bangmakerij. Ondertussen stoort een
      land, zoals China, zich helemaal niet aan de OC2-uitstoot.
      Er worden 500 kolencentrales gebouwd. Klimaatverandering
      heeft altijd plaatsgevonden, maar wordt tegenwoordig
      gebruikt om iedereen tegen elkaar op te hitsen. Alsof
      de mensheid daaraan schuldig is en daarvoor ook moet
      boeten. Een ellendig fenomeen van een 1984-mentaliteit.

      http://ossfoundation.us/projects/environment/global-warming/myths/31000-scientists-say-no-convincing-evidence

      In werkelijkheid, zijn windmolens verantwoordelijk voor
      de dood van miljoenen vogels en een belediging van ons
      natuurschoon; de opwarming van de aarde is uiterst
      bescheiden geweest, maar heeft wel geleid tot veel minder
      orkanen en droogte-perioden, vergeleken met vroeger; er is
      nu juist sprake van meer voedselproductie en meer regen,
      dus men behoeft echt niet te verhuizen, vanwege klimaat-
      verandering; de bewering, dat de zeespiegel stijgt en dat
      de ijsbergen smelten, is gewoon onjuist. De ijskappen
      zijn nog van dezelfde omvang als 35 jaar geleden (NASA);
      nee, strengere winters worden niet veroorzaakt door
      opwarming van de aarde; er zijn nu juist meer bossen en
      planten dan 100 jaar geleden.

      Mijn beleggingsvoorkeur op lange termijn blijft Noord-
      Amerika, omdat het geheel zelfvoorzienend is en niet
      afhankelijk is van de rest van de wereld.

      DS

      Verwijderen
    3. http://ossfoundation.us/projects/environment/global-warming/myths/31000-scientists-say-no-convincing-evidence

      Dat betreft een fake-petitie die door iedereen kon worden getekend. Bovendien selectief gestoeld op inmiddels achterhaalde en onjuiste onderzoeksgegevens van vóór 2010.
      U leeft te veel in het verleden heer Schmull, als u bij dit soort belegen onzin uw 'bewijs' wil blijven halen.
      Datzelfde geldt voor uw aanhalen van NASA om het smelten van de ijskappen te ontkennen. Er is maar één plek op aarde waar dat smelten niet gebeurt, en dat is op Oost-Antarctica. Maar de voorlopige aangroei daar ligt aan verhoogde sneeuwval juist door HOGERE temperaturen volgens NASA. Zie verder bijv. eens deze recente 6-jarige NASA studie voor de smeltrampen die overal elders in de wereld gebeuren:
      https://advances.sciencemag.org/content/7/1/eaba7282.full

      Verwijderen
  49. Vergeet niet dat een windmolen voor enorme sterfte onder insecten zorgt, ze slaan een pond insecten uit de lucht, draaien op subsidie ( aanschaf, plaatsing en onderhoud zijn duurder dan de opbrengst aan energie) Deze nep groene onzin brengt heel ons Ecco systeem op hol, de schade is enorm en is zeker niet milieu vriendelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  50. 10 jaar geleden reisde ik door Azie en ontmoette in Vietnam een jongeman. Net aangekomen voor vakantie uit diep Siberie. Zijn hoofd "zat niet vol" van het mooie Vietnam of zijn fraaie vriendin. Maar vd situatie in zijn dorp. Het eerste wat hij tegen me zei was of ik wel wist dat het daar normaal nu min 20 was en nu plus 10 grC. Sindsdien hou ik contact en al die mensen daar zijn volkomen overtuigd van vergaande klimaatverandering. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is de kracht van de zon, zonnewinden bepalen het weer, deze cycli zijn meestal 10 jarig en daarna zal ook jou genoemde gebied heus wel weer koud worden!!!

      Verwijderen
    2. Djennis, ik bewonder je om je dromen, maar ik sta liever met de poten op de grond. Marcja

      Verwijderen
  51. Inflatie blijft...https://www.youtube.com/watch?v=jfMSZH-NBLk

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Het gaat nu snel achteruit.... https://www.youtube.com/watch?v=LnkeI--na5g

    BeantwoordenVerwijderen
  53. BlackRock CEO Fink does not see inflation as transitory.

    https://www.reuters.com/article/us-blackrock-results-ceo-idUSKBN2EK1LI

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Dogs v humans :-)

    https://twitter.com/vinceturner100/status/1416361304781168647?s=20

    Paul

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Beste DS,

    Het lijkt alsof ze ons eerst door hyperinflatie en dan deflatie gaan verpletteren. Als niemand geld meer over heeft dan kopen ze alles voor een dubbeltje. "Maar we zullen wel gelukkig zijn". Is het verstandig om nu snel ons eerste huis te kopen met onze spaargeld voordat die kans voorgoed voorbij gaat? Lijkt het een beetje zo te gaan, wat denkt u?

    Mvg, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @KEES:

      Nee, hyperinflatie is onmogelijk, zolang 'gelddrukken' nog
      onwettig is. De volksvertegenwoordiging moet zoiets dan
      goedkeuren. Echt gelddrukken zou plaatsvinden, als de
      Centrale Bank het schuldpapier van de Staat rechtsstreeks
      opkoopt, zonder tussenschakel. Maar hyperinflatie volgt
      vaak in enkele exotische landen of na een oorlog. Hyper-
      inflatie is politieke zelfmoord: einde van de zittende
      elite (hogere voedselprijzen = opstand).

      Er komt juist eerst DEFLATIE. Huizenprijzen zijn 50%
      overgewaardeerd. Elke bubbel barst: het maakt niet uit
      waarom of wanneer. Op een gegeven moment wordt u wakker
      en ziet u de volgende Crash, zoals in 1929, 2000, 2008
      en 2020. Dan pas kopen!

      Maar als u prettig woont in een eigen huis op eigen grond
      (geen erfpacht!), dan moet u de lange termijn in het oog
      houden. Zorg er echter voor, dat u niet in een woonwijk
      woont in de uiterwaarden!

      https://eenvandaag.avrotros.nl/item/een-woonwijk-tussen-dijk-en-rivier-dan-kun-je-net-zo-goed-op-ijs-bouwen/

      DS

      Verwijderen
  56. Bedankt DS,
    Uw visie blijft onveranderd, ik hoop dat ooit gelijk gaat krijgen.
    Voor ons is het steeds moeilijk dit in te zien, bijna alles wordt steeds duurder, verpakking in de supermarkten steeds kleiner enz.
    Mvg kees

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Wat me het meest zorgen baart is de eerste punt van the WEF.... Black Rock is al bezig om alles op te kopen. Hen plan verloopt tot nu toe perfect lijkt het. Verwacht u ergens een kink in de kabel?
    Vg, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @KEES:

      Laat u niet verleiden door complotdenkers. Waste of time!
      Het WEF heeft geen enkele macht en Schwab is een (rijk)
      warhoofd. Blackrock bestaat uit beleggingen van
      vele instituten en particulieren en is niets anders
      dan een grote Robeco. Niemand, hoe groot ook, kan de
      wereld naar zijn hand zetten. In de volgende grote
      crisis, valt iedereen weer terug op de aarde.
      Ik kijk er naar uit!

      DS

      Verwijderen
  58. Sinds 2008 wordt hier al deflatie voorspeld en ik geloof het dus niet meer. Zaken als corona en de klimaatmaatregelen zullen vele prijzen verhogen van bv voedsel en verwarming. Wat huisprijzen betreft, zeker komt daar een grote correctie bij de vlg fin crisis. Met name NL zal dat stevig merken vanwege de idioot hoge hypotheken. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In een eerdere post:
      Djennis, ik bewonder je om je dromen, maar ik sta liever met de poten op de grond. Marcja

      Blijf dat vooral doen. Voor geloof kun je naar een gebedshuis. De afgelopen 13 jr hebben zekerwel periodes van deflatie gekend.Nee, niet in vermogenstitels. Die zijn enorm geïnflateerd. Wie had dat nou die vreemde capriolen van de CB's als QE kunnen voorspellen?

      Staand in de klei zegt mijn gezonde verstand dat we (blijkbaar) nog iets verder omhoog moeten, voordat de enorme schuldafschrijving - en daarmee de deflatie - komt. Maar inmiddels weten we ook dat met de politiek en de CB's je het nooit weet, helemaal in de tijd waarin we leven. In alle opzichten ongekend in de geschiedenis.

      Blijf vooral op de grond, Marcja. Ook vanaf daar kun je een goede kijk op zaken hebben. :)

      Mvg, DutchCaesar

      Verwijderen
    2. @MARCJA:

      De kans op een wereldrecessie in de komende 6 maanden is
      nu heel groot, ondanks de algemene mening over een
      voortgaande hausse. De US Treasuries, met hun dalende
      rendementen, hebben een betrouwbare waarschuwing gegeven.
      Een recessie gaat vaak gepaard met deflatie. Lumber
      is al terug met 70%, Bitcoin met 50%, zelfs Koper,
      de beste econoom, is flink terug t.o.v. het hoogtepunt
      in Mei en staat nog hetzelfde als 11 jaar geleden.
      Wacht maar tot de teugels overal worden aangehaald:
      China staat op de rem, Opkomende markten verhogen
      hun rente (Turkije: 19% rente!).

      DS

      Verwijderen
    3. Dank voor uw reactie. Ik blijf natuurlijk alert. Recessie is idd waarschijnlijk maar daarna volgt VAAK deflatie, uw formulering. Dus is geen deflatie ook best mogelijk. Marcja

      Verwijderen
  59. Klopt allemaal. We kunnen beter spreken van biflatie. Dat is een betere benoeming.

    Dat is er namelijk al jaren aan de hand.

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Ron Paul dames en heren:

    Why Have Covid Vaccine Deaths, Reported In VAERS, More Than Doubled Over The Last Week, From Under 6,000 To 12,313?

    https://twitter.com/RonPaul/status/1417921123237437454?s=20

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. The Supreme Court Dames en Heren:

      URGENT: Supreme Court Has Canceled Universal Vaccination In the United States

      https://amg-news.com/archives/13856

      Herman

      Verwijderen
    2. Kijk, zo lossen wij het op in Australië:

      Our Prime Minister said that if you die from the vaccine, it’s YOUR fault, because it’s YOUR job to get Informed Consent from your GP, prior to getting vaccinated.
      He also went on to say that Vaccine deaths are simply a part of “Pandemic Prevention”

      https://twitter.com/Thorsome4/status/1418094207214915592?s=20

      Herman

      Verwijderen
  61. https://youtu.be/jzwU_UOwVMI

    Wat denkt u hierover DS?

    Mvg, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @KEES:

      John Williams wordt weer van stal gehaald! (Niet te verwarren
      met 2 anderen, die John Williams heten bij de Federal
      Reserve). Williams roept al 30 jaar lang hyperinflatie.
      Wat een dubieuze staat van dienst!

      In de laatste 30 jaar hebben US Treasuries en andere
      kwaliteitsobligaties het veel beter gedaan dan welke
      andere asset class ook, terwijl de USD steviger
      in het zadel zit dan ooit als veilige haven. In een
      hyperinflatie was dat onmogelijk geweest. Bovendien
      zijn de grondstoffenprijzen, die het meest zouden
      profiteren van hyperinflatie, aanzienlijk lager dan
      10 jaar geleden, terwijl hun neergaande trend van de
      de afgelopen honderden jaren nog volledig in tact is.

      Luister niet naar deze grammofoonplaat!

      DS

      Verwijderen
    2. Maar ondertussen in de echte wereld:
      https://nos.nl/l/2390443

      Verwijderen
  62. Herman,

    The Supreme Court, het blijkt niet waar te zijn helaas. Tenminste er is nergens een bevestiging te vinden.

    Mvg, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kees

      https://darrellhines.net/2021/07/19/breaking-news-the-supreme-court-in-the-us-has-ruled-that-the-covid-pathogen-is-not-a-vaccine-is-unsafe-and-must-be-avoided-at-all-costs-big-pharma-and-anthony-fauci-have-lost-a-lawsuit-filed-by-r/

      Herman

      Verwijderen
  63. DS,
    Sorry dat we het gesprek hier voeren.

    Herman,
    Als dit waar is het ook op een officiële site/media te vinden? Of the site of the supreme court?
    Mvg, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Wat een kolder ben jij aan het verspreiden Herman.
    Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Kees

    https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2021/05/29/fact-check-supreme-court-didnt-cancel-universal-vaccination/7473627002/

    Nog steeds pro Israël, Marcja?

    https://twitter.com/FrDaveNix/status/1418669412798935043?s=20

    Herman

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. https://twitter.com/Leonvangalen99/status/1419063750494232578?s=20

      Prof. Theo Schetters beantwoordt: "moet ik mezelf nu laten vaccineren?"

      https://www.youtube.com/watch?v=h8gM5q_T2uE

      Herman

      Verwijderen
  66. https://www.volkskrant.nl/wetenschap/youtube-hit-de-hoogleraar-die-coronavaccins-fileert-zes-uitspraken-beoordeeld~bce73b37/
    Dus Schetters niet serieus nemen. Verder klopt het verhaal over Israel helemaal niet. Ik stop trouwens met reageren op onzin, zonde vd tijd.
    Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
  67. HORRIFIC FINDINGS IN THE BLOOD OF THE VACCINATED

    https://www.bitchute.com/video/gweUd7phwvEo/

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  68. When the inventor of mRNA “vaccine technology” [not really a vaccine as it doesn’t meet legal or medical definition of one] warn you about getting it, you should listen.


    https://twitter.com/DrEmbrace/status/1419787499673571331?s=20

    BeantwoordenVerwijderen
  69. De FED besluit om het feest nog lang aan de gang te houden, aandelen zijn goedkoop!!!!https://www.youtube.com/watch?v=m2bUuDhn_2I

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Verdere uitholling van de dollar. Alle andere assets gingen omhoog, gisteren.

      Wouter

      Verwijderen
  70. https://theduran.com/explosive-evidence-dr-david-e-martin-the-investigative-corona-committee-germany/

    Ken iemand de staat van dienst van deze dokter?

    Mvg, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Kees:

      DEADLY SHOTS - FORMER PFIZER EMPLOYEE KAREN KINGSTON CONFIRMS POISON IN COVID VACCINES


      https://www.bitchute.com/video/xmyYUk0xCVV1/

      Pfizer and long term effects ..


      Long term effects and efficiency:

      "Purchaser acknowledges...the long-term effects and efficacy of the Vaccine are not currently known and that there may be adverse effects of the Vaccine that are not currently known."

      https://twitter.com/wmiddelkoop/status/1420267772844650500?s=20

      Rob

      Verwijderen
    2. @Kees: Ad Verbrugge in gesprek met lector gezondheidswetenschappen Sam Brokken over diens ontwikkelende visie omtrent de coronamaatregelen en de risico’s van vaccins. “Angst is een slechte raadgever.”

      https://www.youtube.com/watch?v=hl2L2x-9mYQ

      Rob

      Verwijderen
  71. https://www.zerohedge.com/markets/rabo-capitalism-communism-fascism-markets-are-step-closer-new-ism
    An enormous defacto shift in the FED mandate!! Inflatiebeperking is niet meer het doel. Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @MARCJA:

      Niets is wat het schijnt. Voor de ingewijden, zijn de FED en
      de andere Centrale Banken al enige tijd bezig om hun monetair
      beleid 'stiekem' te verkrappen. Vandaar de daling van de
      Treasury-rendementen van de laatste 4 maanden. Verschillende
      Ontwikkelingslanden hebben hun rente al verhoogd om de
      crisis in hun valuta's op te vangen. De liquiditeitsgroei
      van de Centrale Banken, wereldwijd, is aanzienlijk lager
      geworden.

      Er komt een enorme economische afkoeling in de komende
      6 maanden, met hele lage inflatie-cijfers.

      DS

      Verwijderen
  72. https://blogs.imf.org/2021/07/29/making-the-digital-money-revolution-work-for-all/

    https://www.timgielen.com/planet-lockdown-catherine-austin-fi

    The Great Reset

    BeantwoordenVerwijderen
  73. En voor de trouwe volgers van deze blogsite:
    De S&P 500 steeg gisteren 0,42 % en sloot op 4.419 punten. Intraday bereikte de brede aandelenindex de hoogste koers ooit, namelijk 4.430 punten.
    De Nederlandse AEX-index knalde ook naar een nieuwe all-time high. De uiteindelijke sluitingskoers lag op 758 punten.

    Wat hebben jullie toch veel gemist.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      Maar steeds minder aandelen doen mee. De lijst van stijgende
      aandelen is veel kleiner dan die van dalende aandelen.

      Oppassen geblazen.

      DS

      Verwijderen
  74. Iemand met 2x #Pfizer heeft 5-6x minder neutraliserende antistoffen (heel belangrijk onderdeel van je natuurlijk immuunsysteem) dan een ongevaccineerde.

    https://twitter.com/weldenkende/status/1421041805316005890?s=20

    BeantwoordenVerwijderen
  75. In de sectoren die opengaan, neemt de vraag naar arbeid sterk toe. De krapte op de arbeidsmarkt leidt er zo toe dat de lonen gaan stijgen. Het risico op verstoringen neemt ook toe omdat er een enorm reservoir aan spaargeld is. De economen van ING becijferen dat het om 50 miljard euro gaat. Een extra bestedingsimpuls zal de inflatie in NL steeds verder aanjagen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      Dat is straks allemaal weggewerkt. Het toeleverings-
      systeem komt eerder in orde dan men denkt en de
      loonstijging is tijdelijk geconcentreerd in bepaalde,
      kleine sectoren. In de grote sectoren, moet men nog
      steeds concurreren met de lage lonen landen. Er komt
      helemaal geen loon-prijsspiraal in een globalistische
      wereld. En die bestedingsimpuls zal flink tegenvallen.
      De consument is, na zo'n schok, uiterst voorzichtig.
      In Amerika, werd slechts 25% van het stimuleringsgeld
      uitgegeven en de rest werd gespaard of aangewend om
      schulden te verminderen/af te lossen. Alle hype over
      inflatie is onterecht, want de economie zal in de komende
      6 maanden flink afkoelen. Daarom daalden de rendementen
      van Treasuries in de afgelopen 4 maanden. Dat was niet
      'technisch'!

      DS

      Verwijderen
  76. The Bloomberg Commodity Spot Index, a basket of nearly two dozen raw materials, surged to a 10-year high this week and is rapidly closing in on the record set in 2011. Brent crude, the global oil benchmark, has again surged above $75 a barrel, copper is headed back toward $10,000 a ton, European natural gas is at its highest ever for the summer season, and steel is changing hands at unprecedented levels. Agricultural commodities such as corn, soybeans and wheat are also expensive.
    Supply is going to be constrained and demand is actually quite strong.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      Dit is misleidend. De bubbel in grondstoffenprijzen barstte
      in 2008 (met olie op $ 147.00). Sindsdien is de trend naar
      beneden. De recente stijging van de Commodity Index was
      weliswaar + 75%, maar dat stelt weinig voor in het grote
      plaatje. Deze opvering is een 'dead cat bounce': spoedig
      volgt er weer overproductie, zoals altijd, en dan zal
      de neergaande trend zich weer voortzetten. Er komt zeker
      niet een nieuwe cyclus in grondstoffenprijzen. Integendeel!
      Daarom struikelen de beleggers in commodities regelmatig.
      Op een bepaalde prijs, komen commodities uit alle hoeken
      en gaten, zeker als de economie straks verder afkoelt. De
      laatste economische cijfers zijn teleurstellend en de
      Citi Economic Surprise index is onlangs ingestort.

      DS

      Verwijderen
  77. Charlie Bilello
    @charliebilello
    ·
    16h
    Commodity prices over last year...
    Natural Gas: +118%
    Gasoline: +88%
    WTI Crude: +79%
    Coffee: +79%
    Heating Oil: +75%
    Brent Crude +74%
    Corn: +69%
    Soybeans: +55%
    Copper: +55%
    Sugar: +52%
    Cotton: +48%
    Wheat: +35%
    Lumber: +21%
    Palladium: +12%
    Platinum: +8%
    Silver: +6%
    Gold: -6%

    30Yrs T-bond -3%

    Ik vraag me af waar het slimme geld nu echt in zit?
    Misschien is het dat het oude geld en oudere mensen in veilige staatsobligaties zitten.
    Misschien dat het echt slimme geld een betere timing heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ANONIEM:

      Het slimme geld zit in soliede staatsleningen, zoals Lange Treasuries, die nog een positief rendement hebben. De meeste
      staatsobligaties hebben een negatief rendement. In de
      volgende crisis, die eerder komt dan men denkt, stort de
      wereld zich weer op Treasuries, waardoor de rendementen
      zullen instorten met een dienovereenkomstige waarde-
      stijging. Een magneet voor het Internationale Grote Geld!
      Ook goed voor de Dollar, die straks uitbreekt naar boven.
      Hogere grondstoffenprijzen duren altijd korter dan men
      hoopt. Vraag en aanbod wisselen elkaar snel af. Hachelijk
      voor gewone beleggers!

      DS

      Verwijderen
  78. Good interview!

    Patrick Bet-David has a virtual sit down with consumer protection trial lawyer Reiner Fuellmich to talk about the Coronavirus and his work on the German Corona investigation committee.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZpOzHHJmy7g&t=291s

    BeantwoordenVerwijderen
  79. Jennifer Arcuri slams the PM: 'This imposter parading around Number 10 is not a man I know at all.'

    https://www.youtube.com/watch?v=noaaw9b-ID4

    BeantwoordenVerwijderen
  80. Tja, een teleurgestelde, in haar eer aangetaste, gewezen maitresse.
    Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
  81. Van neem het vaccine niet, want Trump.....:

    https://twitter.com/Unscripted0/status/1422653706177290249?s=20

    Naar verplicht stellen:

    https://twitter.com/ABC/status/1422564300892393472?s=20

    BeantwoordenVerwijderen
  82. Beste heer Schmull,

    Ik heb uw bijdrage van 20 sept 2019 met titel "Het wordt spannend" nog eens gelezen en kwam het volgende tegen:

    "Onlangs schoot de Amerikaanse Repo-rente, voor het eerst in 10 jaar, scherp omhoog. Dit was een teken, dat ergens enkele handelaren plotseling hun acute financieringsbehoefte op korte termijn moesten dekken. De Federal Reserve moet momenteel DAGELIJKS noodliquiditeiten verschaffen om de Repo-markt tot bedaren te brengen. Aan een blijvende oplossing ('standby facility') valt nu niet meer te ontkomen. De vraag is, wie was in moeilijkheden? De Repo-markt, ter waarde van duizenden miljarden, dient ter financiering van allerlei Macro-trades met grote hefbomen. Door een samenloop van technische omstandigheden, was de druk op de ketel te groot en een ware ontploffing volgde."

    Een maand later van dat jaar, oktober dus, vond Event 201 plaats met een soort van repetitie van wat ons drie maanden later te wachten stond: het uitroepen van een pandemie Sars-Cov2/Covid19 genaamd.

    Wat zijn uw gedachte incl. de speculatieve, over de oorzaken van deze plotselinge crisis in de repo-markt nu we weten wat daarna volgde. Gewoon dom toeval of.....?

    Ik ben reuzebenieuwd. Alvast hartelijk dank!

    DC

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @DC:

      De REPO-markt kwam pas echt onder druk in Maart, 2020, toen
      er sprake was van een 'meltdown'. Maar dat is altijd
      een tijdelijke technische kwestie, want de FED staat
      er achter als Lender of Last Resort en grijpt dan
      meteen in.

      Natuurlijk is het mogelijk om spoken achter de bomen
      te zien. Event 201 was heel toevallig. Net zoals 9/11.
      Maar wie zijn wij? Wij zijn slechts de pionnen op het
      schaakbord. Het is ons niet gegeven om meer te zien dan
      nodig. Het is in zo'n situatie beter om de energie aan
      iets anders te besteden, want anders weet de onzichtbare
      hand je wel te vinden. Games people play!

      DS

      Verwijderen
    2. Dank u! Ook voor de waarschuwing :)

      Nog even dit:

      The cause of September 2019 market events were not immediately clear,[5] with The Wall Street Journal characterising the event as a "mystery".

      Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/September_2019_events_in_the_U.S._repo_market

      Verwijderen
    3. @ANONIEM:

      De financieele regels zijn aangescherpt, waardoor men minder
      geneigd is om liquiditeit uit te lenen, als dat nodig is.
      Dus de FED moet af en toe bijspringen, ondanks een extra
      faciliteit, die is ingesteld. Tegelijkertijd, aarzelt men
      om geld bij elkaar onder te brengen, vanwege de reeele
      negatieve rente, terwijl zoiets bij de FED niet geldt.
      Vandaar de dagelijkse vlucht in de Overnight Repo, want
      de FED is de rijke oom, die bereid is om te helpen, zonder
      een negatieve rente te berekenen.

      DS

      Verwijderen
  83. https://www.zerohedge.com/markets/rabo-what-cdc-did-blatantly-unconstitutional
    Nelson: I see no ships!
    Beste DS, uw analyse is mooi, maar ik hou toch liever alle opties open. In de wereldgeschiedenis is nog nooit een halfgebakken biowapen ontsnapt, daarom geldt vlg mij alle ervaring over vroegere virussen niet. Kortom: de toekomst is volstrekt onvoorspelbaar.
    Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @MARCJA:

      Klopt! Daarom komen de meeste voorspellingen niet uit. Slechts
      2% van de waarzeggers, waaronder ondergetekende, voorspelde
      lagere rendementen op Treasuries. Verreweg de meesten
      waren op de Reflatie-toer, met hogere inflatie en groei.
      Het monetair beleid was toch 'Go Big'? Ja, maar Japan
      probeerde dat ook, maar eindigde met deflatie. De meeste
      Centrale Banken streefden naar 2% inflatie, wat nooit
      is gelukt. Wat wel lukte, was activa-inflatie en een
      groter verschil tussen de haves en have-nots. Zo beginnen
      revoluties!

      Ondertussen is de Pandemie nog aan de gang. Het ergste
      komt nog, als blijkt, dat de massavaccinatie averechtse
      effecten gaat vertonen.

      DS

      Verwijderen
    2. Geachte D Schmull , aanvankelijk was u een (fervent) voorstander van vaccins ( meen ik toch te hebben mogen opmaken) maar zie dat u er nu meer en meer vraagtekens bij plaatst. Wat heeft u uw mening doen herzien of bijsturen ? mvg HVC

      Verwijderen
    3. @HVC:

      Ik heb COVID vanaf het begin serieus genomen. Al mijn reizen
      werden meteen afgelast en al mijn bezoeken aan evenementen
      werden gestaakt. Ik houdt afstand en draag een N95 mondkapje.

      Dat is nog steeds zo, nu de Delta-variant om zich heen
      grijpt. Ik heb er altijd voor gewaarschuwd, dat deze epidemie
      'the big one' was en enkele jaren gaat duren. Ik kom
      daarom voorlopig geen vliegtuig meer in (air-conditioning!).

      We weten nog niet zeker of het virus 'man-made' is, maar
      we hebben onze vermoedens. Vooral nadat duidelijk werd,
      dat het laboratorium in Wuhan gedeeltelijk werd gefinancierd
      door de NIH van Dr Fauci (CDC), waarschijnlijk voor
      riskante 'gain-of-function' militaire research. Vandaar
      de lockdowns in alle uithoeken der aarde: er ging iets
      mis.

      Ondanks mijn leeftijd (77), had ik echter vele vraagtekens
      over de massavaccinatie door vaccins, die nog niet
      definitief waren goedgekeurd en ook niet, naar nu blijkt,
      immuniteit verschaffen. Vele gevaccineerden krijgen toch
      COVID en vele gevaccineerden geven het aan elkaar door.
      Daarom heeft het Amerikaanse CDC nu nieuwe richtlijnen
      ten aanzien van mondkapjes, ook voor gevaccineerden,
      indoors. Bovendien blijken gevaccineerden minder
      anti-stoffen te produceren, waardoor het natuurlijke
      immuunsysteem kan worden aangetast. Verder schijnt
      het aantal virusmutaties toe te nemen, naarmate er
      meer mensen zijn gevaccineerd.

      Morgan Stanley eist van haar werknemers, dat zij
      volledig gevaccineerd zijn, anders mogen zij niet
      op kantoor komen. Maar dat voorkwam niet, dat enkelen
      toch ziek werden en dat het kantoor enige tijd moest
      worden gesloten voor schoonmaakswerkzaamheden. Dit
      gebeurt nu overal regelmatig.

      Dus ik heb tot nu toe de zaak willen aanzien, ondanks
      het feit, dat 91% van 75 - 79 jarigen in Engeland al
      minstens 1 dosis van het vaccin heeft gehad. Ik reis
      niet en ga niet meer uit. Bovendien volg
      ik mensen als Dr Robert W Malone, de uitvinder van
      mRNA, die blijft waarschuwen voor de effecten op
      lange termijn. Malone krijgt voortdurend doodsbedreigingen
      en is, voor de 2de keer, van Linkedin geschopt. Schande!
      Hij is nog wel op Twitter.

      Als de Spike Protein losraakt van de cellen, dan
      komt het immuunsysteem in de problemen. Dat wordt nu
      ook bevestigd, na alle ontkenningen.

      Ieder mens is anders. Ik ben steeds voorzichtig
      geweest met medicijnen, heb altijd een gezonde
      levensstijl gehad, ben nog in uitstekende gezondheid.
      Zolang ik een negatieve test kan tonen, kom ik
      momenteel een heel eind. Maar de druk en de dwang
      nemen toe om uiteindelijk toch gevaccineerd te worden.

      Toch heb ik het idee, dat de gevaccineerden in de
      komende jaren vele bijwerkingen zullen krijgen, vooral
      na regelmatige 'booster shots'. Die zijn nodig, omdat
      het effect, na verloop van tijd, drastisch afneemt.

      Ik heb in mijn leven talloze 'echte' vaccins gehad, vooral
      vanwege mijn wereldreizen. Een pokkenvaccin heeft bijvoorbeeld
      100 jaar ontwikkeling achter de rug. Maar mijn vertrouwen
      in de huidige anti-COVID 'vaccins' is relatief laag. Die
      vaccins zijn helemaal anders dan welke andere vaccin ook,
      die in de laatste 70 jaar is ontwikkeld.

      DS

      Verwijderen
    4. Dat is duidelijke taal, bedankt. Robert Malone, maar ook prof Theo Schetters kan de materie op een heel intelligente manier benaderen zonder zichzelf te moeten tegenspreken wat van de meeste vaccin verdedigers niet gezegd kan worden. Ook niet te vergeten Pierre Capel , Sucharit Bakhdi , vaccinoloog Geert Vanden Bossche en vele anderen...

      Verwijderen
  84. Israël weer in Lockdown:

    https://twitter.com/disclosetv/status/1422979266556399616?s=20

    Ongevaccineerde mogen straks Duitsland niet meer in.

    https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210804_91714668

    Mario Draghi wil ongevaccineerde hun stemrecht ontnemen.



    Heette dat vroeger niet fascisme?

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Loes, het is toch heerlijk om een persoon die je niet mag aan te geven?

      https://twitter.com/RobFotograaf/status/1423381361847590917?s=20

      Anton M.

      Verwijderen
  85. VK artikel: Vaccinweigeraar met spijt: ‘Mijn ogen zijn geopend. Ik ben gered door het ziekenhuis’

    Geen coronavaccin willen en vervolgens doodziek worden. Zulke patiënten treffen artsen deze weken op de ic’s aan. ‘Ze zijn ziek, gruwelijk ziek. Dan komt de eerlijkheid boven. Ze vertellen dan: ik ben verkeerd beïnvloed.
    Marcja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, als je je beperkt tot VK, Trouw, De T., NRC en al die andere kranten die in bezit zijn van 2 Belgische families krijg je nogal een eenzijdig beeld voorgeschoteld, die vooral appelleert aan de emotie bij uitstek, te weten "Angst".

      Zoals Mark Twain (1835 -1910) al zei:
      "It is easier to fool people than to convince them that they have been fooled."

      Hij zei trouwens ook:
      "If you do not read the newspaper you are UNinformed, if you do read the newspaper you are MISinformed."

      En over Angst (Fear) heeft VS president F.D. Roosevelt een historische uitspraak gedaan.

      Actueler dan ooit!

      Leestip: Het pillenprobleem van Dick Bijl (geeft inkijkje in de farmaceutische industrie)

      DC

      Verwijderen
  86. Verkeerd beïnvloed:

    https://twitter.com/Noster20240123/status/1422337703346114560?s=20

    BPOC2020 - Persbericht 5 augustus 2021

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=339&v=6c191tPzKVc&feature=emb_logo

    John

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ‘Veel van mijn patiënten hebben SPIJT dat ze de coronaprik hebben gehaald’

      https://www.artsenvoorvrijheid.be/blog/2021/05/08/veel-van-mijn-patienten-hebben-spijt-dat-ze-de-coronaprik-hebben-gehaald/

      Verwijderen
    2. Nou, deze dan ook maar plaatsen:

      https://twitter.com/SimoneGezond/status/1423653323824144387?s=20

      John

      Verwijderen
  87. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  88. Het is moeilijk aan betrouwbare informatie te komen. Bijna alle grote kranten zingen het zelfde vaccinatieliedje. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en gebeurtenissen in Frankrijk en lees je Frans, ga dan naar francesoir.fr, een krant die niet meezingt in het koor. Frankrijk is een sleutelland: strenge maatregelen en groot verzet. Er komen verkiezingen, april 2022. Als Macron gevloerd wordt ten gunste van een kandidaat die de mensenrechten wel respecteert, dan kan dit resultaat een grote uitstraling krijgen in Europa.

    BeantwoordenVerwijderen
  89. Wat is deze man goed!

    https://www.frontnieuws.com/reiner-fuellmich-update-we-beginnen-te-winnen-in-de-rechtbanken/

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  90. Medischeapartheid:

    https://twitter.com/PaoneAntony/status/1424730996738568195?s=20

    Lucas

    BeantwoordenVerwijderen
  91. Dat zou toch wat zijn. Het leger tegen de regering!!

    https://twitter.com/eatlovepray211/status/1425075211041443840?s=20

    https://twitter.com/GeLeHesjesNL/status/1424727992736133126?s=20

    Ruud

    BeantwoordenVerwijderen
  92. "Australia has gone Mad!" says former police officer about governmental sex guidelines...

    https://www.youtube.com/watch?v=lcQNjNs80Po

    Ruud

    BeantwoordenVerwijderen
  93. Heeft u dit ook ervaren, heer Schmull?

    https://twitter.com/on_i/status/1425143439067336708?s=20

    Wim

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @WIM:

      Dat was een stunt. Maar een mondkapje in de ondergrondse en
      in de stations in Londen is wel verplicht, ondanks
      'freedom day' van de regering. Maar de grote verrassing
      zou kunnen worden, dat gevaccineerden juist de tijdbommen
      zijn geworden voor gevaccineerden EN ongevaccineerden,
      vanwege de ingespoten COVID in het lichaam. Dat zou
      passen in de ontwikkeling van een Biowapen om zoveel
      mogelijk mensen te elimineren:

      https://www.reuters.com/world/asia-pacific/vaccinated-people-singapore-make-up-three-quarters-recent-covid-19-cases-2021-07-23/

      DS

      Verwijderen
    2. @WIM:

      SARDI: Health authorities are acting like the RNA vaccines are already proven safe and effective when we don’t have legitimate short-term or long-term data. The virus itself was not properly isolated, so tests to confirm the virus are specious. The virus has produced unique morbid symptoms apart from any other coronavirus, namely nerve and cardiovascular damage, which strongly suggests it is a lab-created pathogen (!).

      (EVEN ADEMHALEN): The Seneff report gets ahead of the mass vaccination program now underway and theorizes what kind of problems may lie ahead.

      Some of the problems that Dr. Seneff noted in the report were spike protein shedding, transmission of the spike protein from a vaccinated to an unvaccinated person, and finally the debate over whether or not RNA vaccines could reverse into DNA to be transmitted to future generations. The latter problem would be of great concern because it means there would be trans generational transmission.

      A 43-page landmark report entitled WORSE THAN THE DISEASE? REVIEWING SOME POSSIBLE UNINTENDED CONSEQUENCES OF THE mRNA VACCINES AGAINST COVID-19 has been published in the International Journal of Vaccine Theory, Practice & Research. Its chief author, an MIT scientist, is Stephanie Seneff.

      DS

      Verwijderen
    3. Ik mis ondertussen een nieuwe column van u. Het zijn er pas 3 dit jaar ......!

      Verwijderen
    4. @ANONIEM:

      Komt binnenkort. Inmiddels hebben de abonnees van Macro Trend
      al deze week mijn overpeinzingen ontvangen (Edito & Hoofd-
      artikel). Die zijn daar waarschijnlijk nog niet van
      bekomen. Er volgen nog 2 zomer-edities van mijn hand.

      DS

      Verwijderen
    5. Heer Schmull, bedankt voor uw antwoord.

      Wim

      Verwijderen
  94. DS "Bovendien volg ik mensen als Dr Robert W Malone, de uitvinder van
    mRNA, die blijft waarschuwen voor de effecten oplange termijn. Malone krijgt voortdurend doodsbedreigingen en is, voor de 2de keer, van Linkedin geschopt. Schande!
    Hij is nog wel op Twitter.


    https://twitter.com/Noster20240123/status/1425593915084840964?s=20

    Toeval...

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  95. Wel schokkend dit:

    PLANDEMIC2-INDOCTRINATION

    https://darkdox.me/archive/video/covid19/PLANDEMIC2-INDOCTRINATION.mp4

    BeantwoordenVerwijderen
  96. Schokkend en ontroerend:

    https://twitter.com/Arwenstar/status/1431240630647275529?s=20

    BeantwoordenVerwijderen